ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Μικρά "Ελ. Βενιζέλος" θα γεμίσει η χώρα; Πηγή:www.reporter.gr

aspatosimo100614 Με μικρά... Σπάτα κινδυνεύει να γεμίσει η ελληνική επικράτεια, σε περίπτωση που το τέλος που θα αντικαταστήσει το σπατόσημο, είναι υψηλό.
Η κυβέρνηση καλείται να διαχειριστεί ένα ιδιαίτερα κρίσιμο ζήτημα, του προσδιορισμού το ύψους του νέου τέλους το οποίο αναμένεται να χρηματοδοτήσει τα περιφερειακά αεροδρόμια που δεν θα ιδιωτικοποιηθούν, αλλά και τα άγονα αεροπορικά δρομολόγια.
 
Το γεγονός, ωστόσο, ότι παραμένει αδιευκρίνιστος ο αριθμός των περιφερειακών αεροδρομίων που θα ιδιωτικοποιηθεί (υπολογίζεται ότι από τα 37 αεροδρόμια της χώρας 13 έως 22 θα περάσουν σε ιδιώτες) δεν επιτρέπει ακόμη περιθώρια υπολογισμού. Δεν υπάρχει ακόμη εικόνα πόσα αεροδρόμια δεν θα ιδιωτικοποιηθούν, άρα ούτε πόσα θα πρέπει να χρηματοδοτηθούν, όπως επίσης πόσα θα είναι αυτά που θα συγκεντρώσουν μέσω του νέου τέλους τους απαιτούμενους πόρους.

Καταργείται το σπατόσημο, αλλά...

Το σπατόσημο με την σημερινή, γνωστή του μορφή θα πρέπει να καταργηθεί στο πλαίσιο της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών αλλά και περιφερειακών αεροδρομίων. Το γεγονός ότι το σπατόσημο (Τέλος Εκσυγχρονισμού και Ανάπτυξης Αεροδρομίων) έχει καταστήσει τον ΔΑΑ το τρίτο ακριβότερο αεροδρόμιο στην Ευρώπη μετά το Heathrow του Λονδίνου και το Charles de Gaulle του Παρισιού, έχει μετατρέψει την κατάργησή του σε πάγιο αίτημα της αεροπορικής αγοράς, η οποία δυσανασχετεί συνεχώς για το υψηλό κόστος χρήσης του αεροδρομίου της Αθήνας.
 
Σύμφωνα με τον έως τώρα προγραμματισμό, οι δεσμευτικές προσφορές για τα περιφερειακά αεροδρόμια πρέπει να κατατεθούν έως το τέλος του μήνα.
Το νέο τέλος που θα αντικαταστήσει το σπατόσημο πρόκειται, σύμφωνα με τον νόμο για την αποκρατικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων, να επιβληθεί τόσο στον ΔΑΑ όσο και στα ιδιωτικοποιημένα αεροδρόμια, το κόστος χρήσης των οποίων πρόκειται να αυξηθεί σημαντικά.
 
Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι ακόμη και οι ξένες αεροπορικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην χώρα δηλώνουν σε κάθε τόνο ότι η ασάφεια που διέπει το καθεστώς που θα ισχύσει μετά την αποκρατικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων, δύναται να προκαλέσει σημαντική αναστάτωση στην αγορά.

aspa100614

Άγνωστο το ύψος του νέου τέλους

Η ρευστότητα της κατάστασης οδηγεί την κυβέρνηση στο να μην έχει ποσοτικοποιήσει ή προσδιορίσει τον τρόπο υπολογισμού του νέου τέλος, καθώς δεν γνωρίζει από πόσους φορείς (περιφερειακά αεροδρόμια) θα εισπράττει το τέλος.
 
Πέραν της αεροπορικής αγοράς ωστόσο που «γκρινιάζει», νευρικότητα επικρατεί και μεταξύ των ενδιαφερομένων για τα αεροδρόμια οι οποίοι πιέζουν να πληροφορηθούν το ύψος του τέλους προκειμένου να εκπονήσουν τις μελέτες βιωσιμότητας των επενδύσεων στις οποίες καλούνται να προχωρήσουν.

aspatosim100614

Τι θα καλύπτει το τέλος

Το νέο τέλος θα πρέπει να καλύπτει το κόστους λειτουργίας των περιφερειακών αεροδρομίων που δεν θα ιδιωτικοποιηθούν, καθώς σε αντίθετη περίπτωση αυτά θα κλείσουν. Παράλληλα όμως, ο αντικαταστάτης του σπατοσήμου θα πρέπει να καλύπτει και την επιδότηση των άγονων δρομολογίων τα οποία δεν θα επιδοτούνται απευθείας από τον κρατικό προϋπολογισμό.
 
