ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Επιστολή προς κ. Οικονόμου

ΠΡΟΣ: Κύριο ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΚΟΙΝ.: Κύριο ΔΗΜΑΡΧΟ
ΣΠΑΤΩΝ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ
Χ.ΜΑΡΚΟΥ
- Κύριο ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΜΑΡΓΕΤΗ
Αντιδήμαρχο
- Κύριο ΜΑΡΚΟΥ ΧΡΙΣΤΟ
Αντιδήμαρχο
- Κύριο ΣΩΤΗΡΙΟ ΓΙΑΝΝΑΤΟ
ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΠΑΤΩΝ
Ημερομηνία: 07-03-2013

Ανοικτή Επιστολή
Κύριοι!
Μέσω του ηλεκτρονικού τύπου και αεροπανό, ενημερώθηκα για την επικείμενη διεξαγωγή ημερίδας, την Κυριακή 10 Μαρτίου 2013 και ώρα 11:00, στο αμφιθέατρο του Κέντρου Υγείας Ραφήνας,
με θέμα «Ανάπτυξη και πλήρης λειτουργία του Κέντρου Υγείας Ραφήνας και μεταστέγαση εκεί, του ΕΟΠΥΥ», μια ημερίδα που πραγματοποιείται, από την τοπική οργάνωση της ΔΗΜΑΡ Ραφήνας- Πικερμίου! Μέσω της εν λόγω ανακοίνωσης, ενημερώθηκα επίσης και για την ύπαρξη του Κέντρου Υγείας Ραφήνας, καθώς μέχρι τώρα γνώριζα ότι υπάρχουν στην περιοχή μας, τα Κέντρα Υγείας Σπάτων και Ν. Μάκρης.
Όπως είναι λογικό, ως κάτοικος και εγώ της ευρύτερης περιοχής, επικροτώ και υποστηρίζω την προσπάθεια δημιουργία μιας επιπλέον μονάδας υγείας στην περιοχή και συγκεκριμένα το ανωτέρω ΚΥ, στο χώρο του Νταού Πεντέλης, καθώς επίσης και την μεταφορά του προσωπικού και δομών του ΕΟΠΠΥ Ραφήνας(πρώην ΙΚΑ), στο εν λόγω χώρο. Θα σταθώ αρωγός και εγώ σε αυτή την προσπάθεια, εφόσον δεν θα γίνει αιτία για την περιστολή λειτουργίας και υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, στα έτερα δύο(2) Κέντρα Υγείας Σπάτων και Ν. Μάκρης.
Η αναφορά μου αυτή δεν γίνεται τυχαία, καθώς από το 2011 που ξεκίνησε η προσπάθεια λειτουργίας κάποιου ιατρικού σχήματος/ μονάδας, στον χώρο του Νταού
Πεντέλης(στην αρχή ονομάστηκε νοσοκομείο ανατολικής Αττικής, ύστερα μονάδα εφημερίας ανατολικής Αττικής), ο σχεδιασμός στηριζόταν στην κλείσιμο ή την περιστολή λειτουργίας, των δύο(2) υπαρχόντων ΚΥ Σπάτων και Ν. Μάκρης
Ο κάθε πολίτης της περιοχής μας, καταλαβαίνει ότι για τα θέματα υγείας ο σχεδιασμός πρέπει να είναι προσθετικός και να προσβλέπει στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας. Όταν ο σχεδιασμός γίνεται βασιζόμενος μόνο με οικονομοτεχνικά κριτήρια, στηριζόμενος σε κλίμακες/ διαγράμματα οικονομίας, οδηγούμαστε σε υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, στην περιοχή μας. Μία περιοχή που το ρολόι των υποδομών υγείας, σταμάτησε στην δεκαετία του 1980.
Δεν λησμονούμε και ευχαριστώ τον κο Οικονόμου για την παρέμβαση του στην Βουλή, με επερώτηση προς τον κο Υπουργό Υγείας, για το θέμα της επαναφοράς της 24ωρης λειτουργίας του ΚΥ Σπάτων, καθώς τον Δήμαρχο Σπάτων Αρτέμιδος για την στήριξη του. Προσμένω την συνέχιση της ενασχόληση σας με τα θέματα υγείας στην περιοχή μας, στην βάση της προσαύξησης και όχι της απομείωσης των υποδομών!
