ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Ρεπορτάζ από την Εφημερίδα των Συντακτών για το αίσχος από τα καλοκαιρινά νταπατουπάδικα

Ξαγρυπνώντας με τα ντεσιμπέλ

Οι κάτοικοι της Λούτσας δεν κλείνουν μάτι από την ηχορρύπανση, αλλά οι αποφάσεις για σφράγισμα νυχτερινών μαγαζιών δεν εφαρμόζονται.


Διακοπές στη… διαπασών έκαναν και φέτος το καλοκαίρι οι κάτοικοι του Αγίου Νικολάου Αρτέμιδος και της ευρύτερης περιοχής στη Λούτσα λόγω της ηχορύπανσης που προκαλείται από τα παραλιακά μαγαζιά της περιοχής. «Η κατάσταση κάθε καλοκαίρι είναι αφόρητη. Τις Παρασκευές και τα Σαββατοκύριακα αναγκαζόμαστε να φύγουμε από τα σπίτια μας και να διανυκτερεύσουμε αλλού, αφού ο θόρυβος είναι τόσο έντονος που δεν μπορούμε να κοιμηθούμε ακόμα και με κλειστά διπλά τζάμια», λένε χαρακτηριστικά στην «Εφ.Συν.» κάτοικοι και παραθεριστές, μέλη του Συλλόγου Κατοίκων Αγίου Νικολάου.

Παλιότερα η περιοχή ήταν μια ήσυχη παραθαλάσσια γειτονιά, αλλά τα τελευταία χρόνια η αύξηση των κατοίκων και η ανάπτυξη λόγω της κατασκευής του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», σε συνδυασμό με την αύξηση των επισκεπτών, οδήγησαν σε τέτοιου τύπου φαινόμενα με εκτεταμένη ηχορρύπανση και άλλες παραβάσεις από κάποια μαγαζιά. Ο σύλλογος έχει δραστηριοποιηθεί έντονα κάνοντας προσφυγές στα αρμόδια όργανα και τη Δικαιοσύνη χωρίς μέχρι στιγμής αποτέλεσμα. «Επιβάλλονται αποφάσεις σφράγισης σε κάποια μαγαζιά μετά τη συγκέντρωση τριών μηνύσεων αλλά αυτές δεν εφαρμόζονται ή εφαρμόζονται εκτός καλοκαιρινής σεζόν. Τα Σαββατοκύριακα γίνονται αλλεπάλληλες κλήσεις στην αστυνομία για ηχορρύπανση. Χαρακτηριστικά, μαγαζί με 130 μηνύσεις σε βάρος του την τελευταία πενταετία δεν έχει υποστεί ουσιαστικές κυρώσεις», καταγγέλλουν στην «Εφ.Συν.» οι Ηλίας Βλάχος, πρόεδρος του Συλλόγου Κατοίκων Αγίου Νικολάου, και Θανάσης Ταστσόγλου, αντιπρόεδρος του συλλόγου.

Πρόσφατα, ο σύλλογος σε συνεργασία με άλλους ενεργούς πολίτες της περιοχής εξέδωσε κείμενο διαμαρτυρίας που απευθύνεται σε κάθε αρμόδιο, από τον δήμαρχο έως τη Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, το οποίο μέχρι στιγμής έχει συγκεντρώσει 300 υπογραφές. Στο κείμενο αναφέρεται αναλυτικά η επικρατούσα κατάσταση και καλείται η νέα δημοτική αρχή να λάβει παραδειγματικά μέτρα κατά των επιχειρήσεων που δεν συμμορφώνονται προκαλώντας προβλήματα στους περιοίκους και όχι μόνο.

Επικοινωνήσαμε με τον πρώην (έως τις 31 Αυγούστου) δήμαρχο Σπάτων-Αρτέμιδος, Χρήστο Μάρκου, που αναγνωρίζει το πρόβλημα, αλλά τονίζει ότι το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο δεν επιτρέπει στη δημοτική αρχή να το αντιμετωπίσει αποτελεσματικά: «Πράγματι, υπάρχει πρόβλημα ηχορρύπανσης στην περιοχή. Εμείς ως δήμος έχουμε κάνει προσπάθειες να επιβάλουμε ποινές, ως οφείλουμε, αλλά πολλές φορές το νομοθετικό πλαίσιο μας δένει τα χέρια. Πολλές επιχειρήσεις έχουν υποστεί κυρώσεις, αλλά τις προσβάλλουν στα δικαστήρια. Αλλες επιχειρήσεις που τους έχει αφαιρεθεί η άδεια λειτουργίας συνεχίζουν αλλάζοντας επωνυμία. Μερικοί δείχνουν να μη σέβονται τίποτα».

Οι κάτοικοι κάνουν επίσης λόγο για αδυναμία του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος να διευθετήσει αποτελεσματικά το πρόβλημα, γεγονός που ο κ. Μάρκου αποδίδει στην έλλειψη προσωπικού: «Το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα θα έπρεπε να έχει περισσότερο προσωπικό, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, οπότε και πενταπλασιάζεται ο πληθυσμός. Δεν μπορεί να ανταποκριθεί». Αλλο ένα καλοκαίρι με τα ίδια προβλήματα για την περιοχή έφτασε στο τέλος του, αλλά οι κάτοικοι συνεχίζουν τον αγώνα τους για καλύτερες συνθήκες ζωής, καθώς, σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, η ηχορρύπανση είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος κίνδυνος για την υγεία μετά την ατμοσφαιρική ρύπανση.

Μιχαήλ-Αγγελος Κωνσταντόπουλος

45 σχόλια:

  1. Εξαιρετικά νέα!
    Είναι ελπιδοφόρο ότι παίρνει πλέον έκταση και δημοσιότητα το αίσχος της ηχορύπανσης στην Αρτέμιδα.
    Εύχομαι να ακολουθήσουν κι άλλες δημοσιεύσεις και σε άλλες καθημερινές εφημερίδες ευρείας κυκλοφορίας (καθώς και σε κανάλια της τηλεόρασης), ώστε να γίνει γνωστός ο μαρτυρικός Γολγοθάς που διέρχονται υποχρεωτικά εκατοντάδες κάτοικοι Αρτέμιδος, σχεδόν έξη (6) μήνες το χρόνο, με αποκορύφωση του αίσχους τα καλοκαίρια!
    Είναι ντροπή και αίσχος να αναγκάζονται οικογένειες εν έτη 2014 να φεύγουν από τα σπίτια τους τα ΠΣΚ, επειδή κάποιοι δε σέβονται τίποτα!
    Να χρησιμοποιήσουμε όλοι όλες μας τις δυνάμεις, όλες μας τις επιρροές, ώστε να μάθει ο κόσμος - πέρα από την τοπική κοινότητα των Σπάτων/Αρτέμιδας - ότι εκεί κάτω στη Λούτσα και στον Άγιο Νικόλαο συντελείται ένα πραγματικό έγκλημα κατά των κατοίκων!
    Λειτουργούν αυθαίρετα και ανεξέλεγκτα νυχτερινά κέντρα/κέντρα διασκέδασης, με "απλές" άδειες καφετέριας, που ξεκουφαίνουν ως τα ξημερώματα γειτονιές ολόκληρες με αφόρητα ντεσιμπέλ! Αυτό το αίσχος που διαρκεί χρόνια, καμία τοπική αρχή δεν αγγίζει, υποκριτικά προφασιζόμενη ότι "οι επιχειρήσεις αλλάζουν επωνυμίες και κάνουν αλχημείες με το νόμο" ή γιατί "είναι ολιγομελές το τοπικό ΑΤ"! Έχει ο καιρός γυρίσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βάζεις μία καρφίτσα στο καλώδιο που οδηγεί στο ηχείο και το βραχυκυκλώνεις. Μετά την σπας για να μη φαίνεται.(Το ρεύμα είναι χαμηλής τάσης). Μέχρι να βρουν τι φταίει θα κοιμάσαι ήσυχος για μια εβδομάδα.

