ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Έντονη δραστηριότητα του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδας για το στεγαστικό πρόβλημα των σχολείων της Αρτέμιδας.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έντονη δραστηριότητα του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδας για το στεγαστικό πρόβλημα των σχολείων της Αρτέμιδας.

Στις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής για την επίλυση του προβλήματος της σχολικής στέγης στην διάρκεια του τελευταίου εξαμήνου αναφέρθηκαν ο Δήμαρχος Σπάτων – Αρτέμιδος  κ. Χρίστος Α. Μάρκου στην παρέμβαση, που έκανε κατά την διάρκεια της ημερίδας, που οργάνωσε η ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΣΠΑΤΩΝ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013.

Είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος:
Κύριοι Βουλευτές – Αξιότιμοι κύριοι εισηγητές και εισηγήτριες- Αγαπητοί προσκεκλημένοι, κυρίες και κύριοι
Σας καλωσορίζω στην ημερίδα της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου μας με θέμα, «το πρόβλημα της σχολικής Στέγης στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αρτέμιδος, του Δήμου Σπάτων Αρτέμιδος Αττικής.
Κυρίες και Κύριοι
Κλείνοντας την σύντομη παρέμβαση στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάτων Αρτέμιδος, στις 18 Ιουνίου του χρόνου που διανύουμε, ειδική συνεδρίαση, αφιερωμένη αποκλειστικά και μόνο, στο οξύτατο πρόβλημα ζήτημα της σχολικής στέγης, είχα πει χαρακτηριστικά , «πως η σημερινή δημοτική αρχή θα πάψει να ασχολείται με το ζήτημα της Σχολικής Στέγης, όταν και η τελευταία, προκατασκευασμένη αίθουσα, που σήμερα καλύπτει τις πιεστικές ανάγκες στέγασης των μαθητών, φύγει από τον αύλειο χώρο του κάθε σχολείου, στα Σπάτα και στην Αρτέμιδα». Δυστυχώς, αντί να περιοριστεί ο αριθμός των προκατασκευασμένων αιθουσών»
Προστίθενται
Κάθε χρόνο αναγκαστικά, και νέες.
Κι αυτό, γιατί η πληθυσμιακή συσσώρευση κυρίως στην Αρτέμιδα σε συνδυασμό με την παντελή απουσία, ενός ορθολογικού προγραμματισμού κατασκευής διδακτηρίων στο παρελθόν πυροδότησε την σημερινή κατάσταση, που η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου χαρακτήρισε
«κατάσταση έκτακτης ανάγκης»
Δεν θα αναφερθώ στα όσα κάναμε για τα σχολεία , στα τρία δύσκολα χρόνια της θητείας μας.
Θα πω μονάχα στους έξη μήνες από την τελευταία συνάντηση μας, μέχρι σήμερα τι καταφέραμε να περισώσουμε μέσα στη λαίλαπα της Οικονομικής Κρίσης  και της κρατικής παραλυσίας, που βιώνουμε όλοι μας.
Διασώσαμε, με την βοήθεια  εξωθεσμικών παραγόντων δυστυχώς την λειτουργία του 4ου Δημοτικού Σχολείου  της Αρτέμιδας.
Ο κίνδυνος όμως πρόσκαιρα απομακρύνθηκε.
Χρειάζεται επιτάχυνση των διαδικασιών για την οριστική επίλυση του προβλήματος.

•Προσθέσαμε δύο νέες αίθουσες για τις ανάγκες λειτουργίας του Β΄ Γυμνασίου Αρτέμιδος
•Αντικαταστήσαμε δύο αίθουσες  στο Λύκειο Αρτέμιδος με νέες, που ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές του ΟΣΚ.
•Μεταφέραμε το 3ο Νηπιαγωγείο Σπάτων και προσθέσαμε δύο αίθουσες στην δυναμικότητα του 3ου Δημοτικού Σχολείου Σπάτων
•Βρίσκεται σε εξέλιξη , η διακήρυξη ενοικίασης οικοπέδου 4 στρεμμάτων, για τις ανάγκες στέγασης του Β ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ, στην Νότια πλευρά της πόλης (12 ΠΕ)  

•Πήγαμε πολλά βήματα μπροστά στις μεμονωμένες πράξεις εφαρμογής που είχαν επί σειρά ετών τελματώσει. Μέχρι τα μέσα του προσεχούς έτους, δύο από αυτές θα έχουν κυρωθεί.
•Βρίσκεται σε εξέλιξη η διακήρυξη αγοράς από τον Δήμο οικοπέδου 4 στρεμμάτων, για την περιοχή ΓΑΛΗΝΗ – ΑΛΥΚΗ για την στέγαση του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αρτέμιδος.
•ταυτόχρονα σε εξέλιξη βρίσκεται η αγορά οικοπέδου , 1,5 στρεμμάτων για την στέγαση του 1ου Νηπιαγωγείου Αρτέμιδος, στην περιοχή της Υπαπαντής.
Κυρίες και κύριοι
Δεν ήρθα εδώ να χαιρετήσω τοπικά την ημερίδα σας
Ήρθα να μεταφέρω τον προβληματισμό , και την έντονη ανησυχία μου,  για το εκρηκτικό πρόβλημα της σχολικής στέγης.
Σας εξομολογούμε ειλικρινά , πως δεν έχει περάσει ούτε μια μέρα της τριετούς μου θητείας που να μην ασχοληθήκαμε με το ζήτημα των Σχολείων.
Αν είχε γίνει αυτό στο παρελθόν, σήμερα δεν θα βρισκόμασταν στην τραγική κατάσταση, της έκτακτης ανάγκης που διανύουμε.
Όμως είμαι βέβαιος, πως με την εμμονή, την δράση και την συνεργασία όλων γρήγορα έστω και δύσκολα θα έρθουν καλά αποτελέσματα στην λύση του προβλήματος.
Καλή επιτυχία στις εργασίες της ημερίδας.
Σας ευχαριστώ.  


                     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θερμοκρασία και Άνεμοι στην παραλία της Αρτέμιδας