ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ... ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΓΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ... ΟΥΣΙΑ ΜΗΔΕΝ


ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ  ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ (ΛΟΥΤΣΑΣ)

Συνεδρίαση 11η Τακτική
Της 10ας Ιουλίου 2012
Ημέρα: Τρίτη και ώρα: 20.00 μ.μ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΡΗΓΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΦΥΤΡΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Ρήγας Γρηγόριος -  Πρόεδρος
Φύτρος Αντώνιος- Αντιπρόεδρος
Μπαλόπητος Παναγιώτης
Μάρκου Νικόλαος 
Σαρρή Δήμητρα
Κατσούλης Κωνσταντίνος
Ράφτη Αλεξάνδρα
Φακής Νικόλαος
Λάμπρου Παναγιώτης
Μωραΐτη Ιωάννα
Γκιουλέκας Δημήτριος
ΑΠΟΝΤΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
Ουδείς

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ                                         ΣΕΛ.
18




    ΘΕΜΑΤΑ ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ                     

1.  Προέγκριση ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος «Κλειστό κέντρο διασκέδασης», επ’ ονόματι της κυρίας Άννας Μητσοπούλου του Ιωάννη για το κατάστημα του, που βρίσκεται επί της Λ. Αρτέμιδος 175.
         6

16

----------------------------------
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι καλησπέρα σας. Είμαστε στην 11η Συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου, την οποία ζήτησαν οι Τοπικοί Σύμβουλοι της Δημοτικής Κοινότητας Αρτέμιδος Λάμπρου, Φύτρος, Μωραΐτη και ο κύριος Γκιουλέκας.
Το έγγραφο που μου έστειλαν γράφει:
«Παρακαλείστε όπως συγκαλέσετε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο βάσει των Νόμων 3463/2006 άρθρο 11 παρ. 4 και 3852/2010 με θέμα: ¨ Συζήτηση και λήψη απόφασης μέτρων για την επίλυση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί από την χρήση της παραλίας¨.
Το άνω θέμα θεωρείται εξαιρετικά επείγον για τον λόγο ότι είμαστε στη μέση της καλοκαιρινής περιόδου και τα προβλήματα από την αλόγιστη, αλλά και πολλές φόρες παράνομη χρήση της παραλίας είναι πολλά και συνεχώς διογκώνονται».
 Θα ήθελα πριν περάσουμε στα άλλα θέματα να επισημάνω δυο πράγματα. Τα έκτακτα ή τα θέματα για τα οποία μπορούν να συγκαλέσουν το Τοπικό Συμβούλιο κάποιοι σύμβουλοι με υπογραφές θα πρέπει να είναι τεκμηριωμένα για να είναι έκτακτα και να είναι συγκεκριμένα. Δηλαδή κάνουμε έκτακτο Συμβούλιο γι’ αυτό και γι' αυτό. Βέβαια κάνουμε για την παραλία αλλά πρέπει να πουν ποια είναι τα προβλήματα. Δηλαδή ο Ρήγας, ο τάδε, έκανε αυτό ή πρέπει να γίνει εκείνο εκεί και πρέπει να το κουβεντιάσουμε. Αυτό είναι το έκτακτο. Βεβαίως εγώ ως Πρόεδρος τη Τοπικής Κοινότητας και βλέποντας ότι υπάρχουν προβλήματα δεν μένω σε αυτό και δεν χρειάζονταν και υπογραφές για να έρθει το θέμα. Θα μπορούσαμε και έτσι να το είχαμε φέρει.
        Πριν από το θέμα αυτό σας ενημερώνω ότι έχουμε ένα προ ημερησίας για ένα μαγαζί που θέλει να ανοίξει. Το Σάββατο έχει κανονίσει χορό. Πρέπει να πάρει την προέγκριση για να τρέξει στην εφορία, μην τον κυνηγήσουν δικαστικά.
Και έχω και κάποιες ανακοινώσεις να κάνω. Την Παρασκευή έχουμε Συμβούλιο. Ό,τι έχουμε για απαντήσεις δεν μπορούμε να τα απαντήσουμε στο έκτακτο θέμα. Ό,τι ερωτήματα έχουμε θα τα κάνουμε την Παρασκευή. Θα ήθελα να κάνω μια ενημέρωση γιατί έχουμε πάρα πολλές γιορτές. Είναι της Αγίας Μαρίνας την Δευτέρα. Να είμαστε όλοι εκεί σαν Τοπικοί Σύμβουλοι. Ήδη καθαρίζονται οι χώροι, θα ασπριστεί η εκκλησία κλπ. Επίσης έχουμε και πάρα πολλούς χορούς. Έχουν στις 14 του μηνός στο τέρμα των λεωφορείων στο μπάσκετ οι Ηπειρώτες, να τους υποστηρίξουμε, να είμαστε και εκεί όλοι. Στις 28 έχουν οι Πελοποννήσιοι.
Και επίσης θα ήθελα να σας αναφέρω για να μη το μάθετε και από αλλού, βεβαίως μπορεί να μην σας ενδιαφέρει αλλά είναι τιμή μου και θα σας αναφέρω ότι οι Πελοποννήσιοι με τίμησαν με την ψήφο τους και με εξέλεξαν αντιπρόεδρο της Ένωσης Πελοποννησίων ο Μοριάς στην Αρτέμιδα.         Επίσης με εκλογές στον Αθλητικό Όμιλο Αρτέμιδος, που έχει τα τμήματα ποδόσφαιρου, junior, projunior, ακαδημίες και μπάσκετ, εξελέγην στο Συμβούλιο και μου έδωσαν την θέση των δημοσίων σχέσεων. Επίσης εκλέχτηκε και ο σύζυγος της κυρίας Μωραΐτη και ανέλαβε το μπάσκετ. Του εύχομαι σιδεροκέφαλος.
        Έχουμε και το πρόγραμμα εκδηλώσεων τα Βραυρώνια. Σας ενημερώνω ότι φέτος έγιναν δυο εκδηλώσεις πάρα πολύ σπουδαίες. Έπαιξε ένα συγκρότημα με αρχαία ελληνικά όργανα, σύγχρονα και παλιά τραγούδια, το οποίο ήταν φανταστικό. Και τα παιδιά των ΤΕΙ Αθηνών έκαναν μια σπουδαία θεατρική παράσταση. Επίσης έχουμε το πρόγραμμα για τα Βραυρώνια, μην το διαβάσω, είναι από τις 13 έως τις 15 Ιουλίου.
        Η κυρία Μωραΐτη θέλει τον λόγο.