      Διαγραφή
    2. Δηλαδή τα κωλόπαιδα δεν μπορούν να διασκεδάσουν με πιο χαμηλή μουσική;
      Μου θυμίζουν το ανέκδοτο:
      Μάνα: Γιε μου μην πας σ' αυτό το κλαμπ, θα κουφαθείς!!
      Γιος: Έφαγα ρε μάνα σου είπα!!

      Διαγραφή
    3. ΑΡΙΣΤΟΓΕΙΤΩΝ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ10 Σεπτεμβρίου 2014 στις 5:40 μ.μ.

      ΣΑΜΟΤΑΖ ΜΠΛΟΓΚΙΤΕΣ
      Σας το γραφω τρια χρονια.Καντε σαμποταζ με καθε τροπο.Φασαρια με καθε τροπο.Εχουν καταπατησει ολη την ακτη.Κακως κακιστΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΔΩΣΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΙΕΛΕΥΣΗΣ για ομπρελλοκαθισματα ακομα και σε αυτους που δεν εχουν προσοψη στην θαλασσα.ΤΑ ΒΑΓΟΝΙΑ ΕΓΙΝΑΝ ΤΡΑΙΝΑ οι παρανομες κατασκευες συννεφο ο πρωην αντιδημαρχος βεβαιωνε και εχτιζε σε ζωνη απολυτου προστασιας ο ΟΠΑΣ βρηκε 60 καταπατητες στην Β1 το γηπεδο ειναι παρανομο ο Δημαρχος κατηγγελε σαν ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΟΤΙ ΟΙ ΒΟΘΡΟΙ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ Ο κατσαλιρος εβαλε στον προυπολογισμο μηδεν εσοδα απο τα παραλιακα καταπατημενα ΑΡΑ ΟΥΤΕ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ.Τωραφαινεται οτι δεν πληρωνουν και το νερο.Φοροδιαφευγουν εχουν ανασφαλιστους εργαζομενους χρησιμοποιουν μεταναστριες παρανομες και αλλα πολυ χειροτερα ..ως προς την διακινηση.

      ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ.
      Αυτο που δεν βλεπουν ειναι η ΗΧΗΡΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ.Το αρθρο θα ξεχαστει συντομα ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΠΡΤΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΕΝΟΣ ΔΥΣΚΟΛΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΡΝΑΙΑ ΥΔΡΑ με τα πολλα κεφαλια ΠΟΥ ΙΔΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.Γιατι η παραλια ανηκει σε ολους δημοτες και μη δημοτες και εχει γινει ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΑΠΟ ΕΧΘΡΟ.Ειμαι ορκισμενοσ εχθρος των πασης φυσεως ΒΙΑΣΤΩΝ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟς οπου και αν ειναι αυτοπολλω δε μαλλονπου ειναι διπλα μου.Δεν εχω εννομο συμφερον σαν δημοτης ουτε κατοικος ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΚΡΑΖΩ ΟΣΟ ΜΠΟΡΩ.Αυτο μπορω αυτο κανω.ΕΣΕΙΣ ΟΜΩΣ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ
      ΚΟΨΤΕ ΤΟ ΡΗΜΑΔΙ ΤΟ ΠΕΠΟΝΙ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ.

      Διαγραφή
    4. ΠΟΛΛΑ ΛΕΣ ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΣ ΤΙΣ ΛΕΡΝΕΕΣ ΥΔΡΑΣ ΣΤΗΣ ΛΟΥΤΣΑΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΡΩΙ ΠΡΩΙ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΩΙ ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΣ ,,,,,,, ΣΧΕΔΙΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΚΑΙ ΟΡΙΑ ΜΥΘΙΚΑ ,,,,,,

      Διαγραφή
    5. ουτε να αντιγραψεις βρε καπαπηδι?ΛερνΑΙΑ ΥΔΡΑ Τ ΗΣ ΟΧΙ ΣΤΗΣ ΑΝΟΗΤΕ.....

      ΟΡΙΑ ΜΥΘΙΚΑ.....ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΑΠΑΠΗΔΙΟΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΕΛΕΙΕΣ ΑΝΟΗΤΕ ΟΧΙ ΚΟΜΑΤΑ.....

      Διαγραφή
  2. Γίναμε ρεζίλι και καλά να πάθουμε... Η πάλαι ποτέ Λούτσα παραμένει ...Λούτσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και στα πολύπαθα Γιουργια τα ντεσιμπέλ του αεροδρομιου δεν μας άφησαν σε ησυχία το σαββατοκύριακο πολλή κακή αρχή έκανε ο νέος δήμαρχος .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ρεεεεεε τελικά εκλέξαμε Δήμαρχο ή πιλότο; μαντρί τελικά χρειαζόμαστε και όχι πόλη.... τόσο γίδια που είμαστε!

      Διαγραφή
    2. Ετσι ειναι ανωνυμε 9:20 ειμαστε στον κοσμο μας,οτι δεν μας ενοχλει σπαμε πλακιτσα.Αγωνιζομαστε 12 χρονια για να ζησουμε σαν ανθρωποι κι εσυ μας λες γιδια γιατι απλα μενεις αλλου .Η ηχορυπανση πρεπει να καταπολεμηθει απο οπου κι αν προερχεται!Αλλιως κατσε και προσκυνα τους μπραβους της νυχτας και τους ιδιοκτητες του αεροδρομιου που και οι δυο θησαυριζουν στη πλατη μας

      Διαγραφή
  4. ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ ΦΙΛΕ. ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΕΠΕΙΔΗ ΣΕ ΕΝΟΧΛΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολυυυυυυ σοβαρη αποψη οπαδου!Φιλε ο προηγουμενος μια χαρα τα ειχε καταφερει κι ειχαμε ησυχασει .Φαινεται ομως πως ο νεος δημαρχος μαλλον βρηκε σπονσορα και ετσι ξαναγυρισαμε στα παλια .Κριμα!Παντως καλο το κολπακι σου για το κλεισιμο του αεροδρομιου και γνωστο μονο που αναμεσα στη κολαση που ζουμε και το κλεισιμο υπαρχει και η νομιμοτητα οπως και για τα νταπαντουμπαδικα.Αντε τωρα να συνεχισεις το γλειψιμο του νεου δημαρχου και καλη δουλεια!

      Διαγραφή
    2. Αν το αεροδρόμιο πληροφορηθεί το ύψος των ντεσιμπέλ από τα κέντρα της παραλίας και σε τί έκταση ενοχλούν, δε σου λεω τίποτα.... Φριχτή κατάσταση... Και να φανταστείς δε μένουμε καν στον Άγιο Νικόλαο ή κοντά στα αρχαία, παρά μερικά χλμ πιο πέρα!
      Μη ξεστρατίζετε το θέμα. Νο 1 πρόβλημα, οι αλητάμπουρες της παραλίας. Σε ομηρία η μισή πόλη...

