ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ Κ. Λ. ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΩΗΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ


Αγαπητοι φίλοι των Σπάτων.
Επειδή γνωρίζω αρκετά καλά το θέμα ως πρώην υπάλληλος της ΕΥΔΑΠ (Βοηθός Γεν.Διευθυντής), σήμερα πλέον είμαι ελεύθερος επαγγελματίας , θα ήθελα στις όποιες αποφάσεις σας, ιδιαίτερα αυτοί που αποφασίζουν για το θέμα να συνεκτιμήσετε και τα ακόλουθα:

1. Οσον αφορά στην παροχή υπηρεσιών η ΕΥΔΑΠ με την ανάληψη της διαχείρισης του δικτύου ύδρευσης θα είναι υποχρεωμένη, μέσα σε μικρή μεταβατική περίοδο να παρέχει ακριβώς τις ίδιες υπηρεσίες που αφορούν στην ποσότητα , την ποιότητα , την πίεση και το αδιάλειπτο του παρεχόμενου νερού που παρέχει σε όλους τους κατοίκους του λεκανοπέδιου. Αυτό θα πρέπει να το απαιτήσει με συγκεκριμένους πρακτικούς όρους ο Δήμος.
2. Ο Δήμος θα πρέπει να απαιτήσει την απασχόληση με την ίδια μισθολογική αμοιβή για διάστημα τεσσάρων ετών περίπου, των υπαλλήλων που ασχολούνται με την συντήρηση και την καταμέτρηση. Ετσι απαλάσσεται και από κάποιο οικονομικό βάρος.
3. Ο Δήμος να απαιτήσει την διευθέτηση της οφειλής του με ικανοποιητικούς όρους τέτοιους που να διασφαλίζουν για πάντα τον Δήμο από το αγχος της αδυναμίας πληρωμής της.Και τούτο ανεξάρτητα από το τι θα κάνει με εκείνους (Δημοτ.Αρχές) οι οποίοι εισέπραταν στο παρελθόν από τους καταναλωτές του Δήμου για το νερό και και αντί να πληρώνουν τον πάροχο του νερού (ΕΥΔΑΠ) παρακρατούσαν το αντίτιμο.
Στο σημείο αυτό να ληφθεί υπ όψιν ότι εφόσον προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ (δεν είμαι βέβαιος πως θα γίνει αυτό , ειδικά για την ΕΥΔΑΠ) , ο όποιος νέος ιδιώτης θα απαιτήσει την άμεση απόδοση των οφειλών και έχει τον τρόπο να το επιδιώξει. Γι αυτό θα πρέπει να έχει τελειώσει το θέμα των οφειλών εγκαίρως για τον Δήμο και με προοπτική να μην ξανααπασχολήσει τον Δήμο.
4. Στην αντίθετη περίπτωση είναι βέβαιο ότι το θέμα θα καταδιώκει τον Δήμο , άρα και τους καταναλωτές , ακόμη και αν διευθετηθεί η σημερινή οφειλή λαμβάνοντας υπ όψιν α. την οικονομική συγκυρία και β. την αδυναμία του Δήμου να περιορίσει το ποσοστό των διαρροών στο εσωτερικό δίκτυο για το οποίο καταμετράται και χρεώνεται από την ΕΥΔΑΠ , δεδομένου ότι αφορά στο δίκτυο του Δήμου που βρίσκεται μετά τον κεντρικό μετρητή της ΕΥΔΑΠ , δεν διατίθεται σε κανένα και δεν εισπράτεται βεβαίως από τον Δήμο. Στην περίπτωση αυτή βεβαίως για να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα θα έπρεπε ο Δήμος να χρεώνει στους καταναλωτές υψηλότερο μέσο τιμολόγιο από αυτό της ΕΥΔΑΠ.
5. Αυτό που θα πρέπει να απαιτήσει ο Δήμος είναι να έχει κάποιο ειδικό τιμολόγιο για καταναλωτές που έχουν βεβαιωμένο οικονομικό πρόβλημα και ενώ σήμερα τους παρέχεται από τον Δήμο ειδική έκπτωση στο τιμολόγιο, δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο στο τιμολόγιο της ΕΥΔΑΠ. Τουλάχιστον για κάποιο χρονικό διάστημα.
6. Επίσης θα πρέπει να διαπραγματευθεί ο Δήμος την σταδιακή αντικατάσταση, σε συγκεκριμένο βραχύ χρονικό διάστημα, των παλαιών αγωγών του δικτύου ύδρευσης , έστω μέσω χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ, για την οποία θα μεριμνήσει η ΕΥΔΑΠ, οι συνεχείς διαρροές στους οποίους έχουν σαν συνέπεια διακοπές στην υδροδότηση των καταναλωτών. Να μην λησμονείται ότι οι πάγιες εγκαταστάσεις (αγωγοί , δεξαμενές κλπ. θα πρέπει να παραμένουν στην κυριότητα του Δήμου ή του Δημοσίου).
7. Η πεποίθησή μου που προκύπτει από την ενασχόλησή μου με το συγκεκριμένο αντικείμενο επί δεκαετία περίπου, από την πλευρά της ΕΥΔΑΠ, είναι ότι δεν υπάρχει άλλη λύση στό πρόβλημα της αξιόπιστης υδροδότησης των Δήμων της Αττικής αλλά και το πρόβλημα της τακτοποίησης των οφειλών των Δήμων προς την ΕΥΔΑΠ, από την συμφωνία των Δήμων με την ΕΥΔΑΠ για την διαχείριση των δικτύων ύδρευσης από αυτήν. Οποιοι Δήμαρχοι πιστεύουν το αντίθετο εθελοτυφλούν και το πρόβλημα θα ανακυκλώνεται και θα επανέρχεται πιό πιεστικό.