Ελένη Φράγκου
Μέλος της Επιτροπής Αγώνα
Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Σπάτων

11 σχόλια:

  1. Σήμερα Κυριακή 10/3/2013 πραγματοποιήθηκε η ημερίδα της ΔΗΜΑΡ στο ΝΕΟ Κέντρο Υγείας Ραφήνας, που πρόκειται να λειτουργήσει.

    Η δημιουργία ενός ΚΥ στην Ραφήνα είναι απαραίτητη, όπως και η μεταφορά των ιατρών του ΕΟΠΠΥ Ραφήνας σε κρατικό κτήριο για λόγους οικονομίας! Οι χώροι στο Νταού και οι εναπομείναντες ηρωικοί εργαζόμενοι πρέπει να αξιοποιηθούν, αποτελούν πολλαπλασιαστή ισχύος για την περιοχή μας!
    Την αναφορά αυτή την κάνω ώστε να λυθεί οποιαδήποτε εκ δολίως παρεξήγηση μπορεί εσκεμμένα να δημιουργηθεί με τους κατοίκους της Ραφήνας. Βέβαια όπως σωστά επισήμανε ο Δήμαρχος Ν. Μάκρης , ως προς την μεταφορά των ιατρών του ΕΟΠΠΥ, πρέπει να ληφθεί υπόψη η ανυπαρξία συγκοινωνίας στο χώρο του Νταού και τις ταλαιπωρίας χιλιάδων υπερήλικων ασφαλισμένων(που δεν οδηγούν), κατά την μετακίνηση τους στον εν λόγω χώρο από Μαραθώνα Ν. Μάκρη, Αρτέμιδα, Σπάτα, ακόμα και από Ραφήνα! Πρέπει να δοθεί μια λύση αλλιώς η προσπάθεια στην ουσία αυτοαναιρείται!
    Τώρα στα δικά μας!
    Ενώ όλοι ανέφεραν ότι η λειτουργία του ΚΥ Σπάτων και Ν. Μάκρης δεν θα επηρεαστεί από την λειτουργία του ΚΥ Ραφήνας η τοποθέτηση του αναπληρωτή προέδρου της 1ης Υγειονομικής περιφέρειας Αττικής κου Ζώτου ήρθε να ταράξει τα νερά και να μας προβληματίσει! Ανέφερε εν εξελίξει σχέδιο το οποίο είναι εν γνώσει των Δήμων, το οποίο λαμβάνοντας καθαρά υπόψη οικονομοτεχνικά κριτήρια(στατιστικά), μπορεί να οδηγήσει στην λειτουργία των ΚΥ στην Ανατολική Αττική μέχρι της 2200 και μετά μόνο δύο να εφημερεύουν το βράδυ! Φοβερή η τοποθέτηση του κου Γιαννάτου προέδρου του Τοπικού Σπάτων, που του υπενθύμισε ότι και μία ζωή να σώνεται το μήνα από την νυχτερινή λειτουργία έχει αξία και δεν υπάρχει στατιστική στην ζωή και στο θάνατο! Ολόκληροι μηχανισμοί πολιτικής προστασίας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη υπάρχουν εν αναμονή μη και χρειαστεί να σώσουν μία ζωή! Απορία μου προκάλεσε ή εμμονή ότι είναι ενημερωμένοι οι Δήμοι???? Δήμαρχε μήπως ξέρει κάποιος κάτι από το Δήμο μας, που δεν γνωρίζεις ούτε εσύ??????? Με ποιόν μίλησε ο κος Ζώτος??????