      Διαγραφή
    3. Το θεμα ειναι ενα και ιδιο,η ηχορυπανση.

      Διαγραφή
    4. Και όχι μόνο. Ο κόσμος δεν εχει πάρει είδηση τί βρώμα υπάρχει από παραλιακές επιχειρήσεις. Ο σημερινός δήμαρχος μάλιστα είχε κάνει και καταγγελία για αγωγούς βοθρολυμάτων στη θάλασσα! Ποιός κάνει έλεγχο σε δαύτους; Ανατρίχιασα από τη φωτό με το φρεάτιο βόθρου δίπλα στις ξαπλώστρες!!!! Ασύδοτοι! Το κράτος της Λούτσας!

      Διαγραφή
    5. Που θα βρουμε αυτη τη φωτογραφια που λες με το φρεατιο βοθρου στην αμουδια; αμα οι αρμοδιοι δεν κανουν τιποτα να το εντοπισουμε εμεις το αισχος. Κινδυνευουν τα παιδια μας απο αρρωστιες. Αλιμονο μας

      Διαγραφή
    6. βαγονια που γινονται τραινα......και κανεις δεν τα βλεπει.....

      Διαγραφή
  5. Το αληταριό της παραλίας και η αφόρητη ηχορύπανση που προκαλούν είναι το πιο φλέγον θέμα.

    Φεύγει ο κόσμος απ' τα σπίτια του, εκεί καταντήσαμε.

    Μια ντουζίνα ασυνείδητοι του υποκόσμου βασανίζουν εκατοντάδες περίοικους με αφόρητα ντεσιμπέλ απ' το μεσημέρι ως τα ξημερώματα!

    Μια χυδαία τριτοκοσμική κατάσταση, που χειροτερεύει κάθε χρόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΔΗΜΟΤΕΣ ΣΠΑΤΩΝ ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ10 Σεπτεμβρίου 2014 στις 3:31 μ.μ.

    ΟΛΑ ΤΑ ΗΧΟΡΥΠΑΙΝΟΝΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ.

    ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ.
    10 - 15 (;) ΜΑΓΑΖΑΤΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΠΕΚΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΟΣΟ ΤΟΥΣ ΚΑΠΝΙΣΕΙ.
    ΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΗΧΟΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ, ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΑΔΙΠΛΑ ΟΣΑ ΓΗΠΕΔΑ ΘΕΛΟΥΝ (!!!), ΧΑΛΙΚΟΣΤΡΩΝΟΥΝ, ΦΥΤΕΥΟΥΝ ΓΙΟΥΚΕΣ ΚΑΙ ....ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ! ΜΕΤΑ ΔΙΟΧΕΤΕΥΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΑΓΩΓΩΝ ΟΜΒΡΙΩΝ ΤΑ ΒΟΘΡΟΛΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΤΟΥΓΡΟΥ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΛΟΥΟΜΕΝΟΥΣ!
    ΑΣΕ ΤΙΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ. ΑΠΟ "ΚΥΡΙΛΕ" ΜΕΧΡΙ ΝΑΥΛΟΝ, ΝΟΒΟΠΑΝ ΚΑΙ ΤΣΑΝΤΗΡΙΑ. ΠΑΝΤΩΣ, ΟΛΑ Α-Υ-Θ-Α-Ι-Ρ-Ε-Τ-Α.
    ΚΑΙ ΟΟΟΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΜΕ ΤΑ ΝΤΕΣΙΜΠΕΛ ΣΤΟ ΤΕΡΜΑ!

    ΔΗΜΑΡΧΕ, ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ.
    Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΣ ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΠΑΤΩΝ.
    ΠΡΟΧΩΡΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να είστε σίγουροι ότι ο νέος δήμαρχος δεν έχει καμία σχέση με τα λαμόγια που διοικούσαν τόσα χρόνια. Είναι άνθρωπος που καταλαβαίνει και δρα εγκαίρως όπου χρειάζεται.
    Είναι 10 μέρες μόνο δήμαρχος κι αυτά που έχει δρομολογήσει δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας, όταν υλοποιηθούν.
    Ο χρόνος είναι μπροστά μας, και η καλή δουλειά και η σωστή διαχείριση θα φανούν πολύ σύντομα.
    Να είστε σίγουροι γι' αυτό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο δημαρχος εχει ματια και βλεπει αυτια και ακουει και ηθος που τον ξεχωριζει ΣΑΦΩΣ απο οτι ξεραμε.
    ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΜΕ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ .....Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΜΕ ΑΝΗΣΥΧΕΙ Η ΤΟΠΙΚΗ ΟΜΕΡΤΑ ΜΕ ΑΝΗΣΥΧΕΙ Ο ΤΟΠΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΜΕ ΑΝΗΣΥΧΕΙ.Πολλα τα μετωπα και το παραλιακο το χειροτερο ...ΛΕΡΝΑΙΑ ΥΔΡΑ ΕΙΝΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΟ ΚΑ[ΠΑΠΗΔΙ ΔΕΝ ΜΕ ΑΝΗΣΥΧΕΙ .ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΛΗΤΕΑ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. O ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΠΑΠΗΔΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο δήμος πρέπει να σοβαρέψει. Ελπίζω ο νέος δήμαρχος να κάνει τομές. Για τα κωλομάγαζα που συνεχίζουν να ηχορυπαίνουν παρά τις μηνύσεις, ανάκληση αδειών μουσικής. Όχι για 10 ημέρες αλλά οριστικά. Αφού κάποιοι δε σέβονται τίποτα, δε γίνεται να συνεχίζουν να λειτουργούν όπως λειτουργούν σήμερα. Ας γυρίσουν την επιχείρηση σε απλό καφέ ή εστιατόριο ΧΩΡΙΣ ΜΟΥΣΙΚΗ αφού δεν αντιλαμβάνονται ότι γύρω τους ζουν άνθρωποι! Δηλαδή τι περισσότερο πρέπει να κάνει ένας παραβάτης για να τον τιμωρήσουν; Ο άλλος λέει έχει 130 μηνύσεις και λειτουργεί ακόμα όπως γουστάρει!
    Να σοβαρευτούμε επειγόντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τη γνωστή κουβέντα για ...... τους φύλακες.......την ξέρετε,
    το θέμα είναι ότι οι άδειες εκδίδονται νομίμως από τα αρμόδια όργανα, που ωστόσο έχουν απόλυτη επίγνωση ότι θα χρησιμοποιηθούν παράνομα και καταχρηστικά. Ενδεικτικά να παραθέσω παλαιότερο απόσπασμα από τοποθέτηση συμβούλου στο Τοπικό Δημοτικής Κοινότητας Αρτέμιδας. Η συζήτηση για άδεια μουσικής στον πολυ-καταστηματάρχη του Αγίου Νικολάου : "Πώς λειτουργεί ένα χρόνο στα live που κάνει και τα πάρτι και φέρνει και κόσμο από άλλες περιοχές, χωρίς άδεια μουσικής; Άρα πρέπει να το καταλάβουν για άλλη μια φορά και οι κάτοικοι του Αγίου Νικολάου ότι εμείς δώσουμε δε δώσουμε τα μαγαζιά δουλεύουν. Αυτό που είπε ο κύριος Βλάχος, έχω εγώ το χαρτί, Γαβρίλος live open για χθες. Άρα του δώσουμε δεν του δώσουμε, σήμερα, χθες, έκανε τη δουλειά του και καλά κάνει. Δε φταίμε εμείς, ούτε εκείνος. ............Αφού τα όργανα της πολιτείας δεν λειτουργούν καλά κάνει............. Εγώ ήμουν κατά, έπρεπε πέρυσι να πάρει την άδεια, κακώς δεν τη δώσαμε, κατά τη γνώμη μου και φέτος θεωρώ ότι το δικαιούται και αν δεν ακούσω κάτι άλλο, μάλλον θα ψηφίσω θετικά."
    Η ωμή αλήθεια, απερίφραστα και αποστομωτικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να που έσκασε μύτη και η νύχτα! Για να μας πει, τί ξεράσανε στο περσινό τοπικό - εκδοτήριο αδειών ντάπα ντούπα και να μας πείσει τί καλό πράμα που είναι η ανηθικότητα και η παρανομία και καλά κάνει όποιο παράσιτο μπορεί και ξεφεύγει από το Νόμο!
      Σα δε ντρεπόσαστε να κερδοσκοπείτε σε βάρος μας, να λυμαίνεστε τις ζωές των ανθρώπων και να υμνείτε τη λαμογιά, αποτυχημένα δίποδα!
      Έτσι και οι νέοι εκλεγμένοι του Δήμου τολμήσουν να στραβοπατήσουν αλίμονό τους. Και σας και αυτούς θα σας πιάσει η δαγκάνα του νόμου άγρια και θα σας ξωπετάξει.. Τίποτα δεν είναι πια ίδιο.