Ευχαριστώ

Λ.ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

Υ.Γ. Μία τελευταία συμβουλή. Εφόσον η ΕΥΔΑΠ αντικαταστήσει υδρομετρητές των ακινήτων, να μεριμνήσει για την αντικατάσταση των υδρομετρητών που πραγματικά έχουν πρόβλημα, ως προς την ορθή καταγραφή και όχι για την μαζική αντικατάστασή τους, με αντίστοιχη χρέωση των υδρευομένων . Σε αντίθετη περίπτωση δεν θα οφεληθεί ούτε η ΕΥΔΑΠ, ούτε ο Δήμος, ούτε οι υδρευόμενοι.

3 σχόλια:

  1. Στεκομαι ιδιετερα στο 3.ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΣΕΠΡΑΤΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΤΟ ΑΝΤΙΤΙΜΟ.Επιβεβαιωνει αυτο που ξερουμε,υφαρπαγη των χρηματων των δημοτων.Στεκομαι ακομη στο ΥΓ.ΟΧΙ ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ γιατι αραγε?ΤΙ ΥΠΟΨΙΑΖΟΜΑΣΤΕ??Ευκαιρια για αναθεση ,στην πλατη του δημοτη ,στην αναμουμπουλα της μεταβασης.Εμενα με επεισε ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. φιλοι συμπολιτες η κυρια Μιχα τμηματαρχεσα της ταμειακης υπηρεσιας του Δημου μου εστειλε εγγραφο οτι θα δεσμευσει τη φορολογικη μου ενημεροτητα και θα μου επιβαλει κυρωσεις επειδη πληρωνω το νερο σε δοσεις ξεχνωντας τους εκατονταδες συμπολιτες μας που λογω κομματικων διασυνδεσεων δεν εχουν πληρωσει ποτε. Αν αισθανεσθε τοσο μαλακες οσο εγω μπορουμε να αντιδρασουμε στην καθε δημοδιαιτη κυρια ΜΙΧΑ. περιμενω νεα σας. Δημητρης Ανανικας 2294046911

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε αυτον τον συμπολιτη μας ,ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥ ΕΚΑΝΕ Η ΕΥΔΑΠ ΔΟΣΕΙΣ?Θα ξεχναγε η ΕΥΔΑΠ, ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ?Γνωριζει η ΕΥΔΑΠ τα κομματικα πιστευω μας?ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΟΛΑ ΑΝΘΡΩΠΕ ΜΟΥ ΣΕ 5 ΣΕΙΡΕΣ.ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ,ΣΥΝΔΙΑΛΛΑΓΗ ,ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΙ,ΔΗΜΟΣΙΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΙ,και κατεληξες ορθα, στο τι μας θεωρουνε.ΕΥΓΕ Και κινητοποιησου γιατι οι μα...ειμαστε πολλοι και οι ΞΥΠΝΙΟΙ λιγοι.Οι Δημοι θελουν ρυθμιση για αυτα που ΚΑΤΑΚΡΑΤΗΣΑΝ.Οι δημοτες θελουν σφαξιμο αν δινουν δοσεις.ΕΛΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΑΙΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θερμοκρασία και Άνεμοι στην παραλία της Αρτέμιδας