ΜΩΡΑΪΤΗ: Ευχαριστώ. Μιας και αναφερθήκατε στο Συμβούλιο  της Παρασκευής να πω ότι θα απουσιάζω. Παντρεύομαι την Παρασκευή, θα μας παντρέψει ο κύριος Πουλάκης. Είναι ο πολίτικος γάμος, στον θρησκευτικό βέβαια θα είστε όλοι καλεσμένοι.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σας εύχομαι βίον ανθόσπαρτον. Ξέρετε ότι σας αγαπάμε και σας σεβόμαστε σε αυτό τον χώρο. Να είστε καλά, εύχομαι τα καλύτερα.
Ο κύριος Λάμπρου θέλει τον λόγο.

ΛΑΜΠΡΟΥ: Για μια ανακοίνωση. Δεν θα σας καθυστερήσω, αλλά θεωρώ πολύ σοβαρό το θέμα και γι’ αυτό θα το κάνω τώρα. Στο θέμα των πρακτικών.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Προσήλθε ο Αντιπρόεδρος, ο κύριος Φύτρος. Συνεχίστε κύριε Λάμπρου.

ΛΑΜΠΡΟΥ: Ακούστε κύριοι Σύμβουλοι γιατί είναι σοβαρό το θέμα. Κύριε Πρόεδρε μάλλον δεν βλέπετε τι υπογράφετε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κύριε Λάμπρου να τα πούμε την Παρασκευή αυτά;

ΛΑΜΠΡΟΥ: Όχι, είναι σοβαρό το θέμα, σας παρακαλώ, γιατί με πήραν από μαγαζιά τηλέφωνο. Άλλα ψηφίζω, άλλα γράφουν. Δεν θα σας πω τίποτα, να το δείτε μόνο και να το διορθώσετε θέλω. Σε δυο αποφάσεις, στη 48/2012 και 49/2012, που τις πήραμε στις 22 Ιουνίου. Στη 48/2012 γράφει ότι ο Λάμπρου, η Μωραΐτη και ο Μάρκου ψήφισαν παρών. Έχω ψηφίσει ναι. Έχει δική σας υπογραφή, είναι επίσημο έγγραφο του Δήμου.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ναι. Θα το δούμε αυτό. Ίσως η Γραμματέας να έχει κάνει κάποιο λάθος. Θα το δει η κυρία Γραμματέας, γιατί η κυρία Γραμματέας κρατάει τα πρακτικά, δεν τα κρατάω εγώ.

ΛΑΜΠΡΟΥ: Προσέξτε κύριε Πρόεδρε. Έρχονται τα μαγαζιά παίρνουν αυτά και βγάζουν συμπεράσματα. Στην απόφαση 49/2012 λεει Κατσούλης, Λάμπρου, Μωραΐτη ψήφισαν όχι και έχω ψηφίσει ναι. Το πήρα από μαγαζί.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κύριε Λάμπρου θα το δούμε.

ΛΑΜΠΡΟΥ: Για μένα είναι σοβαρό το θέμα, δεν είναι απλό. Και έχω στα χέρια μου το έγγραφο που συμπληρώνει η γραμματέας και πρέπει να ελέγχεται από εσάς πριν βάλετε την υπογραφή. Εδώ γράφει ναι.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Έχω εμπιστοσύνη στην γραμματέα.

ΛΑΜΠΡΟΥ: Πρέπει να το δούμε. Δεν θέλω να το ανοίξω παραπάνω. Ελπίζω να διορθωθούν.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Θα το δούμε κύριε Λάμπρου.

ΛΑΜΠΡΟΥ: Όπως υπάρχει και ένα χαρτί που έχετε υπογράψει, «Επιστροφή εισηγήσεων Μπουτάκη, Βασιλείου» κτλ. Δεν ξέρω ποιος το φτιάχνει το χαρτί. Μπουτάκης γράφει από πάνω, Μπουτάρης γράφει από κάτω. Εσείς το υπογράφετε. Προσέξτε λίγο, θα γινόμαστε ρεζίλι όλοι μαζί. Καλά κάνατε, τα στείλατε πίσω…

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Έτσι είχε έρθει η εισήγηση από πάνω και όπως είχε έρθει τα στέλνω πίσω. Έτσι είχε έρθει. Στο ίδιο χαρτί.