Οι αρχικές προβλέψεις του νόμου για τα περιφερειακά αεροδρόμια ήθελαν την δημιουργία ενός μηχανισμού ελέγχου για το ύψος των χρεώσεων. Σε δεύτερο χρόνο επρόκειτο να οριστεί συγκεκριμένο περιθώριο κέρδους για τα αεροπορικά έσοδα τα οποία δεν θα μπορούσε να υπερβαίνει ο παραχωρησιούχος. Μια δεύτερη δικλείδα ασφαλείας δεν θα επέτρεπε στον παραχωρησιούχο να ξεπερνά τον μέσο όρο των χρεώσεων των αντίστοιχων, ανταγωνιστικών αεροδρομίων της ευρύτερης περιοχής. Ωστόσο, τίποτα δεν έχει προσδιοριστεί ακόμα.
 
Χαρά Αυγερινού



Πηγή:www.reporter.gr

17 σχόλια:

  1. ΑΝ ΕΚΛΕΙΝΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ....

    ΑΚΟΜΗ ΚΑΛΥΤΕΡΑ .....ΤΟ ΡΗΜΑΔΙ .....

    ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ , ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΟΡΟΥΣ

    ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΓΕΜΑΤΟ ΜΙΖΕΣ.....

    ΔΙΑΜΑΝΤΑ ΕΠΕΡΝΕ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΕΙ ΤΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙ....ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΛΕΓΑΝΕ

    ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΑΥΤΟΣ ΤΑ ΠΙΑΣΕ. 20 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΟΜΩΣ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΚΟΥΝΑΤΕ ΣΗΜΑΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΑ ΩΡΑΡΙΑ.....

    ΠΟΣΟ ΒΛΑΚΑΣ ΛΑΟΣ ΕΙΜΑΣΤΕ. ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ.....


    Κ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε βέβαια, μόνο εσείς οι ΚαΠαπίδες είσαστε βλάκες, το παραδέχεσαι !

      Διαγραφή
  2. Καμαρωνες Κ.Π για τον δημάρχουκο σου που τα κατάφερε να μειώσει την ηχορύπανση του Ελ Βενιζέλος....απο εχθες γίνεται ΚΟΛΑΣΗ !ολη η κίνηση στο κέντρο της πόλης...ποιας πόλης δηλαδη ...της φαβελας-λουτσας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καμαρωναμε φιλη μας ,
    γιατι πρωτη φορα ειδαμε προσπαθεια να πεταξουν αεροσκαφη
    σε ευθεια πορεια μακρια απο τη πολη μας. Και αυτο το εκανε ο δημαρχουκος
    μας και ειναι αληθεια.

    Σας εχουμε πει ομως οτι προκεται για ενα λαθος κατασκευασμενο αεροδρομιο , στο
    οποιο ο ανατολικος διαδρομος -αυτος που χροισιμοποιειται κυριως για απογειωσεις- κοβει την αρτεμιδα στη μεση.

    Σας εχουμε πει επισης , οτι οποια προσπαθεια και να κανει η ΥΠΑ , επειδη ακριβως προκεται για ενα λαθος κατασκευασμενο αεροδρομιο, τα αεροπλανα θα συνεχιζουν να πετανε πανω απο την αρτεμιδα.
    Τελος σας εχουμε πει οτι ο δημαρχουκος μας εκανε μια μικρη προσπαθεια , ανακουφισης , ΑΛΛΑ ΜΗ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΑ ΠΙΑΝΕΙ ΧΟΝΤΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ- ΧΟΡΗΓΙΕΣ- ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΤΕΙ ΟΡΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ.

    ΛΥΣΕΙΣ.

    1) ΕΚΛΟΓΗ ΤΡΕΛΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ , ΠΟΥ ΔΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΧΟΡΗΓΙΕΣ ( ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΦΑΛΗΡΟ - ΞΥΛΩΜΑ ΠΑΡΑΛΙΑΚΩΝ ΠΕΡΙΦΡΑΞΕΩΝ)

    2) ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΡΜΟΝΙΑΣ (ΤΟΠΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ ) ΚΑΙ ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ η Κ.Υ.Α. οικ. 211773/27.04.2012 ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΝΦΕΡΕΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΜΕΣΟΣΤΑΘΜΙΚΟΣ ΘΟΡΥΒΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΑ 70 DB.

    ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΞΕΡΕΙΣ , ΑΠΟ ΤΟ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ Ο ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ...

    αυτα μη σε κουραζουμε.

    Κ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και τι τα κανει αυτα που τα πιανει χοντρα?Μηπως εσυ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΦΙΛΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ , ξερεις που πανε αυτα τα χοντρα, γιατι οι σκυλοεκδηλωσεις ΜΕ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΙΑ ΤΟΥ ΕΛ ....Α ΝΑ ΣΕ....ειναι ΨΙΛΑ ΠΟΛΥ ΨΙΛΑ.....ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΧΟΝΤΡΑ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΑΙ?ΕΣΥ ΟΦΕΙΛΕΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΔΙΑΒΟΛΟ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΜΠΕΤΙ ΔΕΝ ΠΗΡΕΣ ΕΙΔΗΣΗ ΤΙΠΟΤΑ?
    Η ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ...ΑΘΩΕ.....ΘΑΥΜΑΣΤΗ ΤΟΥ ΚΑΤΣΑΛΙΡΟ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΣΜΟΥ?