    Στην εκδήλωση παρευρεύθηκαν: κ. Οικονόμου Βασίλης βουλευτής Αν. Αττικής, κ. Ζώτος Σωτήρης Αναπληρωτής Διοικητής 1ης ΥΠΕ, κ. Οικονόμου Όλγα Διοικήτρια Σισμανόγλειου νοσοκομείου, κ. Βουβούρης Γεράσιμος, κ. Γαρύφαλλος Διοικητής ΕΟΠΠΥ, κ. Χριστόπουλος Δήμαρχος Ραφήνας - Πικερμίου, κ. Λουίζος Δήμαρχος Μαραθώνα -Ν. Μάκρης και αρκετοί άλλοι αρμόδιοι επί θεμάτων υγείας. Από τον Δήμος μας παραβρεθήκαν ο πρώην Δήμαρχος Σπάτων Αντώνης Τούντας, η Δημοτική Σύμβουλος κα Έμμυ Ντουρντουρέκα και αντιπροσωπεία από την επιτροπή αγώνα πολιτών Σπάτων- Αρτέμιδος αποτελούμενη από τον πρόεδρο του Τοπικού Σπάτων κο Γιαννάτο την Τοπική σύμβουλο κα Φράγκου την Θεοδώρα Αχλοπίτα και την Αναστασία Ρεπούσκου!
    Συγχαρητήρια στην ΔΗΜΑΡ για την ουσιώδη εκδήλωση που ασχολήθηκε με ένα τόσο σοβαρό θέμα! Αυτό που σίγουρα κατάλαβα είναι ότι στη Ραφήνα υπάρχουν αξιόλογοι δυναμικοί άνθρωποι που αγαπούν τον τόπο τους! Ελένη Φράγκου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο κ.Βουδουρης ,ειναι ο πρωην διοικητης του ΕΟΠΥ.Ηεκδηλωση ειχε ουσια.Ο δημαρχος Ραφηνας, σαν γιατρος, ξερει καλα το θεμα.Ενα πολυδυμαμο κεντρο με ημερησια νοσηλεια ,για ειδικες θεραπειες,στα κτιρια του πρωην παιδοψυχιατρικου ειναι εφικτη και ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ.ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ, ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΠΟΥ ΕΔΡΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ, για να μεταφερθουν επειγοντως σε νοσοκομειο.ΕΝΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΚΥ ΜΕ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ,ΜΕ ΙΑΤΡΕΙΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΑΝ ,ΜΕ ΤΜΗΜΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ που επισης προυπηρχε,με τεραστιο ιδιοκτητο χωρο,θελει πολυ λιγοτερα χρηματα για να εξυπηρετησει πληθυσμο πολυ μεγαλυτερο απο της Ραφηνας ΓΙΑ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ.Δυστυχως η πολυδιασπαση των υπηρεσιων υγειας κοστιζει και παρ ολο που φαινεται απανθρωπο,ισως η περιθαλψη σε ενα που λειτουργει σωστα ,να ειναι καλυτερη απο περισσοτερα ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝΤΑ,οπως ειναι η κατασταση αυτη την στιγμη.Δεν ειναι η καλιστη λυση ,αλλα φοβαμαι πως ειναι η μονη εφικτη,χωρις τοπικισμους και κριτηρια εντυπωσεων.Οδημαρχος Σπαταρτεμιδας αιωνιως .....ΑΠΩΝ απο κοινα διαδημοτικα θεματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. To Kέντρο Υγείας Σπάτων επίσης σε ιδιώκτητο χώρο βρίσκεται ( δωρεά Σπαταναίων ) και επίσης λειτουργεί από το 1986 ως ΠΡΟΤΥΠΟ μάλιστα Κέντρο σε όλη την Ελλάδα με πολλά βραβεία και από χώρες του εξωτερικού. Στην πορεία των χρόνων υποβαθμίστηκε και τα τελευταία τρία χρόνια έχει, μεθοδευμένα, υποβαθμιστεί. Τα εργαστήρια του Κ.Υ.Σπάτων επίσης ήταν ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ, κάνοντας όλες τις εξετάσεις το μικροβιολογικό, και όσες εξετάσεις δεν υπήρχε η υποδομή, για να γίνουν, έστελναν στο νοσοκομείο. Αυτή τη στιγμή έχουν " κόψει¨" τις μισές, λόγω γενικότερων περικοπών....!!!! Το ακτινολογικό, αφότου έφυγε από τη ζωή ο ακτινολόγος, σταμάτησε και η λειτουγγία του, διότι τρία χρόνια τώρα δεν βρήκαν ακτινολόγο !!!!!Προγράμματα κι αν έκανε !!! ΚΑΝΕΝΑ Κ.