ΛΑΜΠΡΟΥ: Μπουτάκη από πάνω, Μπουτάρη από κάτω;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ναι. Και όπως ήρθε η εισήγηση, εγώ δεν το είδα, εγώ είπα στην κυρία Γραμματέας ό,τι είναι ληξιπρόθεσμο στείλε τα πίσω. Κάνε ένα χαρτί να το υπογράψω, στείλε τα πίσω, της είπα.

ΛΑΜΠΡΟΥ: Τα αποφαντικά.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Να μπούμε στο προ ημερησίας διάταξης θέμα.

ΜΑΡΚΟΥ: Με τις ανακοινώσεις τελειώσαμε;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Θέλετε κάτι; Ο κύριος Μάρκου έχει τον λόγο.

ΜΑΡΚΟΥ: Ήθελα να επισημάνω ένα πράγμα. Το επίμαχο που συζητήσαμε τώρα, όσον αφορά την επιστροφή των υποθέσεων στην κεντρική υπηρεσία. Επειδή απευθύνεται η κεντρική υπηρεσία προς το Τοπικό Συμβούλιο δεν πρέπει να τα επιστρέφετε χωρίς να περάσουν από το Συμβούλιο.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μα το είπα την προηγούμενη φορά κύριε Μάρκου, ότι από εδώ και πέρα θα τα φέρνω όλα και αν θέλετε τα ψηφίζετε, αν δεν θέλετε δεν τα ψηφίζετε. Το είπα.

ΜΑΡΚΟΥ: Ωραία, ευχαριστώ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ήταν λάθος γιατί δεν θέλατε προ ημερήσιας να τα περνάμε, γι’ αυτό και τα έστειλα πίσω και χωρίς μάλιστα να δω ποια μαγαζιά είναι. Απλά μου είπε η κυρία Γραμματέας ότι έχουμε δυο μαγαζιά εκτός χρόνου. Είπα να τα στείλει πίσω. Ας πάρει άλλος την ευθύνη. Από εδώ και πέρα όμως ξέρω ότι έχω κι εγώ την ευθύνη γι’ αυτό. Έστω και τυπικά πρέπει να τα περνάμε.

ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: Συγγνώμη κύριε Πρόεδρε. Ήρθατε σε αντίθεση με εκείνα τα οποία ερμηνεύει ο κύριος Ιωαννίδης στην προκειμένη περίπτωση.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ας πάρει την ευθύνη εκείνος.

ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: Και έρχεται σε αντίθεση με τις ημερομηνίες. Αν διαβάσετε τις ημερομηνίες και συγκρίνετε τις ημερομηνίες θα δείτε ότι δεν έχετε δίκιο. Και κακώς, βεβιασμένα τις στείλατε πίσω.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Όχι κύριε, δεν είναι έτσι. Μπορεί να μας εξηγήσει η Γραμματέας.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Την αίτηση όταν την λάβαμε εμείς στα χέρια μας είχαν περάσει δεκαπέντε μέρες.

ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: Ήταν 31 Μαΐου η μια και η άλλη ήταν 29. Σύμφωνα λοιπόν με την ερμηνεία που έδωσε η αρμόδια υπηρεσία κακώς τα γυρίσατε πίσω. Προτού τα γυρίσετε πίσω, σύμφωνα με τα όσα είπε η αρμόδια υπηρεσία, έπρεπε να συνεννοηθείτε μαζί τους και μετά να τα γυρίσετε πίσω.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Ηλεκτρονικά μου τα έστειλαν εμπρόθεσμα, αλλά το ηλεκτρονικό μέρος είναι ένα χαρτί ανυπόγραφο. Αν δεν μου έρθει ο φάκελος όμως, ο οποίος θα έχει μέσα τοπογραφικό, όλα τα σχετικά και την υπογραφή του Δημάρχου, εγώ δεν μπορώ να το βάλω στο Συμβούλιο. Έχω λοιπόν περιθώριο τρεις μέρες από την στιγμή που θα μου έρθει ο φάκελος στα χέρια μέχρι να φτιάξω την πρόσκληση και να γίνει το Δημοτικό Συμβούλιο.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Εντάξει κυρία Γραμματεύς.

ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: Εγώ δεν αντιλέγω σε αυτά που λέτε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Να σας το πω πιο απλά να το καταλάβετε. Σας παρακαλώ κύριε Κατσούλη.

ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: Με διακόπτετε για να πείτε τι;
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δεν σας έδωσα τον λόγο. Τον πήρατε μόνος σας.

ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: Μιλάμε και μου εξηγεί.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Στο Σώμα εξηγεί. Όχι σε εσάς, στο Σώμα. Δεν σας έδωσα τον λόγο κύριο Κατσούλη.

ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: Δεν μου δώσατε τον λόγο;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Όχι. Τον πήρατε αυθαίρετα μόνος σας. Πως σας διακόψαμε; Να ζητήσετε τον λόγο για να τον πάρετε.
        Ο κύριος Ιωαννίδης για να είναι σύννομος στις δεκαπέντε μέρες έστειλε ηλεκτρονικά την ημερομηνία, χωρίς όμως να στείλει κανένα παραστατικό και κανένα φάκελο και μάλιστα το στέλνει μια μέρα πριν τις δεκαπέντε μέρες, στις δεκατέσσερις δηλαδή. Και είμαστε υποχρεωμένοι να το φέρουμε μέσα σε μια μέρα, να το στείλουμε σε σας και να το περάσουμε την άλλη μέρα, χωρίς να έχουμε τίποτα, κανένα φάκελο. Τί να δείτε εσείς; Εσείς θέλετε και τρεις μέρες. Απλά, ηλεκτρονικά. Δηλαδή απλά την πρόσκληση ότι έχει ένα θέμα. Παρακαλώ, νομίζω ότι το καταλάβατε το θέμα.

ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: Η αρμόδια Υπηρεσία κατηγορεί εσάς γιατί το στείλατε ανεύθυνα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Εγώ έστειλα χαρτί, το έχει ο κύριος Λάμπρου, ότι τα επιστρέφω λόγω ημερομηνίας. Αυθημερόν το επιστρέψαμε. Αυθημερόν. Και είμαι σύννομος σε αυτό. Κύριε Μάρκου έχετε τον λόγο.

ΜΑΡΚΟΥ: Δεν θέλω να προσθέσω κάτι το ιδιαίτερο. Δηλαδή εδώ φαίνεται ότι δεν γνωρίζει η δεξιά τι ποιεί η αριστερά. Δηλαδή ο κύριος Ιωαννίδης έχει γίνει ο Δερβέναγας πάνω; Χρησιμοποιώ αυτή την έκφραση χωρίς να θέλω να τον μειώσω προσωπικά. Δηλαδή οπότε θέλει στέλνει, οπότε μπορέσει στέλνει; Αυτά είναι πράγματα γελοία και ευτελίζουν την ύπαρξη του Συμβουλίου και πρέπει να σταματήσουν.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Όχι κύριε Μάρκου.

ΜΑΡΚΟΥ: Τί όχι; Εσείς τα είπατε. Ότι την παραμονή σας στέλνει με e-mail και την άλλη μέρα…

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Είχε κάποιους λόγους και το έκανε.

ΜΑΡΚΟΥ: Τί λόγους;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Υπηρεσιακούς λόγους, δεν του είχαν στείλει τα χαρτιά.

ΜΑΡΚΟΥ: Αφού δεν είχε τα χαρτιά κύριε Πρόεδρε γιατί σας τα στέλνει με e-mail, αυτό δεν μπορώ να καταλάβω. Δηλαδή αυτό είναι ένα αλαλούμ το οποίο δείχνει την εικόνα αυτού του Συμβουλίου του έρημου εδώ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Εντάξει κύριε Μάρκου, σας ακούσαμε. Η γνώμη σας είναι αυτή. Δεν είναι δική μου γνώμη.
 Έχουμε ένα θέμα προ ημερησίας. Θα το φέρουμε σε συζήτηση; «Προέγκριση ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος «Κλειστό κέντρο διασκέδασης», επ’ ονόματι της κυρίας Άννας Μητσοπούλου του Ιωάννη για το κατάστημα του, που βρίσκεται επί της Λ. Αρτέμιδος 175».
 Έχει κάνει την αίτηση της, η υπηρεσία γράφει ότι έχει χρήση γης. Διενεργήθηκε προέλεγχος από την Υπηρεσία μας με τον οποίο διαπιστώθηκε ότι η χρήση γης της περιοχής επιτρέπει την ίδρυση του εν λόγω καταστήματος, ότι δεν υπάρχουν περιορισμοί που σχετίζονται με την προστασία του περιβάλλοντος, είτε από την ισχύουσα νομοθεσία, είτε από τοπικές κανονιστικές αποφάσεις και δεν υπάρχουν άλλοι περιορισμοί σχετικοί με την απόσταση του καταστήματος ή την συστέγαση του με κατοικίες.
        Το φέρνουμε προς συζήτηση; Ψηφοφορία. Ο κύριος Κατσούλης.

ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: Θα ήθελα να ρωτήσω την ημερομηνία που έχει κατατεθεί η αίτηση.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: 3 Ιουλίου.

ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: Σήμερα έχουμε 10. Γιατί ήρθε δέκα του μηνός, χωρίς να μας ενημερώσετε;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Που να ξέρω εγώ; Χτες ήρθε.

ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: Είναι υπογεγραμμένη από την Παρασκευή.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Και ήρθε Δευτέρα. Τι θέλετε;

ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: Καμία ενημέρωση. Ένα αυτό. Δεύτερο, λόγο του κατεπείγοντος… Το προ ημερησίας διατάξεως είναι επείγον, έτσι; Έπρεπε λοιπόν να τεκμηριώσετε γιατί έρχεται επείγον.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σας το είπα.

ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: Το έχετε τεκμηριώσει; Έχει περαστεί στα πρακτικά;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ναι, σας το είπα. Σας το λέω τώρα σε εσάς.

ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: Πέρασε στα πρακτικά;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Βεβαίως, το είπα τώρα, να περάσει στα πρακτικά.

ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: Άμα πέρασε στα πρακτικά, εντάξει.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σε ψηφοφορία παρακαλώ, αν θα συζητηθεί.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Ο κύριος Μπαλόπητος.

ΜΠΑΛΟΠΗΤΟΣ: Ναι.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Ο κύριος Μάρκου.

