ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Γ. ΠΑΠΑΣΤΕΦΑΝΟΥ

"Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ζητήσω από τους Δημοτικούς Συμβούλους και τους Αντιδημάρχους που πιθανώς - αυτοί οι ίδιοι ή στενοί συγγενείς τους ως ιδιώτες ή ακόμα και ως μέλη νομικών προσώπων - είναι ιδιοκτήτες εκτάσεων στον χώρο που έχει χαρακτηριστεί ως Β1 απολύτου προστασίας , να το δηλώσουν δημοσίως και να μην μετέχουν στην όλη διαδικασία της συζήτησης και ψήφισης του θέματος ."


Προς : το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάτων – Αρτέμιδας
                                                                                                                 Αρτέμιδα , 14 Απριλίου 2011

Κύριε Δήμαρχε ,

Μετά από πολλά χρόνια αγώνων των κατοίκων της πόλης της Αρτέμιδας , για την προστασία του υγρότοπου της Αλυκής , έρχεστε σήμερα με την συγκεκριμένη πρόταση να βάλετε ταφόπλακα στον αγώνα αυτόν .

Και μιλάω για ταφόπλακα γιατί η εισήγηση που κάνετε , είναι για ανάδειξη και ανάπλαση του υγροτόπου και όχι για αποκατάσταση της όλης έκτασης ,στην προτέρα φυσική της κατάσταση , αφού είναι χαρακτηρισμένη ως Β1 απολύτου προστασίας από την ΖΟΕ Μεσογείων και εντός αυτής απαγορεύεται κάθε δόμηση ή κατασκευή , καθώς και η αλλοίωση του εδάφους , όπως αναφέρει ρητά το ΦΕΚ για τις ΖΟΕ των Μεσογείων.
Δηλαδή , κλείνετε τα μάτια και αποδέχεστε όλες τις παρανομίες και αυθαιρεσίες που έχουν γίνει τόσα χρόνια στον χώρο αυτόν και έχουν σαν αποτέλεσμα την συρρίκνωση του υγροτόπου κατά το ήμισυ σε σχέση με της αεροφωτογραφίες ( που υπάρχουν σίγουρα στις υπηρεσίες του Δήμου ) από το έτος 1936 έως το 1975 .

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ζητήσω από τους Δημοτικούς Συμβούλους και τους Αντιδημάρχους που πιθανώς - αυτοί οι ίδιοι ή στενοί συγγενείς τους ως ιδιώτες ή ακόμα και ως μέλη νομικών προσώπων - είναι ιδιοκτήτες εκτάσεων στον χώρο που έχει χαρακτηριστεί ως Β1 απολύτου προστασίας , να το δηλώσουν δημοσίως και να μην μετέχουν στην όλη διαδικασία της συζήτησης και ψήφισης του θέματος .

Κύριε Δήμαρχε, ο υγρότοπος της Αλυκής μετά από τις παράνομες παρεμβάσεις τόσων χρόνων :

  • ¨Έχει επιχωματωθεί με μπάζα ( αμφιβόλου περιεκτικότητας ) το ήμισυ της υδάτινης αρχικής του έκτασης .
  • Έχει γίνει αποστράγγιση του γύρω χώρου με μηχανήματα του Δήμου μας , με αποτέλεσμα να αλλοιωθούν τα φυσικά χαρακτηριστικά του.
  • Έχει κατασκευαστεί αυθαίρετη περίφραξη έκτασης και εντός αυτής κτίσματα αυθαίρετα που χρησιμοποιούνται από το αθλητικό σωματείο Α.Ο. Άρτεμις θέλοντας να ονομάζουν αυτή την αλάνα “ γήπεδο Ποδοσφαίρου “.
  • Έχει κατασκευαστεί παράνομα ασφαλτοστρωμένος χώρος πάρκινγκ από τις υπηρεσίες του Δήμου μας .
  • Έχει κατασκευαστεί ασφαλτοστρωμένος δρόμος μήκους 200 περίπου μέτρων και πλάτους 15 από υπηρεσίες του Δήμου και γίνετε το καλοκαίρι εκεί η Λαϊκή Αγορά .
  • στην συνέχεια του παραπάνω δρόμου , έχει διανοιχτεί χωματόδρομος κατά μήκος της παραλίας που στερεί από τον υγρότοπο την άμεση επαφή του με την θάλασσα .
  • Έχουν κατασκευαστεί αυθαίρετα κτίσματα δίπλα στην εκκλησία του Αγ. Σπυρίδωνα που και αυτή μπορεί να μην έχει την απαραίτητη νομιμοποίηση .
  • Έχουν τοποθετηθεί ξύλινες κολώνες φωτισμού - που χωρίς να προσφέρουν τίποτε στον όλο χώρο αφού οι κολυμβητές το καλοκαίρι αποχωρούν από το σημείο αυτό με την δύση του ηλίου - δημιουργούν μεγάλο πρόβλημα με το φως που παράγουν , στην ορνιθοπανίδα που ζει μέσα στον υγρότοπο .
  • Ο Σύλλογος Αγ. Νικολάου έχει κατασκευάσει τσιμεντένιες γηπεδικές εγκαταστάσεις και έχει περιφράξει αυτές .
  • Ο Σύλλογος Αλυκής έχει κατασκευάσει σε άλλο σημείο κτήριο και εγκαταστάσεις παιδικής χαράς και έχει περιφράξει τον χώρο αυτό με αποτέλεσμα να είναι μη προσβάσιμος στου κατοίκους της πόλης μας .
  • Κάποιοι ιδιοκτήτες κατά μήκους της Λ. Αρτέμιδος , έχουν προχωρήσει σε επιχωματώσεις στα όρια της ιδιοκτησίας τους με τον υγρότοπο για να μεγαλώσει η ιδιοκτησία τους .

Κύριε Δήμαρχε ,
έλπιζα ότι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξής σας , που μέχρι χθες πρωτοστατούσαν στον αγώνα των κατοίκων για την προστασία του υγρότοπου, θα έβαζαν ως πρώτο μέλημα την προστασία και αποκατάσταση του χώρου αυτού και όχι την αξιοποίηση με οικονομικές βλέψεις για την περιοχή , όπως αναφέρεται στην εισήγηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής .

Τελειώνοντας ζητώ να αλλάξει η εισήγηση και να αναφέρεται μόνο σε μελέτη προστασίας και αποκατάστασης των αλλοιώσεων που έχουν γίνει στην χαρακτηρισμένη ως Β1 περιοχή της Αλυκής της Δημοτικής ενότητας Αρτέμιδας του Δήμου Σπάτων - Αρτέμιδος .

Η προτεινόμενη ανάδειξη και αξιοποίηση θα είναι το επόμενο στάδιο που πρέπει να κάνουμε , όταν θα έχει γίνει η αποκατάσταση του υγρότοπου από τις παράνομες παρεμβάσεις τόσων χρόνων .

Θα ήθελα ακόμα και αυτή ,την τελευταία στιγμή, να σκεφτείτε τι πάτε να κάνετε με την πρότασή σας !

Πρέπει να γνωρίζετε πάντως ότι αν προχωρήσετε στην αποδοχή των παρανομιών που έχουν συντελεστεί στον χώρο αυτό , μέσω της ψήφισης της εισήγησης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής , εγώ προσωπικά και ελπίζω και πολλοί κάτοικοι της πόλης μας , θα εναντιωθούμε με κάθε τρόπο στην υλοποίηση της απόφασης αυτής από την Δημοτική Αρχή .

Παπαστεφάνου Γιώργος
δημότης Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θερμοκρασία και Άνεμοι στην παραλία της Αρτέμιδας