ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 8 Απριλίου 2012

ΣΧΟΛΙΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ...

(Η άποψη του blog): Αγαπητέ, είμαστε απόλυτα σύμφωνοι, μόνο που Σπάτα-Λούτσα ονομάζεται ο πρώην δήμος Σπάτων ενώ αυτό που εσείς αποκαλείτε Λούτσα είναι η πόλη της Αρτέμιδας. Επίσης φθόνος υπάρχει και από μία μερίδα Σπαταναίων, οι οποίοι θεωρούν ότι έπρεπε να είχαν πουλήσει τα χωράφια τους ακριβότερα. Κατά τα άλλα συμφωνούμε απόλυτα μαζί σας...

Τελικά, υπάρχει μεγάλη εμπάθεια, αλλά και αμορφωσιά. Εννοώ την -κατά κάποιο τρόπο, φθονερή αντιμετώπιση των Σπαταναίων, λόγω της ύπαρξης ακίνητης περιουσίας...
Ας μάθουν λοιπόν όλοι αυτοί, ότι οι κολλήγοι των μοναστηριακών τσιφλικιών και πρόγονοί μας, με πολυετή και απάνθρωπη δουλειά δουλοπαροίκου, διεκδίκησαν δυναμικά (σκληροτράχηλοι Αρβανίτες γαρ) και πέτυχαν τη διανομή της μοναστηριακής γής, που οι γενιές τους κατείχαν και δούλευαν για αιώνες και τη παραχώρηση από το νέο Ελληνικό Κράτος ΝΟΜΙΜΩΝ ΤΙΤΛΩΝ. Βάσει αυτών των τίτλων αγόρασαν οι νέοι κάτοικοι της περιοχής Σπάτων -Λούτσας και βάσει αυτών έγινε το κτηματολόγιο.

Παίρνει βραβείο ηλιθιότητας, αυτός που υποστηρίζει εδώ, ότι οι γενιές αυτών, που ήσαν κολλήγοι μέχρι τις αρχές του 20ού αιώνα, όργωναν τα τσιφλίκια των καλογέρων, όχι για ταΐσουν τις οικογένειές τους, αλλά για να....πουλήσουν οικόπεδα!

Όσο για τον ισχυρισμό, ότι τις δεκαετίες του '60-'70, που έγινε η οικοπεδοποίηση της Αττικής λόγω της κοινωνικής έκρηξης της αστυφιλίας, οι Σπαταναίοι είναι υπεύθυνοι για την έλλειψη καλής ρυμοτομίας και ....χωροταξικού σχεδιασμού (κοινωνικής πολιτικής ίσως;), τί να σχολιάσω; Αυτά αποτελούν αποκλειστική υποχρέωση της πολιτείας, φυσικά!

Προφανώς κάποιοι θέλουν να αγνοούν επίσης, ότι η πλειοψηφία των νέων κατοίκων, δεν αγόραζαν οικόπεδα απευθείας από τους ιδιοκτήτες, αλλά από κάποιους μεσίτες, που πλούτισαν από το εμπόριο γής, αφού προηγουμένως είχαν αγοράσει "μπιρ-παρά" τη γη λόγω της ανέχειας των ιδιοκτητών-αγροτών....(Όπου στα συμβόλαια πώλησης οικοπέδου, αναφέρεται πληρεξούσιο, αυτό συμβαίνει...)

Αφήστε επομένως κατά μέρος τις ύβρεις και ανακρίβειες σε βάρος των συμπατριωτών σας Σπαταναίων, γιατί εκτός των άλλων, την τιμή του Δήμου μας την κρατά το Τοπικό Συμβούλιο Σπάτων και όχι αυτό της Λούτσας.

Αυτές οι αντιπαραθέσεις δεν οδηγούν πουθενά, διότι είναι γεγονός, ότι υπάρχουν και από τη μεριά μας, των Σπαταναίων δηλαδή πολλές άδικες και προσβλητικότατες αναφορές σε βάρος των νέων κατοίκων της περιοχής.

Ας το πάρουμε απόφαση, πλέον τα προβλήματα είναι κοινά και έχουμε απέναντί μας τους ίδιους εχθρούς, τη διαφθορά και ανικανότητα ενός Δήμου και ενός Κράτους.