ΜΑΡΚΟΥ: Επειδή είχαμε αποφασίσει τις προηγούμενες συνεδριάσεις εκτός ημερησίας διάταξης να μην έρχονται θέματα και το είχαμε εφαρμόσει, δεν έρχεται σε αντίθεση με το αποψινό που ζητάτε, με το επιχείρημα ότι σε τρεις ημέρες, τέσσερις, ο άνθρωπος θα λειτουργήσει και θέλει την άδεια γιατί θα βάλει μουσική; Γιατί μέχρι να πάρει και την άδεια την οριστική, δεν πρόκειται μέσα σε αυτές τις ημέρες..
Μήπως θα πρέπει λοιπόν το θέμα να το φέρουμε στις δυο επόμενες ημέρες, έστω και εκτός ημερήσιας διάταξης ή εκ παραδρομής ότι δεν αναφέρθηκε…

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Στην ψηφοφορία είμαστε.

ΜΑΡΚΟΥ: Να πω ένα ξερό όχι ή ναι; Αιτιολογώ. Πιστεύω ότι καλύτερο είναι να έρθει την Παρασκευή, δυο μέρες είναι, να το συζητήσουμε το θέμα του ανθρώπου, γιατί ούτε καν το φάκελο δεν έχουμε δει και ως εκ τούτου προτείνω την αναβολή του θέματος.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Η κυρία Σαρρή.

ΣΑΡΡΗ: Να συζητηθεί.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Ο κύριος Κατσούλης.

ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: Να συζητηθεί. Λόγω του ότι το αιτιολόγησε ο Πρόεδρος και επειδή θεωρείται επείγον, να συζητηθεί.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Η κυρία Ράφτη.
ΡΑΦΤΗ: Να συζητηθεί.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Ο κύριος Φακής.

ΦΑΚΗΣ: Ναι.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Ο κύριος Λάμπρου.

ΛΑΜΠΡΟΥ: Θα πω ναι, αντίθετα με τον κύριο Μάρκου, γιατί είμαστε μέσα στην καλοκαιρινή σεζόν και μια μέρα για ένα κατάστημα παίζει ρόλο.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Η κυρία Μωραΐτη.

ΜΩΡΑΪΤΗ: Παρ’ ότι κι εγώ δεν συμμετέχω σε προ ημερησίας, για τους λόγους που εξηγήσατε, για να τρέξουν οι άνθρωποι σε εφορίες κτλ, να συζητηθεί το θέμα.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Κύριε Γκιουλέκα.

ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ: Να συζητηθεί.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Κύριε Φύτρο.

ΦΥΤΡΟΣ: Να συζητηθεί.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Κύριε Πρόεδρε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ναι, να συζητηθεί.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Το θέμα συζητείται.
---------------------------------



ΘΕΜΑΤΑ ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
ΘΕΜΑ 1ο
Προέγκριση ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος «Κλειστό κέντρο διασκέδασης», επ’ ονόματι της κυρίας Άννας Μητσοπούλου του Ιωάννη για το κατάστημα του, που βρίσκεται επί της Λ. Αρτέμιδος 175.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Θέλετε κάτι να προσθέσουμε επί του θέματος ή να πάμε σε ψηφοφορία; Σε ψηφοφορία.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Ο κύριος Μπαλόπητος.

ΜΠΑΛΟΠΗΤΟΣ: Ναι.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Ο κύριος Μάρκου.

ΜΑΡΚΟΥ: Ναι, σύμφωνα με τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Η κυρία Σαρρή.

ΣΑΡΡΗ: Ναι.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Ο κύριος Κατσούλης.

ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: Ναι, συμφωνώ.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Η κυρία Ράφτη.

ΡΑΦΤΗ: Ναι.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Ο κύριος Φακής.

ΦΑΚΗΣ: Ναι.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Ο κύριος Λάμπρου.

ΛΑΜΠΡΟΥ: Ναι.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Η κυρία Μωραΐτη.

ΜΩΡΑΪΤΗ: Ναι.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Κύριε Γκιουλέκα.

ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ: Ναι, σύμφωνα με τους νόμους και τις κείμενες διατάξεις. 

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Κύριε Φύτρο.

ΦΥΤΡΟΣ: Ναι.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Κύριε Πρόεδρε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ναι, σύμφωνα με την εισήγηση.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Το θέμα εγκρίνεται ομόφωνα και παίρνει τον αριθμό 52/2012.


---------------------------------




ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
ΘΕΜΑ 1ο
Συζήτηση και λήψη απόφασης μέτρων για την επίλυση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί από την χρήση της παραλίας

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Συζήτηση και λήψη απόφασης μέτρων για την επίλυση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί από την χρήση της παραλίας.
Η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να ανοίξουμε ένα κύκλο ομιλητών. Θα τοποθετηθεί ο καθένας με την σειρά που θα ζητήσει τον λόγο και θα του τον δώσει η Γραμματέας. Θα πει αυτά που έχει να πει, δεν θα διακόψει κάποιον άλλον και αφού ακουστούν όλες οι απόψεις θα κάνουμε μια δευτερολογία.
        Όσον αφορά το θέμα, όπως ήρθε, να πω ότι εμείς δεν μπορούμε να πάρουμε απόφαση, απλώς θα καταγράψουμε κάποιες προτάσεις.

ΜΑΡΚΟΥ: Απόφαση θα πάρουμε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δεν αποφασίζουμε εμείς.

ΜΑΡΚΟΥ: Ποιος το είπε;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Γνωμοδοτική απόφαση. Ο κανονισμός το λέει. Γνωμοδοτική μόνο.

ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: Εξαρτάται τι θέμα είναι.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σε οποιοδήποτε θέμα.

ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: Όχι.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Η γνώμη σας είναι αυτή. Μην πετάγεται όμως ο καθένας. Κύριε Μάρκου να πάρετε τον λόγο. Εγώ λέω αυτά, εσείς όταν πάρετε τον λόγο…

ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ ΕΚΤΟΣ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟΥ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ανοίγει κύκλος ομιλητών. Ποιος θέλει να μιλήσει; Η κυρία Μωραΐτη.

ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: Κύριε Πρόεδρε συγγνώμη, πρέπει πρώτα να αναγνωστεί το θέμα…

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Το έκανα.

ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: Μα δεν είναι αιτιολόγηση αυτή του θέματος. Πρώτα ο εισηγητής, ένας από τους τέσσερις που υπογράφουν, πρέπει αναλυτικά να αναγνώσουν το θέμα αυτό, να το συζητήσουμε εμείς, να το πάρουμε και εν συνεχεία να κάνουμε διαλογική συζήτηση.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Συμφωνώ απολύτως. Έχετε απόλυτο δίκιο. Θα μιλήσουν λοιπόν οι εισηγητές του θέματος. Και μετά θα ανοίξουμε έναν κύκλο συζητήσεων εμείς. Ο κύριος Λάμπρου, η κυρία Μωραΐτη, ο κύριος Γκιουλέκας και ο κύριος Φύτρος.

ΛΑΜΠΡΟΥ: Να εξηγήσω γιατί το βάλαμε αυτό το θέμα. Μίλησα και με αρκετούς Συμβούλους. Μάλλον να ξεκινήσω λέγοντας ότι δεν το βάλαμε ως αντιπολίτευση για να πάμε κόντρα με την συμπολίτευση. Νομίζω ότι τα προβλήματα είναι για όλους και επειδή μας πιάνει ο κόσμος, όλοι, κάθε μέρα και μας λένε τα προβλήματα για την παραλία, νομίζω ότι πρέπει να ανοίξουμε τον φάκελο παραλία και να μην κρυβόμαστε.
        Νομίζω θα καλύψω ένα πολύ μεγάλο κομμάτι με όσα έχω γράψει και γι’ αυτό γράφουμε στο θέμα «Συζήτηση», γιατί και μένα ή κάποιου συναδέλφου μπορεί να του έχουν ξεφύγει κάποια προβλήματα, τα οποία να δούμε αν μπορούμε να διορθώσουμε. Πρώτα να ξεκινήσω ένα μπράβο και στην κυρία Σαρρή, που ξέρω ότι το κυνήγησε. Ήταν μια πρόταση που την είχα δει από τον Γιώργο τον Παπαστεφάνου των οικολόγων, αλλά πραγματοποιήθηκε και με τον κύριο Πουλάκη και με τον κύριο Μαργέτη, τα τασάκια στην παραλία.

ΣΑΡΡΗ: Και με τον σύλλογο.