Υ. δεν έκανε και δεν προσέφερε τόσα στην κοινότητα όσο αυτό. Αν ΘΕΛΟΥΜΕ κάτι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ καλό για τον τόπο μας, αυτό είναι ένα ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ στην Ανατ. Αττική. Τα υπόλοιπα είναι ΠΑΣΑΛΕΙΜΑΤΑ.... Όσο για πολύ λιγότερα χρήματα....!!!! 550.000 ευρώ είναι αυτά που έχουν εγκριθεί για τη Ραφήνα. Χρειάζονται άραγε τόσα πολλά για κάποιες επισκευές, που χρειάζονται τα δύο υπάρχοντα Κ.Υ ; Ας μην κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας..... Μας κοροϊδεύουν όλοι, όχι όμως και μεταξύ μας....!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ξεχνατε οτι τα χρηματα αφορουν και την ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗ ΤΟΥ ΕΟΠΥ,ΠΡΩΗΝ ΙΚΑ ,ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΧΩΡΟ..ΤΩΡΑ Ο ΕΟΠΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΕΝΟΙΚΙΟ,ΕΝΩ ΤΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΧΩΡΟ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΠΟ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ,παραλληλα εξασφαλιζεται ομαδικη λειτουργια ιατρικων υπηρεσιων , και εξυπηρετηση των ασθενων σε ενα χωρο,για εξεταση και εγκριση.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΜΑ, ΕΙΝΑΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΠΟΛΛΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΕΤΗΣΙΩΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ,ΟΠΩΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΘΕ . ΠΧ ΑΠΟ ΣΤΟ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΣΑΣ.Νοσοκομειο πραγματι λειπει ,ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ και τοτε δεν ειναι καταλληλο ενα πρωην ,και πεντηκονταετιας ιδρυμα, ΕΙΜΙ ΜΟΝΟΝ ΣΑΝ ΟΙΚΟΠΕΔΟ.Αναρωτιεμα γιατι επι ΤΡΙΑ χρονια δεν πιεσατε για ακτινολογο ,χωρις ακτινολογικο δεν μπορει να λειτουργησει σχεδον τιποτα,ΠΩΣ ΒΓΑΖΑΝΕ ΔΙΑΓΝΩΣΕΙΣ?ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΙΧΑΤΕ και το ονομαζατε κεντρο υγειας?ΠΩΣ ΤΟ ΑΦΗΣΑΤΕ ΝΑ ΕΚΠΕΣΕΙ ΕΤΣΙ?ΤΟ ΕΙΧΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΠΡΟ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑΣ,σε εκτακτο περιστατικο και ηταν αξιοπρεπεστατο,το διαφημιζα μαλιστα,ΓΙΑΤΙ ΛΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΤΗΚΕ....ΕΤΣΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΕΓΙΝΕ Η ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΑΝ ΟΣΟΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΟΥΝ? Ειληκρινα λυπαμαι ,κριμα,το ιδιο εγινε και στην Ν.Μακρη.Δεν σας φταιει η Ραφηνα ,φοβαμαι οτι μεινατε πισω,ΑΝΤΙΘΕΤΑ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΚΑΛΗ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ,θα ελεγα οτι η Ραφηνα μαλλον παει καλυτερα απο παλαιοτερα.Δεν σας κοροιδευω, απλα προσπαθω να καταλαβω τι και ΤΙΣ πταιει κυριε 2 48 ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΤΟΠΙΚΙΣΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ,ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ.Ξερω τι δυνατοτητες εχει το Νταου,ΣΕ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ,και τι μπορει να γινει σχετικα ευκολα, σε ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙΡΟΥΣ.Αναρωτηθειτε και εσεις στο ιδιο πλαισιο,και επιχειρημματολογειστε εκει που πρεπει.