3 σχόλια:

  1. Ότι,την μεγάλη μερίδα που οι πρόγονοι τους, την αγόρασαν με ιδρώτα και αίμα δεν την υπολογίζετε,αλλά,δεν είστε γηγενείς,έχετε δίκιο.Ο αείμνηστος σοφός πατριώτης και καθηγητής Ανδρέας Μπερτόλης,επεσήμαινε, μια ψήφος από Σπαταναίικο σπίτι πρέπει να πηγαίνει στην Αρτέμιδα.Ποιός να τον ακούσει(κωφοί τα'ώτα,τον τ'νου, τα τ'όμματα).Πολιτευτής,διατεινόταν ότι την Αρτέμιδα θα την έκανε Ελούντα,τι έγινε? Πακιστανούπολις,Αλβανούπολις,σκατούπολις(όλα τα μαγαζιά και οι δρόμοι τα λύματα στη θάλασσα,κατά τ'άλλα μαλώνουμε για το ΚΕΛ.)και λαθρεμπούπολις.Αντί όλοι αυτοί που τόσα χρόνια ψηφήζαμε να παίξουν ρόλο (πυροσβέστη)κωφεύουν.Ελεος!!!Ας μια φορά ν'αφήσουμε τα μίση και τα πάθη,που μάστιζαν την χώρα μας και να δώσουμε όλοι μαζί τα χέρια ,για το καλό των πόλεων μας και να υπερσκελίσουμε αυτούς τους άγνωστικιστές για το καλό μας.Ως πότε παλλικάρια......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. άλλη μία ανόητη αντιπαράθεση για τα ΣΠΑΤΑ και την ΑΡΤΕΜΙΔΑ.
    η έρμη η ΑΡΤΕΜΙΔΑ που να το φανταζόταν ότι το όνομά της θα συνδέονταν με τα σκατά της Λούτσας και μην σας πειράζει.
    Πιό υποβαθμισμένη πόλη δεν θα βρείτε όσο και άν ψάξετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είμαι Σπαταναίος, που ζει στην Αρτέμιδα. Διαφωνώ με την άποψη, ότι είναι πιο υποβαθμισμένη από τα Σπάτα, που έχει το ίδιο πρόβλημα αποχέτευσης, όπως άλλωστε και ΟΛΟΙ οι Δήμοι της Ανατολικής Αττικής.
    Δυστυχώς, το χωριό μου φθίνει και γίνεται αισθητικά όλο και πιο απρόσωπο...Αντίθετα, η Αρτέμιδα, παρ' όλη την κακοποίηση, που έχει υποστεί, αντέχει ακόμα. Αν γίνουν οι πράξεις εφαρμογής και πάψουν οι αχρείοι του Δήμου να υποθάλπουν τον "πολιτισμό" των παραλιακών κέντρων, θα απογειωθεί. Τεράστια σε μήκος παραλία αλλού άμμος, αλλού βράχια, θαλάσσια σπορ, όλα τα καινούργια σπίτια μικρές μονοκατοικίες, διάσπαρτοι πνεύμονες πρασίνου στις παρυφές, γενικά η πόλη έχει δυνατότητες, να ζήσουμε ανθρώπινα.
    Δεν είναι τυχαίο, ότι Σπαταναίοι, που πήγαν να μείνουν Αρτέμιδα, σπάνια επιστρέφουν για να ξαναμείνουν στα Σπάτα.
    Αυτή τη στιγμή, καίριο είναι το ζήτημα του Δήμου. Δυστυχώς πάρα πολλά μέλη του Τοπικού και του Δημοτικού Συμβουλίου είναι ανάξια να μας εκπροσωπούν, είτε πρόκειται για άβουλα αμίλητα όντα, είτε για κάτι ασυνάρτητους παλαιοκομματικούς, είτε για κάτι διαπλεκόμενους..... Αν δεν συμμετέχουμε, αν δεν αντιδράμε, χαθήκαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θερμοκρασία και Άνεμοι στην παραλία της Αρτέμιδας