ΛΑΜΠΡΟΥ: Και με τον σύλλογο. Γι’ αυτό ανέφερα και την κυρία Σαρρή. Είναι τα τασάκια μιας χρήσης που ήρθαν. Είναι μια κίνηση, να γλυτώνουμε τα αποτσίγαρα.
        Ξεκινάω με όσα έχω γράψει. Στα δημοτικά ιατρεία έχουν έρθει άτομα τσιμπημένα από τσιμπούρια από την παραλία. Στην παραλία κυκλοφορούν σκυλιά αδέσποτα και βέβαια κάποιοι φέρνουν και τα δικά τους. Στο θέμα των σκυλιών, επειδή το έψαξα, έχω εδώ όλους τους νόμους, το να έχουμε μαζί μας τον σκύλο και να περπατάμε στην παραλία, επιτρέπεται από τον Ν. 3170/2003, ο όποιος μιλάει για όλους τους υπαίθριους χώρους, που σημαίνει και στην παραλία. Βέβαια πρέπει να ακολουθούμε τις γενικές οδηγίες. Δεμένος, να μαζεύουμε τις ακαθαρσίες, που δεν το κάνει κανένας ιδιοκτήτης, και να είναι εμβολιασμένος.
Τώρα, στις οργανωμένες παραλίες, όπως είναι σε εμάς, με ξαπλώστρες, στο άρθρο 230 παρ. ζ Γενικού Κανονισμού Λιμένων, ΦΕΚ 912/99 αναφέρεται ότι απαγορεύεται η κυκλοφορία ζώων και το λούσιμο αυτών σε χώρους λουομένων. Και η Διεύθυνση Λιμενικής Αστυνομίας έχει προβεί σε σχετική διευκρίνηση. Αναφέρεται στην παραπάνω απαγόρευση και λέει πως δεν περιλαμβάνονται οι απομακρυσμένες τοποθεσίες. Δηλαδή εκεί που δεν υπάρχει κάποιος άνθρωπος μπορεί να πάει να το κάνει. Δηλαδή εκεί που είμαστε μπορούμε να βάλουμε τον σκύλο, αρκεί να μην είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες, ναυαγοσώστες, καρέκλες. Δεν μπορείς να πηγαίνεις τα σκυλιά σου εκεί που είναι και οι άνθρωποι. Αυτό είναι το ένα.
        Δεύτερο είναι, τους έχω δει και με τα μάτια μου, έχω και καταγγελίες, αλλοδαπούς από τρίτες χώρες, οι οποίοι δεν έχουν και έλεγχο από υγειονομικό. Δεν φταίμε εμείς βέβαια, αλλά πρέπει να δούμε που να πιέσουμε, ποιες υπηρεσίες. Κάνουν μπάνιο με τα ρούχα. Στο σπίτι δεν κάνουν μπάνιο και από εκεί προέρχονται κάποιες ασθένειες.
        Ένα θέμα άλλο είναι ο καθαρισμός της παραλίας και από τα καταστήματα. Όταν τους δίνουμε στα καταστήματα και στις καντίνες τον χώρο μέσα στους όρους παραχώρησης είναι ο καθαρισμός, ο οποίος δεν γίνεται. Εγώ με την οικογένεια μου πάω σε διάφορα καταστήματα. Σε κάποια δεν βλέπω ούτε γόπα κάτω, σε άλλα ούτε να πατήσεις δεν μπορείς από την βρώμα. Και βέβαια ο Δήμος, που σήμερα το πρωί είχα μια συζήτηση με τον κύριο Πουλάκη και απ’ ότι μου είπε θέλουμε περισσότερους κάδους και μεγαλύτερους. Δεν φτάνουν. Έχουμε πράγματι και με την κρίση πολύ κόσμο, το σαββατοκύριακο κυρίως και θέλουμε πιο συχνό άδειασμα και όπως ενημερώθηκα έχει ξεκινήσει αυτό. Εκεί υπάρχει μια επίθεση από τον Δήμο.
        Τώρα, στο θέμα καθαριότητας των κάδων που είναι στην παραλιακή ζώνη. Έχουμε το καδοπλυντήριο, κύριε Αντιδήμαρχε δεν ξέρω αν λειτουργείς το θέμα, δεν έχουν πλυθεί όμως και βρωμάνε. Τουλάχιστον αυτό είναι μια λύση, να πλυθούν οι παραλιακοί κάδοι και θα ήθελα, είναι μια λύση που την είχαμε πολλά χρόνια, ένα αίτημα στην ΚΕΔΚΕ, πάντα απαντούσαν θετικά, οι Δήμοι να στέλνουν απορριμματοφόρα, όπως γινόταν. Κυρίως σαββατοκύριακα στην παραλία εμείς οι ντόπιοι δεν πηγαίνουμε από τον πολύ κόσμο. Έρχονται δικοί τους δημότες. Του Δήμου Αθηναίων, του Δήμου Χαλανδρίου, του Δήμου Αγίας Παρασκευής. Αυτοί γίνονται χρήστες της παραλίας, αυτοί ρυπαίνουν και μαζεύονται τα σκουπίδια. Γιατί να μην στείλει ο Δήμος Αθηναίων την Δευτέρα το πρωί να κάνει ένα δρομολόγιο; Γιατί αν σου έρθουν τέσσερα, έξι απορριμματοφόρα και σου κάνουν από ένα δρομολόγιο, σου ανάσαναν την πόλη. Είναι σίγουρο.
Έχει εμφανιστεί το φαινόμενο των τζετ σκι. Δεν το είχαμε πέρυσι, έχει αρχίσει και εμφανίζεται φέτος γιατί δεν υπάρχουν έλεγχοι. Πάρα πολύ κοντά στους λουόμενους με τα ταχύπλοα. Μέσα στους λουόμενους. Και αυτό το άθλημα, το λεγόμενο kite, οι αητοί, που είναι στο κομμάτι εκεί, Αγίου Νικολάου, είναι κατά εκατοντάδες πλέον, με αποτέλεσμα να έχουμε και ατυχήματα από εκεί. Γιατί όταν πετάει αυτός στον αέρα με το πανί, την ώρα που πέφτει δεν μπορεί το υπολογίσει ο ερασιτέχνης και φεύγουν κάποιοι και πάνε στην παραλία. Για σκεφτείτε να σας έρθουν εβδομήντα, ογδόντα κιλά από τον αέρα στο κεφάλι σας πάνω. Έχω εδώ τους νόμους, να μην σας τους διαβάζω. Έκατσα, τους βρήκα όλους, όλα τα ΦΕΚ. Πρέπει να τους πιέσουμε να κρατάνε τα μέτρα ασφαλείας.
        Πάω από τα μικρά προβλήματα προς τα μεγάλα. Έρχονται αθίγγανοι, οι οποίοι πουλάνε την πραμάτεια τους και κατασκηνώνουν στο κομμάτι Αγίου Σπυρίδωνα μέχρι το τέρμα, με αποτέλεσμα να ρυπαίνουν, να αφοδεύουν και στην παραλία και στην θάλασσα, να μην τους κυνηγάει κανένας, να παίζουν τα μεγάφωνα από τα αγροτικά τους, ξέρετε τι ηχεία βάζουν, μέχρι το πρωί.
        Ένα άλλο φαινόμενο είναι οι αλλοδαποί που πουλάνε μαϊμού προϊόντα αλλά και παράνομη παροχή υπηρεσιών. Έχουμε και κινέζους, γιαπωνέζους που κάνουν παράνομα παροχή υπηρεσιών, τύπου μασάζ. Αν κατεβείτε και οποίος έχει κατεβεί από σας…