      Διαγραφή
  13. Τι μας λες ρε φίλε, δηλαδή ο ρόλος σας ως ΔΣ ποιος είναι; Είστε υπερ ή κατά των κατοίκων τελικά; Γιατί αν είστε κατά τότε κακώς κατέχετε τις θέσεις που σας ανατέθηκαν. Ο δήμος είναι για να προασπίζει τα συμφέροντα των πολιτών κι όχι των μεμονωμένων λαμογιών που κερδίζουν καταπατώντας τους νόμους αδιάκριτα όπως κι εσύ παραδέχεσαι.Κάντε εσείς το καθήκον σας ως ΔΣ με όποιες δυνατότητες διαθέτετε για να προστατέψετε τους κατοίκους όπως οφείλετε και άσε τα υπόλοιπα να πάρουν το δρόμο τους. Φυσικά και δεν πρέπει να πάρουν άδειες αφού και τους ξέρετε τόσα χρόνια, ξέρετε το ποιόν τους και ξέρετε πολύ καλά ότι με την νοοτροπία που λειτουργούν αποκλείεται να λειτουργήσουν νόμιμα! Γιατί να τους δώσετε άδεια; Δεν λαμβάνετε υπόψη το "ιστορικό" κάθε επιχειρηματία; Το αγνοείτε; Αφού όπως λέτε οι θεσμοί δε λειτουργούν και η πολιτεία αδυνατεί να επέμβει αποτελεσματικά, τουλάχιστον εσείς σα δήμος κάντε το καθήκον σας απέναντι στον κόσμο που φεύγει απ' τα σπίτια του για να παίζουν αυτοί οι "κύριοι" τις συναυλίες και αφήστε την αστυνομία ή την πολιτεία να κάνει τα υπόλοιπα, τα όποια υπόλοιπα. Δηλαδή θα νομιμοποιήσουμε πλήρως την αυθαιρεσία της παραλίας επειδή εσείς έχετε διαπιστώσει ότι τα μέτρα που λαμβάνονται δεν είναι αποτελεσματικα; Αυτός είναι νέος τρόπος πολιτικής σκέψης δεν τον έχω ξανακούσει, μήπως εκφράζει και τα νέα πολιτικά ήθη της περιοχής; Για να συνέλθουμε λιγάκι, περάστε κανένα βράδυ από τον Αγ.Νικόλαο όταν βαράνε τα "μαγαζιά" και ελάτε να μας πείτε αν μπορεί να γίνει συμβιβασμός με αυτό το αίσχος, πραγματικό έγκλημα σε βάρος αθώων ανθρώπων που τους διώχνετε από τα σπίτια τους κυριολεκτικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Για να ΚΑΤΑΛΑΒΩ......Ο Κ .Βλαχος εχει ΘΕΣΜΙΚΗ ΙΣΧΥ?Ποιος ειναι ο κυριος που λεει ΑΣΥΣΤΟΛΑ καλα κανουν?Τι εκπροσωπει?Ποιον εκπροσωπει?ΕΙΝΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ?Για μαζευτειτε γιατι ΟΤΑΝ ΧΟΡΕΥΕΙ Η ΜΑΙΜΟΥ δειχνει τα γυμνα της ΟΠΙΣΘΙΑ.ΕΓΩ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΜΕ ΤΑ ΟΠΙΣΘΙΑ ΚΑΝΕΝΟΣ ΛΕΩ.υπαρχουν αρχες θεσμοι ΚΑΙ ΝΟΜΟΙ και κανεις δεν δικαιουται ΟΥΤΕ ΛΕΚΤΙΚΑ να τους αγνοει.ΤΕΡΜΑ ΜΑΓΚΕΣ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΜΕ ΤΣΑΛΑΠΕΤΕΙΝΟΥΣ.
    ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΙ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΟΛΟΙ.ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΛΕΩ ΟΛΟΙ ΕΝΝΟΩ ΟΛΟΥΣ και οι νοουντες νοητωσαν.Αντε γιατι ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΘΗΚΑΤΕ ΜΕΡΙΚΟΙ....Ακου τι ειπε ο βλαχος νομοθετης...ελα ....στην θεση σου.....τι ακουω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΑΝΩΝΥΜΟΣ 10.39 πμ Μάλλον δεν έγινα κατανοητός.
    Θα αναφερθώ στα πιο πρόσφατα.
    Στις 21-07 ο Δήμος ανακάλεσε οριστικά την άδεια λειτουργίας του πολύ-καταστήματος στον Άη Νικόλα. Συνέχισε να λειτουργεί (είχε πες {?) σιωπηρή προέγκριση για νέα άδεια με άλλη επωνυμία). Άδεια μουσικής είχε ? Αμ, δεν είχε. Και να, και Παπακωνσταντίνου, και Γλυκερία και πάει λέγοντας. Που κι αν είχε (που δεν είχε) άδεια μουσικής, και πάλι για παράνομες συναυλίες μιλάμε, γίνεται συναυλία στο όριο των 80 ?
    Άλλο, τον Ιούνιο φέτος το MACAMBO είχε 3 (τρεις) παραβάσεις θορύβου βεβαιωμένες από την Αστυνομία. Τί λέει ο 4249 στο 57 ? Άμεση και υποχρεωτική σφράγιση με την τρίτη παράβαση. Την είδαμε τη σφράγιση ? Με τα πολλά η Αστυνομία αποφάσισε να σφραγίσει τον Αύγουστο, και πάλι η απόφαση ανεστάλη δικαστικά.
    Η παράθεση του αποσπάσματος από τα Πρακτικά (10/06/13) στο Συμβούλιο της Αρτέμιδας είχε αυτό ακριβώς το νόημα, να καταγγελθεί ότι νόμοι και αποφάσεις δεν εφαρμόζονται, ότι οι «κύριοι» στον Άη Νικόλα και την παραλιακή κάνουν ό,τι κάνουν, γιατί απολαμβάνουν την ασυλία της αναποτελεσματικής αστυνόμευσης και του ανύπαρκτου ελέγχου τόσο για το θόρυβο, όσο και για τα ομπρελλοκαθίσματα, τις καταπατήσεις, τα πολεοδομικά, τα λύματα κλπ. Αυτή η τοποθέτηση μέλους του Τοπικού λέει ακριβώς αυτό, πως κάνουν ό,τι γουστάρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σα δε ντρέπεσαι, ζητάς και τα ρέστα! Διαφημίζεις την παρανομία και επιδοκιμάζεις τα λαμόγια! Τάχα μου, δεν τα λες εσύ αυτά, αλλά ένα μέλος τοπικού. Και μόνο, ότι αναμεταδίδεις, "....αφού τα όργανα της πολιτείας δεν λειτουργούν καλά κάνει", ντροπή σου!!!