ΤΑ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΚΟΥΒΕΝΤΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΓΙΑΤΙ ΕΠΙ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ Κ.Υ. ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΩΤΗΘΕΙ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΡΓΕΤΗΣ. ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ.ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΟΥ Κ.Υ. ΣΠΑΤΩΝ.ΑΡΑΓΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΕΘΕΣΕ;;;;ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ;;;;

      Διαγραφή
  5. Όπως έχω υποστηρίξει επανειλημμένα η δημιουργία ενός επιπλέον ΚΥ στην Ραφήνα, είναι αποδεκτή και την στηρίζουμε! Βέβαια το καλύτερο είναι να δημιουργηθεί νοσοκομείο στην τοποθεσία του Νταού τουλάχιστον 300 κλινών, για να μπορεί να έχει κάλυψη σε δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια υγεία, η ευρύτερη περιοχή! Το άσχημο στην εκδήλωση είναι ότι κατάλαβα ότι η κεντρική κυβέρνηση, δεν το συζητάει καν, το απέρριψε κος Ζώτος εξαρχής! Όλα τα άλλα είναι ημίμετρα, δεν είναι λύση υγείας για την περιοχή μας! Μετά από ώρα συζήτηση αυτό που κατάλαβα είναι, ότι κάτι εφαρμόσιμο δεν υπάρχει για την ανατολική Αττική, μόνο ημίμετρα με στόχο την οικονομία και στόχος είναι μόνο η οικονομία, αυτό οδηγεί στην περιστολή ακόμα περισσότερο, των παροχών υγείας! Όποιος έχει υπηρετήσει σε μονάδες υποδοχής εκτάκτων περιστατικών ξέρει ότι ένα ΚΥ όσο καλά και να είναι οργανωμένο, παραμένει ΚΥ, δεν μπορεί να έχει δυνατότητα ευρείας υποδοχής περιστατικών, ούτε αντιμετώπισης έστω και απλών καταστάσεων, μόνο πρώτες βοήθειες. Δεν πρέπει να περιμένουμε την αντιμετώπιση μέτριας ή αυξημένης επικινδυνότητας περιστατικών από ΚΥ, αλλά την παροχή πρώτων βοηθειών πράγμα απαραίτητο! Άκουσα πολλά τρελά για να στηριχτεί η δημιουργία των δύο Κέντρων Εφημερίας σε όλοι την Ανατολική Αττική από Μαρκόπουλο έως Γραμματικό ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ των άλλων οκτώ, πράγματα που οι μάχιμοι ιατροί τα ακούνε και γελάνε! Ότι εκεί θα περιθάλπονται βαριά περιστατικά και δεν θα χρειάζεται η μεταφορά τους στην Αθήνα, από ένα παθολόγο ή επειδή θα υπάρχει ένα μικροβιολογικό τέρμα το περιστατικό θα αντιμετωπίζεται επί τόπου! Ότι θα υπάρχει ασθενοφόρο σε κάθε κέντρο εφημερίας, λες και φτάνουν δύο ασθενοφόρα για όλη την ανατολική Αττική, ούτε τα σοβαρά τροχαία δεν θα προλαβαίνουν. Ξέρεται πόσοι γιατροί πόσες ειδικότητες και τη τεχνολογική υποστήριξη χρειάζεται μια εφημερία??????? Είδα στην ημερίδα σοβαρούς ομιλητές πολλή προβληματισμένους! Που θα βρεθούν λεφτά, τι θα γίνει με την συγκοινωνία για έχουν πρόσβαση καθημερινή οι υπερήλικοι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ από Ν.Μάκρη, Αρτέμιδα, Σπάτα, Κέντρο Ραφήνας για συνταγογραφία! Άκουσα ότι η μετεγκατάσταση του ΕΟΠΥΥ στα κτήρια που του δόθηκαν απαιτεί επισκευές 250000 ευρώ, που δεν υπάρχει δεκάρα! Γενικά δεν υπάρχει δεκάρα στην πραγματικότητα εάν δεν κάνω λάθος μόνο 45000 ευρώ όλα τα υπόλοιπα υποσχέσεις εδώ και χρόνια. Πάντως σίγουρα κάτι υπάρχει ταμπέλα για την είσοδο που προτάθηκε να μπει άμεσα! Η λύση είναι μία νοσοκομείο και 24ωρή λειτουργία των υπολοίπων οκτώ κέντρων υγείας για παροχή πρώτων βοηθειών και υπηρεσιών πρωτοβάθμιας και ΕΟΠΥΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνέχεια.....
