ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΕΟΝΑΖΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΠΑΤΩΝ-ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ



ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Συνάδελφοι, 

         Σήμερα το πρωί, παρελήφθη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), επιστολή του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Λ. Γρηγοράκου με αριθ. πρωτ.: 2271/16-12-2013 που απευθύνεται προς τον Δήμαρχο Σπάτων-Αρτέμιδος και στους Δημάρχους της Χώρας.

         Με τη συγκεκριμένη επιστολή, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών στέλνει μελέτη στελέχωσης του Δήμου μας, όπως αυτή διαμορφώθηκε από την ομάδα εργασίας του Υπουργείου Εσωτερικών. Και για να την κατανοήσουμε καλλίτερα, αποστέλλει επίσης και τη μεθοδολογία που ακολουθήθηκε στη μελέτη αυτή. Υπάρχει επίσης συνημμένο ένα αρχείο σε μορφή Excel με τους συνολικούς δείκτες που χρησιμοποιήθηκαν αλλά και την κατανομή του προσωπικού συνολικά και ανά κλάδο.
         Αποτέλεσμα…, στο Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδος, με τα στοιχεία του μηνός Ιουνίου 2013, βρέθηκαν τριάντα ένας (31) εργαζόμενοι από όλους τους κλάδους που περισσεύουν, δηλαδή χαρακτηρίζονται πλεονάζον προσωπικό!!!
        Σύμφωνα με τα γραφόμενα του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, όλα τα παραπάνω έχουν εκπονηθεί στο πλαίσιο όσων έχουν αναγγελθεί από το Υπουργείο και έχουν συμφωνηθεί με την Κ.Ε.Δ.Ε. για την εφαρμογή της περίφημης «Διαδημοτικής Κινητικότητας», αρχίζοντας από εθελούσιες μετακινήσεις, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει!!!

Συνάδελφοι,

          Με μια πρώτη ανάγνωση της επιστολής, του πίνακα με τους δείκτες,  αλλά κυρίως των κριτηρίων και των παραγόντων που διαμορφώθηκε η συγκεκριμένη μελέτη από το Υπουργείο, δείχνει ξεκάθαρα και κάνει για ακόμη μια φορά σαφές ότι, ο μόνος στόχος και σκοπός της κυβέρνησης είναι η εύρεση πλεονάζοντος προσωπικού από τους Δήμους. Προσωπικό που θα αποτελέσει την κύρια δεξαμενή των επόμενων κυμάτων διαθεσιμότητας – κινητικότητας, δηλαδή απολύσεων από το Δημόσιο Τομέα.
         Είμαστε υποχρεωμένοι να τονίσουμε για ακόμη μια φορά, τη στάση και την κατηγορηματική αντίθεση της Ομοσπονδίας μας (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) αλλά και της πλειοψηφίας των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου μας, απέναντι στη δήθεν αξιολόγηση των Δομών των Δήμων και στο νέο μνημονιακό φρούτο που το ονόμασαν «Διαδημοτική Κινητικότητα».



          Το σχέδιό τους είναι ένα, είναι ξεκάθαρο και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Μια Τοπική Αυτοδιοίκηση χωρίς χρηματοδότηση, χωρίς αρμοδιότητες και χωρίς προσωπικό. Είναι «ηλίου φαεινότερο» ότι οδηγούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην οριστική διάλυση και παράδοσή της στα ιδιωτικά συμφέροντα. Δυστυχώς αυτό ακριβώς εξυπηρετεί και η πλειοψηφία της Κ.Ε.Δ.Ε., πιστή στη μνημονιακή πολιτική, συνεργάζεται και μεθοδεύει την υλοποίηση των σχεδίων της συγκυβέρνησης και της τρόικας.    
          Τα σχέδια τους πρέπει να μείνουν στα χαρτιά και για αυτό δηλώνουμε κατηγορηματικά και προς πάσα κατεύθυνση ότι θα αγωνιστούμε μέχρι το τέλος!


Συνάδελφοι,

          Σε συνεργασία με την Δ/νση Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου μας, θα απαντήσουμε άμεσα στον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών για όλα τα παραπάνω καθώς και για τις πραγματικές ανάγκες του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος.
          Και επειδή ανέκαθεν μας χαρακτήριζε η ευγένεια, να ανταποδώσουμε τις ευχές στον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, στέλνοντας τους θερμούς αγωνιστικούς χαιρετισμούς μας και τον ενημερώνουμε πως…, χρόνια πολλά και ευτυχισμένα θα έχουμε μόνο… αν φύγουν από τη Χώρα όλοι αυτοί που υπηρετούν πιστά και ταπεινά τους δανειστές μας!!!
       

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

         Ο Πρόεδρος                                                                                Ο Γεν. Γραμματέας
                                                                                                        
           
       Νίκος Κρέτσης                                                                                Πέτρος Σταρράς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θερμοκρασία και Άνεμοι στην παραλία της Αρτέμιδας