      Διαγραφή
    2. Σε αυτό ακριβώς το σημείο που επισημαίνεις - τη μη εφαρμογή του νόμου - στέκομαι και σου λέω το εξής: Αφού οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και η αστυνόμευση είναι αναποτελεσματικοί, εσείς ως ΔΣ ή ως Τοπικό, ΓΙΑΤΙ δεν παίρνετε την κατάσταση στα χέρια σας ΑΦΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ; Γιατί μετά τη σωρεία μηνύσεων που έχετε ήδη καταγεγραμμένη στα αρχεία σας, δεν βάζετε επιτέλους σε μαύρη λίστα τους αμετανόητους επιχειρηματίες; Μαζευτείτε και πάρτε αποφάσεις. Το "Γραβιέρα" έχει συνολικά ας πούμε 120-130 μηνύσεις, είναι δυνατόν να συνεχίζει να λειτουργεί; Ανακαλέστε οριστικά τις άδειες μουσικής, αλλά και τις άδειες λειτουργίας του ίδιου του καταστήματος, ο νόμος σας δίνει τη δυνατότητα, οι μηνύσεις μιλάνε από μόνες τους, εσείς κύριοι κουμαντάρετε τις αδειοδοτήσεις σε όλη την περιοχή! Το ίδιο κάντε και για το "Μακλάμπο" και τα άλλα δυο τρία που ακολουθούν κι εκείνα την ίδια τακτική χρόνια τώρα! ΑΥΤΑ ΟΜΩΣ ΕΠΡΕΠΕ ΗΔΗ ΝΑ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΚΥΡΙΟΙ! Γνωρίζετε με κάθε λεπτομέρεια την κατάσταση, όχι μόνο στον Αη Νικόλα που καθίσταται κυριολεκτικά μη κατοικήσιμος όταν "βαράνε" οι αλήτες της παραλίας, αλλά και για την Αρτέμιδα ολόκληρη! Εγώ θέλω αιτιολόγηση. Γιατί αφού γνωρίζετε, αφού ξέρετε ποιοι εκπροσωπούν τα μαγαζιά, αφού επίσης γνωρίζετε πολύ καλά τον τρόπο που λειτουργούν τόσα χρόνια, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ;;;; Αφήστε τους να δουλεύουν χωρίς άδειες, εντελώς ακάλυπτοι και παράνομοι να δούμε για πόσο καιρό θα σταθούν... ΤΙ ΣΑΣ ΚΟΠΤΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΑΥΤΟΙ;;;;;;;;;;

      Διαγραφή
    3. Για τον 13/09 6.10
      Εξακολουθείς να εθελοτυφλείς συκοφαντώντας.
      Γιατί δε θέλεις να δεις πως
      Άλλο ζήτημα είναι το γεγονός ότι ο Δήμος, η ΕΠΟΙΖΩ, το Τοπικό έχουν τεράστια ευθύνη για τις άδειες, τις παρατάσεις και την ατιμωρησία, γιατί είχαν τη διακριτική ευχέρεια, αυτή τουλάχιστον που τους δίνει η Κανονιστική για τη μουσική, που οι ίδιοι ψήφισαν, αλλά ποτέ δεν εφάρμοσαν
      Και άλλο ζήτημα είναι πως, παρά τη σωρεία τηλεφωνικών καταγγελιών, επιστολών, σχολίων, δημοσιεύσεων για την εξωφρενική ηχορύπανση στην παραλία, δεν έχει βεβαιωθεί ούτε μια παράβαση (Ιούλιος και Αύγουστος) για τα πρωτοπαλλίκαρα στον Άγιο Νικόλαο.
      Το αν τα δυο ζητήματα συνδέονται είναι δουλειά της δικαιοσύνης να το ερευνήσει.
      Διάβαζε λοιπόν τα πρακτικά που δημοσιεύονται στα blog, μπας κι ανοίξουν τα μάτια σου.
      Εγώ ξέρω ένα πράγμα. Κάθε νόμιμη προσπάθεια, καταγγελίες, έγγραφες διαμαρτυρίες, παραστάσεις, εισαγγελικές έρευνες, ανοιχτές επιστολές, δημοσιεύσεις, κάθε νόμιμη προσπάθεια έχει εξαντληθεί. Το επόμενο που μένει είναι η φυσική, σωματική και επώνυμη παρουσία όλων μας. Ας το πάρουν σοβαρά υπόψη τους αυτοί που αναλαμβάνουν.

      Διαγραφή
    4. ΜΕ ΝΤΟΥΝΤΟΥΚΕΣ ΚΟΡΝΕΣ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΠΑΡΤΥ ......
      ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΔΙασκεδαση ΟΧΙ ΣΑΝ ΠΕΡΙΣΥ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΔΩΣΑ ΡΕΝΤΕΒΟΥ ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ ...ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ....ΠΗΓΑ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ .ΜΕ ΣΤΗΣΑΤΕ ΜΑΓΚΕΣ ΓΙΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ.Πα ολα αυτα σφυρατε μου ΑΝΝΝΝΝΝΝΝ........ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΤΕ......
      Γιατι δηλαδη απαγορετεται να κανουμε παρτυ διπλα τους?

      Διαγραφή
    5. ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ15 Σεπτεμβρίου 2014 στις 3:55 μ.μ.

      Για τον 12.42μμ Άνθρωπέ μου πολύ θολά μας τα λες... Έχεις γράψει τουλάχιστον 3 κατεβατά και μόλις σε προγκήξανε μας έσκασες το παραμύθι στο τελευταίο: Τίποτα δε γίνεται, εξαντλήθηκαν όλα τα νόμιμα μέσα, πλέον με ...φυσική παρουσία και άλλα τέτοια, αφού πρώτα μας μετέφερες τις "έξυπνες" δικαιολογίες των τοπικών για τη χορήγηση αδειών και δώστου πάλι όλα είναι μάταια και όλα εξαντλήθηκαν κλπ. Λοιπόν. Αν ήσουν ενεργός πολίτης θα ήξερες πώς κινούμαστε . Κανείς δεν αναφέρει δημόσια τα πάντα. Άρα είτε είσαι από την άλλη όχθη είτε ΑΠΛΑ, ΔΕ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ.