      Βέβαια από το τίποτα αποδεκτό το ΚΥ Ραφήνας αλλά δεν πρέπει να λειτουργήσει στην βάση της προσαύξησης και όχι της απομείωσης των υποδομών! Η τελική όμως λυση πρέπει να είναι νοσοκομείο δεν πρέπει να το αφήσουμε!!!

      Διαγραφή
  6. ΔΕΝ πρεπει να λειτουργησει στην ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗΣ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΣ ΑΠΟΜΕΙΩΣΗΣ. Συγχωρειστε με κυρια μου, αλλα δεν βγαζει νοημα.Το δεν, σημαινει αρνηση ,δηλαδη οχι.
    Οχι προσαυξηση λοιπον, οχι απομειωση ,ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ?Τα νοσοκομεια αποτελουν,ΜΟΝΟΝ τριτοβαθμια περιθαλψη,ΑΡΑ ΖΗΤΑΤΕ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ και οχι δευτεροβαθμια οπως γραφετε.Ηδευτεροβαθμια ανηκει στα κεντρα υγειας.Τι ζητατε για το Νταου?ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΚΥ?Τα ΚΥ δεν παρεχουν μονον πρωτες βοηθειες.Δεν ειναι κεντρα πρωτων βοηθειων .πχ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΛΙΚΟ ΤΟΥ ΝΕΦΡΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΕΧΕΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ .Κανεις διαγνωση και δινεις αγωγη για θεραπεια στο σπιτι.Ολοι ειναι πληθυντικος η ΑΤΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ.Ξερετε ειναι πληθυντικος, ξερεται ειναι ενικος.Τι ειναι για εσας ΕΥΡΕΙΑ ΥΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ?Μια κριση ,διαβητικης οξεωσης πχ ειναι μεσα στην στην δικη σας ευρυτητα,που δεν αντιμετωπιζεται σε ενα ΚΥ με εργαστηριο? Θα ειχα πολλες τετοιας φυσεως παρατηρησεις αλλα δεν βρισκω καμμια σκοπιμοτητα στο να συνεχισω.Απλως ηθελα να σας δειξω, οτι τα πραγματα δεν ειναι ,ουτε τοσο απλοικα ουτε τοσο καθετα, ΟΠΩΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΑΦΗ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΕ.Απο κουβεντες ακουσα, μου ειπαν, κλπ κλπ κλπ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΔΙΑΓΝΩΣΗ.Ελπιζω να μην το κανετε και ως ασθενης, γιατι θα ειναι ολεθριο ΕΙΛΗΚΡΙΝΑ ΣΑΣ ΤΟ ΛΕΩ, ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΑΣ,ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΣΑΣ,ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΕΙΣΘΕ ΣΥΜΠΑΘΗΣ.Μην επεκτεινεστε σε θεματα που δεν κατεχετε ΚΑΛΑ.ΕΙΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ, σας διαβαζουν και καποιοι που ισως ξερουν ,λιγο ,πολυ λιγο, παραπανω και μπορει να υποχωρησουν στον πειρασμο να σας τα πουν, σκληροτερα απο εμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στην επιστολή γράφω «Προσμένω την συνέχιση της ενασχόληση σας με τα θέματα υγείας στην περιοχή μας, στην βάση της προσαύξησης και όχι της απομείωσης των υποδομών!» Δεν βάζω πουθενά το «δεν»! Σε ένα σχόλιο μου