    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΟΝΤΡΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ?ΣΕ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ Η ΔΕΞΙΕΣ ΤΣΕΠΕΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙΣ ΛΑΥΡΑΚΙ ΠΟΛΥΚΑΡΠΕ
    ΑΣΤΟ
    ΦΙΛΙΑ ΣΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ

    Κ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και η μη απαντηση ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΙΟ ΕΥΓΛΩΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΙΩΠΗ απο οποιαδηποτε μπουρδα.ξεφουρνησει.....Αλλα λογια να αγαπιομαστε μπλογκιτες και copy paste να αυν......συντροφικα.......

      Διαγραφή
  6. Φυσικα και για τον ΚΠ αφου ηταν στην επιτροπη του Δημαρχου για το ΔΑΑ τα εκαναν ολα τελεια. Παιδι του εκαστοτε Δημαρχου με αριστερες τασεις για να εχει δεξαμενη ψηφων. Αλλα ευτυχως πηρε και αυτος το μυνημα και ψαχνει να βρει την ψηφο του αυτος κι οι 200.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΛΕΣ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ
    ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.....?

    ΟΤΙ ΠΕΙΣ.

    Κ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά, αυτό το συνηθίζεις να το κάνεις, πάντα. Πρώτη φορά είναι ?

      Διαγραφή
    2. Aν υπονοεις τον ευτραφη προοδευτικο(!;)που απετυχε να επανεκλεγει....σφαλλεις. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο Κ.Π....και δεν ξερω ποιος ειναι.....

      Διαγραφή
  8. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΑΝΕΞΕΛΕΓΕΙ ΕΤΣΙ ΕΙΔΑ ΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΡΩΤΑ ΤΗΝ ΣΤΡΟΥΜΦΙΤΑ ΑΥΤΗ ΞΕΡΕΙ.
    ΗΤΑΝ Ο 2 ος προοδευτικος..οσο για ευτραφεις στην λουτσα αλλο τιποτα......μονον οσοι περασαν στο β σταδιο αλκοολισμου ειναι αδυνατοι οποτε δεν λες τιποτα με το επιθετο ευτραφης.Βρε στρουμφιτα αλλαξε κατι στην καταμετρηση ?Μεταξυ φθορας και αφθαρσιας ηταν.ΛΕΣ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΑΜΕ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ...ΑΚΟΜΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ?ΠΟΙΟΣ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ?Εδω παλευαν η Σκυλα με την Χαρυβδη. ΣΤΑ 270 ΚΟΥΚΙΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΕΕΕΕ δεν καθονται ολες οι κωλοτουμπες....ΠΑΝΤΩΣ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ εδειξαν τι θελουν....και αυτο ειναι ΓΕΓΟΝΟΣ .ΤΩΡΑ ΣΩΘΗΚΑΤΕ ...ΠΑΛΙ.....απο καπαπιδο αντιπολιτευση.....ΙΔΙΑ ΓΕΥΣΗ ΜΕΤΑ ΟΛΙΓΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΚΑΤΣΑΛΙΡΟΥ ....ΘΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΕΩΣ ΚΑΙ ΝΥΝ ΤΗΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ εεεεε προμηνυεται πολυ γελιο ....να μου το θυμηθειτε ..
    ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΣΙΒΙΑ ΛΕΜΒΟ .ΠΟΥ ΣΑΛΤΑΡΟΥΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ .... τωρα θα δειτε τι εννοουσα.Δυσκολα αλλαζει περπατησια κανεις....ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΘΕΙ για να μαθει νεα....ΠΕΡΠΑΤΗΣΙΑ .και γιατι να το κανει ,αν ειναι επιτυχημενη και δικαιωμενη?Αλογο που κερδιζει δεν το αλλαζεις στην κουρσα μαγκες.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ελάτε τώρα μη μαλώνετε. Τα θέματα του αεροδρομίου θα τα έλυνε η Μπάρμπη. Αυτή έκανε τον αγώνα ως τώρα, αλλά την πρόδωσε τελευταία στιγμή η Πιτσιγαυδάκη και πήγε στον Δημήτρη και έτσι δεν πρόλαβε. Οπότε τώρα θα τα λύσει ο Δημήτρης Μάρκου, ο νέος Δήμαρχος Σπάτων - Αρτέμιδος, αφού έχει δίπλα του την Πιτσιγαυδάκη. Ζήτω .......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θερμοκρασία και Άνεμοι στην παραλία της Αρτέμιδας