      Διαγραφή
    6. Yπαρχει και τριτη εκδοχη .ΠΟΛΥ ΥΠΟΥΛΗ ΜΠΗΧΤΗ.....εξ ου και η θολουρα...
      Τα καθαρα χερια και μυαλα ΜΙΛΑΝΕ ΚΑΘΑΡΑ.Δεν κατεβαζουν ταχαμου καθετους και παραγραφους.....για να τα ριξουν οπου θελουν.....
      δεν υπαρχει καμμια ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ.Ειναι παρανομα πολεοδομικα παρανομα ως προς την χρηση παρανομα ως προς την καταληψη δημοσιου χωρου ΚΑΙ ΟΣΕΣ ΜΑΙΜΟΥΔΟΑΔΕΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΕΙΣΤΕ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ.Το ποιος θα τα βαλει με την μαφια και την ομερτα ΔΕΣ ΤΑ ΒΑΓΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕ......ποσοι διαπλεκονται στο συστημα......
      ολες οι υπηρεσιες.ΜΙΑ ΝΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΛΑΥΡΑΚΙ ΘΑ ΕΒΓΑΖΕ.ΕΙΣΤΕ και ΣΠΟΝΣΟΡΕΣ ΚΑΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΚΡΑΤΑΤΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟ ΧΕΡΙ.Ανεβοκατεβαζετε συμβουλουςεχετε ΚΟΝΕ και μοιραζετε χρημα .τοσο απλα ειναι τα πραγματα.ΤΟ ΝΑ ΤΑ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΜΟΝΟΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΩΦΕΛΕΙ.
      Ακουστε τα λοιπον και εχουμε ΠΟΛΕΜΟ.
      Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ειναι μεσον πολεμικο αλλα δεν την ξερετε καλα .....και την προωθειτε χονδροειδως.