υπάρχει η λέξη «δεν», αλλά αυτή μπήκε κατά λάθος. Δεν την είδα καθώς ήταν μια γρήγορη συμπλήρωση από το κινητό που έχει περίεργη διαδικασία γραφής και οθόνη και έχετε δίκιο ότι μπερδεύει τον αναγνώστη αλλά δεν μπορώ να το διορθώσω. Τώρα ως προς την ουσία το σωστό είναι να φτιαχτεί στο Νταού νοσοκομείο και όχι ΚΥ. Τώρα ως προς τα περιστατικά που περιγράφεται πείτε που διαφωνούμε γιατί δεν κατάλαβα! Όταν οι υπεύθυνοι λένε ότι θα φτιαχτούν δύο κέντρα εφημερίας για να μην πηγαίνει ο κόσμος στα νοσοκομεία της Αττικής εγώ απλοϊκά προσπαθώ να εξηγήσω (γιατί ο κόσμος δεν μπορεί να έχει εμπειρία) ότι όλα εξαρτώνται από το περιστατικό και εάν τα κέντρα εφημερίας είναι επιπέδου εξοπλισμού και προσωπικού των υπαρχόντων ΚΥ(ένας παθολόγος με μια νοσοκόμα και ένα μικροβιολογικό και ακτινολογικό μέχρι της 2200) δεν θα μπορούν να διακόψουν την υπάρχουσα αυτή την στιγμή ροή περιστατικών προς τα νοσοκομεία της Αθήνας! Προσωπικά έχω μπει και εγώ σε αυτή την διαδικασία της επιλογή μεταξύ ΚΥ και νοσοκομείου στην Αθήνα για περιστατικά οικείων μου και επέλεξα το νοσοκομείο στην Αθήνα γιατί δεν είχα εμπιστοσύνη εάν το ΚΥ μπορεί να ανταπεξέλθει. Βέβαια δεν μπορώ να μην αναφέρω και περιπτώσεις που η επέμβαση του ΚΥ σωτήρια για οικείους μου! Βέβαια επειδή η όλη διαδικασία είναι και θέμα ψυχολογίας ο κόσμος προτιμάει τα νοσοκομεία! Η κεντρική διοίκηση προσπαθεί να τηρήσει μια μνημονική πολιτική και στην υγεία λέγοντας ότι όλα θα βασιστούν σε στατιστικά και όχι σε ιατρική. Αυτό τόνισε ο Γιαννάτος (χειρούργος καρδιολόγος) και η Ντουρντουρέκα (παθολόγος) που είναι γιατροί ότι είναι λάθος! Τώρα ως προς την ως προς την παροχή υπηρεσιών υγείας(πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια, τριτοβάθμια) τα προγράμματα πρόληψης την μετακλινική αρωγή και την απλή συνταγογραφία και ποιος πρέπει να κάνει τι που σταματάνε τα όρια του ενός φορέα και που ξεκινούν του άλλου αυτό δεν το έχει λύσει το Υπουργείο Υγείας χρόνια τώρα και δεκάδες νόμους και νομολογία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τώρα ως προς την υγεία εργάζομαι στον χώρο 22 χρόνια όλοι στην επιτροπή αγώνα έχουμε σχέση με την υγεία την μάχιμη δημόσια δωρεάν υγεία ο καθένας από το πόστο του με τις εμπειρίες τους! Γιαυτό και δεν δέχομαι την χρήση των στατιστικών! Πριν τα στατιστικά υπάρχει πάντοτε μια περίοδο απαξίωσης υποβάθμισης της κάθε δομής μετά έρχονται τα στατιστικά και μετά όχι η αναβάθμιση αλλά το κλείσιμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Για το μικροβιολογικό και το ακτινολογικό έως τις 2200 διευκρινίζω ότι συνήθως δεν υπάρχει μικροβιολόγος ή ακτινολόγος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θερμοκρασία και Άνεμοι στην παραλία της Αρτέμιδας