ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Την ίδια ώρα που εμείς "οι τεμπέληδες Έλληνες" τους αφήνουμε να παρανομούν πάνω από τα κεφάλια μας αυτοί μας στολίζουν - Bild: «Αμφίβολο το δεύτερο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα»

Bild: «Αμφίβολο το δεύτερο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα»Βερολίνο 

Σε άρθρο με τίτλο «Όχι νέα δισεκατομμύρια για τους χρεωκοπημένους Έλληνες;» το δεξιό ταμπλόιντ «Bild-Zeitung» προβλέπει σύντομη αποβολή της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

«Κάνει κόλπα, εξαπατά, καλύπτει. Η Ελλάδα πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες στην Ευρώπη». Έτσι ξεκινά το ρεπορτάζ της εφημερίδας, επισημαίνοντας εν συνεχεία την αποτυχία της Ελλάδας να μειώσει το έλλειμμα στο 7,4%, όπως είχε συμφωνηθεί, ενώ αναφορά γίνεται στη μεγάλη συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας, στις μομφές της τρόικα προς την ελληνική κυβέρνηση και την απαίτηση για μείωση 30.000 θέσεων στο δημόσιο τομέα.
Το ρεπορτάζ επισημαίνει ότι «οι χρηματαγορές αντέδρασαν σοκαρισμένες», ο δείκτης DAX έπεσε μέχρι και 4%, ενώ και το ευρώ βρέθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων οκτώ μηνών.

«Ολοένα και περισσότεροι γερμανοί πολιτικοί αναμένουν τώρα ότι οι Έλληνες δεν μπορούν πλέον να διασωθούν», επισημαίνει το ρεπορτάζ και κάνει αναφορά στην πρόσφατη δήλωση του πρώην υπουργού οικονομικών Peer Steinbruck ότι «η Ελλάδα είναι χρεωκοπημένη και η χώρα δεν πρόκειται να λάβει σε ορατή χρονική στιγμή φρέσκο χρήματα από την αγορά».

«Ακόμα και τα κράτη της ευρωζώνης και το ΔΝΤ θα μπορούσαν να σταματήσουν τις πληρωμές! Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Bild στις κοινοβουλευτικές ομάδες των CDU/CSU και του  FDP υπάρχει μεγάλη επιφύλαξη αναφορικά  με το προσφάτως σχεδιασμένο πακέτο διάσωσης των 109 δις. ευρώ» προσθέτει η εφημερίδα.

Το δημοσίευμα εν συνεχεία επισημαίνει ότι «το φθινόπωρο πρέπει να ψηφισθεί (το δεύτερο πακέτο βοήθειας). Ωστόσο, χωρίς το “Ναι” της Γερμανίας δεν θα υπάρξει νέα βοήθεια». Ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των αδελφών χριστιανοδημοκρατικών κομμάτων CDU/CSU  Μίχαελ Φουξ δηλώνει ότι «είναι αμφίβολο  αν η τρόικα θεωρεί εφικτό ένα δεύτερο πακέτο για την Ελλάδα και το ίδιο ισχύει επίσης και για το ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο της Γερμανίας». Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκεται και ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ελεύθερων Δημοκρατών FDP Φλόριαν Τόνκαρ ο οποίος δήλωσε ότι «χωρίς οριστική θετική πρόβλεψη της τρόικα δεν υπάρχουν χρήματα για την Ελλάδα».

Το ρεπορτάζ καταλήγει αναφέροντας ότι «ο ειδικός του CSU Τόμας Ζίλμπερχορν ζητά την παροδική έξοδο των φαλίρηδων Ελλήνων από την ευρωζώνη  «με αντάλλαγμα  την  απαλλαγή τους από ένα τμήμα του χρέους τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θερμοκρασία και Άνεμοι στην παραλία της Αρτέμιδας