      Διαγραφή
  16. ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΑ.....ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΣΚΕΠΤΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΟΡΗΓΗΣΟΥΜΕ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΠΕΡΙΣΥ. ΕΤΣΙ?
    ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΤΑ ΛΕΥΚΑ ΚΛΠ ΚΛΠ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ .....
    ΕΤΣΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Το μόνο ξεκάθαρο είναι πως ο δήμος ΑΝ ΘΕΛΕΙ έχει ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΙΝΗΣΕΩΝ στο θέμα της αδειοδότησης (είτε για άδειες "μουσικής", είτε για άδειες λειτουργίας) ενός καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος.
    Ο δήμος άνετα μπορεί να προβάλει ΒΕΤΟ για οποιαδήποτε αίτηση αδειοδότησης! Ο νόμος το προβλέπει. Τα υπόλοιπα που ακούγονται είναι υποκριτική και ένοχη παραφιλολογία.
    Αυτή τη στιγμή η ανυπόφορη κατάσταση στην Αρτέμιδα επιβάλλει να "πέσουν κεφάλια"!
    Από τη στιγμή που κάτοικοι αναγκάζονται να μετακομίζουν λόγω ηχορύπανσης από "μαγαζιά", ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΙ μέτρα ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ!
    Είναι πάρα πολύ απλό κύριοι. Κάντε ένα ΔΣ με θέμα την επανεξέταση της αδειοδότησης των μαγαζιών που παρανομούν κατ' επανάληψη, ανοίξτε τα αρχεία σας για τα τελευταία χρόνια και τα συμπεράσματα θα βγουν αβίαστα! Πάρτε ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.
    "Καταργείστε" οριστικά τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ! Δεν έχουν καμία θέση στην κοινότητά μας τέτοιοι άνθρωποι με τέτοιες νοοτροπίες.
    Είναι σκέτα παράσιτα που ζουν εις βάρος του συνόλου, είναι υποκείμενα που αδιαφορούν σε κάθε επίπεδο για τους συνανθρώπους τους, για τη γειτονιά, για τις οικογένειες που υποφέρουν και χάνουν τα σπίτια τους! Είναι ασυνείδητα λαμόγια της αρπαχτής, που δεν υπολογίζουν κανέναν και τίποτα προκειμένου "να τα τσεπώνουν" διαλύοντας τις ζωές άλλων ανθρώπων που δεν φταίνε σε τίποτα να υφίστανται αυτό το μαρτύριο της αφόρητης-υπερβολικής-πρωτόγνωρης ηχορύπανσης!
    Εσείς στο δήμο που σας ψηφίσαμε για να προασπίζεστε την ποιότητα ζωής μας, οφείλετε να βάλετε το μαχαίρι στο κόκκαλο να φύγει αυτή η αλητεία, να φύγουν αυτοί οι σεσημασμένοι, τόσο από την παραλία, όσο και από οπουδήποτε αλλού στην Αρτέμιδα!
    Είναι καθαρά θέμα δικό σας, θέμα πολιτικής απόφασης ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ Ποιος θα ΤΟΛΜΗΣΕΙ να φερει τετοιο θεμα και ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΕΙ.
    Εδω παιζουν ολοι
    Αριστεροι αριστεροτεροι δεξιοι και δεξιοτατοι
    ΠΟΙΟΣ ΠΑΙΔΕΣ ΤΟΛΜΑΕΙ ?ΕΝΑΣ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΟΜΕΡΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΥΡΙΣΑΤΕ
    Η γνωμη μου ειναι οτι ΚΑΝΕΝΑΣ δεν βαζει τετοιο θεμα Αυτο φανηκε ΚΑΘΑΡΑ την προεκλογικη περιοδοι.Τι να πρωτο θυμηθω?Ανασσα ?ΝΤΕ ΛΑΛΗΣΑ?ΚΚΕ? ΧΡΥΣΑΥΓΟΥΛΟΠΟΥΛΑ?Συλλογοι?ομοσπονδιες?Ακομα και ο νυν ΕΞ ΑΠΑΛΩΝ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΗΤΕΣ.
    Αρα τι το ψαχνεις?ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΟΛΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ?Αν δεν τους αναγκασετε δεν θιγουν τετοιο θεμα που αφορα και σπονσορες και ψηφοφορους.ΚΑΤΑΛΑ ΒΕ ΤΕ ΤΟ.Δεν ειναι θεμα παραταξεων ειναι θεμα ΕΚΛΟΓΙΜΟΤΗΤΑΣ.Οσοι εχουν πολιτικες ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ δεν σπανε αυγα με τους ψηφοφορους τους.Δεν ειναι 5 αλητες ειναι ολοκληρο εκλογικο συστημα με ΠΟΥΛΑΚΑ ΟΧΤΑΚΟ ΚΑΙ ΒΑΛΕ....ΚΑΠΑΠΗΔΙΑ ΣΧΕΔΟΝ ΤΡΑΚΟ ...ΚΑΙ ΠΟΘΟΥΛΑΚΗΣ ΕΚΑΤΟΝ ΕΒΔΟΜΗΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ......ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Φυσικά και έχει δίκιο ο 1:52. Περιγράφει με ακρίβεια την πραγματικότητα.
    Απλά εγώ με την 1:29, ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ο δήμος ΑΝ ΘΕΛΕΙ μπορεί να κάνει το σωστό, το αυτονόητο σύμφωνα με το ρόλο του.
    Εδώ όμως, ζούμε μια διαστρεβλωμένη κατάσταση, ζούμε υπό την σκέπη μιας κακώς εννοούμενης δημοτικής αρχής, όπου η διαπλοκή και η διαφθορά είναι προφανείς και στον υπέρτατο βαθμό.
    ΟΜΩΣ τα παραπάνω (1:29) που είπα, ήταν μόνο και μόνο για να ξεκαθαρίσει το τοπίο από τις παρεξηγήσεις και παρερμηνείες. Η ευθύνη ανήκει ευθύτατα στο δήμο.
    "ΑΝ ΗΘΕΛΕ Ο ΔΗΜΟΣ" θα μπορούσε παρέα με αστυνομία και εισαγγελέα (το ηχόμετρο είναι αστείο να προφασιζόμαστε ότι δεν υπάρχει - πάλι "ΑΝ ΗΘΕΛΕ Ο ΔΗΜΟΣ"...), ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΘΑΥΜΑΤΑ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΑΤΡΕΜΙΔΑ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΣΕΝΙΑ ΚΑΙ ΕΥΝΟΜΟΥΜΕΝΗ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΗ!
    ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ είναι φθηνές προφάσεις από στόματα ένοχων ανθρώπων, ανθρώπων που μεροληπτούν εις βάρος των πολλών, υποκριτών που η αδικία και η ασυνειδησία είναι τρόπος ζωής, αυτών που είναι σεσημασμένοι και αμετανόητοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Σήμερα Κυριακή, από το απόγευμα "βαράει" το δεύτερο κατά σειρά όχλησης κωλόμπαρο στον Άγιο Νικόλαο που βρίσκεται δίπλα, μεσοτοιχία με το "μεγάλο" των πολλαπλών παράνομων συναυλιών...
    Αυτό λοιπόν το μικρότερο "κωλομάγαζο" ή "καλύβα της συμφοράς" όπως θα έπρεπε να λέγεται κανονικά, στεγάζεται σε ένα παλαιό ξύλινο παράπηγμα, που φυσικά δε φέρει ίχνος ηχομόνωσης, ανοιχτό εντελώς από μπροστά και χάρτινο γύρω γύρω, όπου τα εκκωφαντικά ντεσιμπέλ της ηχορύπανσης διαφεύγουν ατόφια προς κάθε κατεύθυνση! Έχει φάει σωρό μηνύσεων για ηχορύπανση, αλλά περιέργως "την παλεύει" και δεν έχει κλείσει ούτε μια μέρα το καλοκαίρι!!!
    Όταν λέω "βαράει" εκκωφαντικά, εννοώ ότι το ακούω από τη Βραυρώνα, το "νταπαντούπα" του κάνει αντίλαλο στην ακτογραμμή!!
    Δεν κάνω πλάκα, το έντονο μπάσο που χτυπάει το στομάχι (το" νταπαντούπα") ως χαμηλή συχνότητα "ταξιδεύει" πολύ μακρύτερα και φυσικά φιλτράρεται πολύ δυσκολότερα από τις ηχομονώσεις των σπιτιών!
    Το έχεις συνέχεια στο αυτί σου επίμονα για ώρες επί ωρών, "νταπαντούπα-νταπαντούπα"!
    Είπατε τίποτα για "ποιότητα ζωής";;; Οι δημοτικοί "άρχοντες" με διαβάζουν μήπως ή ενοχλούνται όταν ακούνε την ωμή αλήθεια για μια θλιβερή τριτοκοσμική πραγματικότητα που εκείνοι δημιούργησαν;;;
    ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ -ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΗΘΟΣ ΦΥΣΙΚΑ...
    Αυτή "η καλύβα της συμφοράς" λοιπόν, παίζει "πρόγραμμα" κάθε Κυριακή κυρίως.
    Παίζει εκκωφαντικά "νταπαντούπα" (δεν έχω τίποτα με τους "χάουζ" ρυθμούς και το "αρ εν μπι", αλλά διαολίζομαι όταν μου το επιβάλλουν) μέσω τεράστιων ηχητικών εγκαταστάσεων, όπου φυσικά είναι αστείο να μιλάμε για "όρια των 80 ντεσιμπέλ"!
    Οι ασυνείδητοι "βαράνε" σε ακραίες εντάσεις, κάνουν κυριολεκτικά ότι γουστάρουν, εμπειρικά εκτιμώ ότι η στάθμη της όχλησης είναι της τάξης των 120 ντεσιμπέλ και βάλε!!
    Κανονικό κλαμπ δηλαδή, ένα κέντρο διασκέδασης, με άδεια "καφετέριας" δίπλα στα σπίτια!!!
    Αποτέλεσμα πάντα το ίδιο: Αφόρητη ηχορύπανση για τους περίοικους (το "νταπαντούπα" διαπερνά κάθε κλειστό παράθυρο, κάθε τοίχο) για ατελείωτες ώρες.
    "Βαράει" από τις τρεις (3) τα μεσημέρια, ως μετά τα μεσάνυχτα!
    Είναι μια συνεχής αφόρητη όχληση ως αργά τη νύχτα, που κάνει σμπαράλια ακόμα και τα πιο γερά νεύρα!!.
    Αυτή η "μουσική" κανονικά παίζεται σε κλαμπ με ηχομονώσεις και υποδομές, όχι σε "καφετέρεια των 80 ντεσιμπέλ", που φυσικά παραβιάζει την άδειά της ασύστολα!
    Επισήμως πλέον τελούμε υπό νέα δημοτική αρχή και το αίσχος της ηχορύπανσης από τα κωλόμπαρα ("καφετέριες" δηλαδή που στην πραγματικότητα που λειτουργούν αυθαίρετα ως κέντρα διασκέδασης) της παραλίας, εμφανίζει τα πρώτα ευδιάκριτα συμπτώματα επιπολασμού και στη νέα "καθαρή" υποτίθεται δημοτική περίοδο: ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ!
    Το ίδιο αληταριό που μας ρουφάει τη ζωή τόσα χρόνια, συνεχίζει ακάθεκτο.
    Πρωτόγνωρη κατάσταση ΑΙΣΧΟΥΣ χαρακτηρίζει την παραλία του Αγίου Νικολάου. Εκεί η ηχορύπανση από τα κωλόμπαρα είναι σε ασύλληπτο βαθμό - ξεπερνά κάθε όριο ανοχής, προϊόν εγκληματικής διαπλοκής και προκλητικής υποκρισίας-απραξίας των υποτίθεται "αρμόδιων"!!
    Οι όμηροι περίοικοι των κωλόμπαρων, στο "Νταχάου- Άγιος Νικόλαος", ως "κατάδικοι" υποχρεώνονται στο καταναγκαστικό μαρτύριο της υποχρεωτικής ακρόασης αφόρητων ντεσιμπέλ!! Γιατί κάποιοι αληταράδες γουστάρουν να κάνουν αρπαχτές διαλύοντας ζωές ολόκληρων οικογενειών!!
    Σε ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΡΤΕΜΙΔΑ της ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ και της ΜΑΦΙΑΣ, να μη εναποθέτει κανείς τις ελπίδες του σε "θαύματα", να πάρει την τύχη του στα χέρια του, να κάνει ότι είναι εφικτό -με έννομα μέσα- για να ξανακερδίσει τη ζωή του πίσω!
    Τη ζωή του, που κάποια άθλια υποκείμενα εννοούν να απομυζούν για πέντε χούφτες παράνομων ευρώ, που απερίφραστα και κατηγορηματικά ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν αφορά μόνο τον Άγιο Νικόλαο. Τα φρικτά μπάσα ακούγονται και σε μας που μένουμε στο φάρο κοντά στην πλατεία Ελ. Βενιζέλου. Ήταν άλλη μια νύχτα κόλασης και μάλιστα ιδιαιτέρως για μένα που ήμουν άρρωστος με πυρετό... Απαίσια κατάσταση.

      Διαγραφή
  21. ΑΝ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΤΑ ΑΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΒΡΑΥΡΩΝΑ παρε το αυτοκινητο σου και χτυπα κουδουνια στον Αγ ΝικολαοΔεν θα ξυπνησεις κανεναν χτυπα κουδουνια να μαζευτουν καμμια 20 αρια ΑΥΠΝΟΙ και να παρκαρουν απ εξω αφου κολλησουν τις κορνες τους και βαλουν ωτοασπιδες ΜΕΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑΤΕ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΤΟ HAPENNING.ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΣΤΙς ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΦΙΛΕ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΘΕΣΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙς ΠΑΡΕ ΤΟ ΚΑΡΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΡΕΕΕΕΕΕΧΑΑΑΑΑΑ.νομιμοτατο ειναι να σου κολλησει η κορνα ..τι φταις?Το να γραφεις εδω χαραματα και οι αλλοι να ψηφιζουν πουλακα με 800 ψηφους...ΟΥΚ ΑΝΔΡΟΣ ΣΟΦΟΥ ΑΥΠΝΟΥ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αυτό το κωλόμπαρο που περιγράφεται στο 2.24, είναι από τις χειρότερες περιπτώσεις φρικτού "νταπαντουπάδικου". Ο τύπος γνωρίζει πολύ καλά πόσο ενοχλεί αλλά δε του καίγεται καρφάκι.
    Βαράει επί ώρες κάθε ΠΣΚ και ειδικά τις Κυριακές "βαράει" κυριολεκτικά επί μισό 24ωρο!
    Οι Κυριακές της σεζόν του ανήκουν, αυτό απεφάνθη η ομερτά της παραλίας, "οι άλλοι" μαγαζάτορες έχουν "καβαντζάρει" τις Παρασκευές και τα Σάββατα! Τα έχουν μοιράσει όλα, η περιοχή τους ανήκει, ότι γουστάρουν κάνουν αρκεί να βγαίνει η κονόμα!
    Έτσι διαλύει τις ζωές όλων εκεί γύρω του, με το μπάσο να ταξιδεύει και να σπάει νεύρα ακόμα και στα σπίτια στο λιμάνι της Λούτσας ! Το "νταπαντούπα" του ακούγεται κυριολεκτικά σε όλη την παραλία της Αρτέμιδος και δεν τον έχουν μαζέψει ακόμα!
    Καταλαβαίνετε σε τι πολιτεία ζούμε; Καταλαβαίνετε για τι μεγέθους διαφθορά μιλάμε; Πρωτόγνωρα πράγματα, απίστευτα!
    Αυτός λοιπόν έκλεισε χθες για τη σεζόν του 2014 (είχε κολλήσει αφίσες) και ανοίγει πάλι κάπου το ερχόμενο Πάσχα! Οι ασυνείδητοι, δε "βαράνε" μόνο καλοκαίρια όπως νομίζουν κάποιοι, αλλά έχουν επεκτείνει τη σεζόν να διαρκεί μισό χρόνο τουλάχιστον! Το αντιλαμβάνεστε; Μισό χρόνο, έξη ολόκληρους μήνες "βαράνε" φρικτά και διαλύουν τις ζωές των περίοικων! Αν είχε κόσμο και το χειμώνα θα "βαρούσαν" και τους άλλους έξη μήνες! Δε χαμπαριάζουν αυτοί, μόνο χρήμα βλέπουν μπροστά τους, όλα τ' άλλα είναι σκουπίδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αυτό τον καιρό ελέγχεται το αστυνομικό τμήμα της Αρτέμιδας από το Εσωτερικών Υποθέσεων για παραβάσεις καθηκόντων. Τώρα είναι ευκαιρία να απευθυνθούν κι άλλοι στο Εσωτερικών Υποθέσεων (Λ. Κηφισίας, δίπλα από το ΥΓΕΙΑ) για το θέμα της ηχορύπανσης και όχι μόνο.
    Δεν γίνεται ένα μαγαζί να έχει άδεια καφετέριας και μουσικής μέχρι 80 ντεσιμπέλ, κι αυτοί να το έχουν μετατρέψει σε κλαμπ, φτάνοντας πάνω από 120 ντεσιμπέλ, και η αστυνομία να μην το έχει σφραγίσει. Δεν γίνεται. Άρα κάτι "παίζει" μεταξύ των ιδιοκτητών των μαγαζιών αυτών και της αστυνομίας.
    Είναι καθαρά θέμα της αστυνομίας να επιβάλλει την τάξη. Δεν θέλει να την επιβάλλει.
    Αυτό σημαίνει παράβαση καθήκοντος. Και διώκεται ποινικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Εχει δικιο ο 6 54
    Απο το οτι δεν ερχονται που κατηγγειλλε αλλος μεχρι το ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΑΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ.Ξεχασατε τους χρυσαυγητες αστυνομικους σε αυτο το τμημα?Ξεχνατε οτι εχετε το ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ εκει?Δεθνης πρωτοτυπια ..ποιος κανει ΠΟΡΤΑ ?ΠΟΙΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ?Κανετε οτι δεν ξερετε η τους φοβασθε?Εγω σας καταλαβαινω ΝΑ ΦΟΒΑΣΘΕ εξ αλλου ο λογος που εχω ψευδωνυμο ειναι γιατι ειμαι ΕΠΙΚΥΡΗΓΜΕΝΟΣ αλλα να λεμε τα πραγματα με το ονομα τους.ΜΠΡΑΒΙΛΙΚΙ ΝΤΑΒΑΝΤΖΗΛΙΚΙ ΚΑΙ ΧΡΥΣΑΥΓΟΥΛΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ.Δεν ειδατε τι ποσοστα εβγαλαν εκειπου ψηφιζουν οι ενστολοι?Που ειναι ολοι αυτοι ?ΣΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ.Δεν γινεται να ξηλωσεις το 1/4 της αστυνομιας..μαγκες.Καταλαβετε το εχετε ΤΟ ΦΙΔΙ μεσα στα ποδια σας.Εχετε και την ομερτα και την μαφια..φοβερος συνδιασμος.ΓΙΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟΟΟΟΟΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ.Ψηφοι ΚΑΙ χρηματα ολα ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΑΣ.θελει πολυ κουραγιο να τα βαλεις με ολους μαζι.Αυτο ονομαζω Λερναια υδρα καιο Ηρακλης ποθανε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θερμοκρασία και Άνεμοι στην παραλία της Αρτέμιδας