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΕΚΤΟΣ ΜΙΚΡΟΦΩΝΩΝ

ΛΑΜΠΡΟΥ: Να κάνω μια παρένθεση. Στον Δήμο Χανίων, που είναι πιο αυστηρά τα πράγματα, πάνε αυτόφωρο, γιατί είναι μια παράνομη παροχή υπηρεσιών, χωρίς απόδειξη, χωρίς τίποτα, δεν ελέγχονται από πουθενά ούτε τι λάδια βάζουν, ούτε τίποτα. Έχω δει την Δημοτική Αστυνομία που τους κυνηγάει. Αλλά έρχονται μιλιούνια. Δηλαδή στην παραλία δεν μπορείς να κάτσεις. Δεν μετράς πεντάλεπτο, δεν υπάρχει περίπτωση. Στο λεπτό σου έρχονται δυο-τρεις. Να σκεφτούμε όλοι μαζί, να κάνουμε ένα ντου, δεν ξέρω. Δεν ξέρω, μια λύση να βρούμε.
        Λόγω κρίσης ο κόσμος δεν πάει στα μαγαζιά, πάει στην παραλία και ψήνει. Και καλά πάμε, πάω κι εγώ με την ψησταριά και την φέρνω και τελειώνει. Κυρίως οι πιο μικρές ηλικίες ανάβουν φωτιές στην παραλία και αφήνουν τα αποκαΐδια, τις πρόκες και όλα αυτά, με κίνδυνο τραυματισμού των λουομένων, συν τον κίνδυνο φωτιάς, γιατί πάνε κάτω από τα αρχαία που έχουν τα πεύκα. Συνέχεια πάμε, νομικά εκεί μπορούμε να το κυνηγήσουμε ως Ε.Ο.Μ.Α.Κ., πάμε με την άδεια της πυροσβεστικής και τους διώχνουμε.
        Ένα σοβαρό θέμα που ξεκίνησε εδώ και δέκα μέρες, έχουμε πολλούς πνιγμούς. Ενώ δεν είχαμε, ξαφνικά την τελευταία εβδομάδα έχουμε πολλούς. Σαν τα κουνούπια. Χτες είχαμε ή δυο ή τρεις, έναν παρ’ ολίγο πνιγμό. Γίνεται χαμός. Στις οργανωμένες, αλλά θα σας πω γιατί τώρα. Πρώτα από όλα ο Δήμος είναι καλυμμένος με το Π.Δ. 23/2000 που λέει 10:30π.μ. με 17:30μ.μ. Αυτό λέει ο νόμος. Δεν ξέρω αν γίνεται και αν υπάρχει το χρήμα, θα ήθελα να μας απαντήσει και ο κύριος Αντιδήμαρχος, να ανοίξουμε λίγο το ωράριο. Νομικά είμαστε καλυμμένοι, ηθικά θα ήθελα.
        Δεύτερον, θεωρώ ότι οι ναυαγοσώστες και βάσει του νόμου, μισό λεπτό να σας το διαβάσω, βγάζει μια επιτροπή το Λιμενικό αποτελούμενη από  τρία άτομα και από τον Δήμο και θεωρεί λουτρική εγκατάσταση σε καθημερινή βάση περίπου πεντακόσια άτομα. Θα το βρω να σας το διαβάσω κιόλας. Δεν νομίζω ότι ήταν του Δήμου έλλειψη, ίσως ήταν του Λιμενικού, αλλά από το froggy 's μέχρι το ΚΕΠ δεν υπάρχει ναυαγοσώστης. Και έχουμε του κυρίου Σιαμαντά, του κυρίου Κασίμη, της Lamandreas και στο ΚΕΠ, δεν ξέρω πως το λένε, τέσσερις επαγγελματίες που έχουμε δώσει ξαπλώστρες. Όχι πεντακόσιους, δυο χιλιάδες μαζεύονται την ημέρα. Δεν έχουμε ναυαγοσώστες στο κομμάτι αυτό.
        Και ως διασώστης του ΕΚΑΒ να πω ότι έχουμε πολλούς πνιγμούς στο κομμάτι στο Σιλιβάνι. Και εκεί είναι μια πολυσύχναστη παραλία. Επειδή τα νερά είναι βαθιά, απότομα και έχει βράχια, έχουμε πνιγμούς ηλικιωμένων. Είναι και εκεί μια λουτρική εγκατάσταση. Μπορεί να μην έχουμε δώσει ξαπλώστρες, καντίνες κτλ, αλλά νομίζω ένας πύργος με ναυαγοσώστη θα έσωνε την κατάσταση.
        Τώρα πάμε στις καντίνες και τα καταστήματα. Οι καντίνες που ξεκίνησαν και φέτος, δώσανε ίσως παραπάνω λεφτά από αυτά που περίμεναν και προσπαθούν με πλάγιους τρόπους να τα βγάλουν. Κάνουν παράνομη κατάληψη παραπάνω τετραγωνικών, βάζουν μουσική και κάνουν beach party μέχρι αρκετά αργά την νύχτα. Αν πάτε στην καντίνα που είναι πίσω από το γήπεδο και στην καντίνα την δεύτερη από τον Άγιο Νικόλαο, έχει τοποθετήσει μέχρι και φωτορυθμικά για το βράδυ. Δεν τους ενοχλεί κανένας, η Δημοτική Αστυνομία δεν δουλεύει νύχτα. Λέω για την καντίνα που είναι πίσω από το γήπεδο και η καντίνα η πρώτη από τον Άγιο Σπυρίδωνα. Ψησταριές, που απαγορεύονται ρητά, ο αυτός δε που είναι πίσω από το γήπεδο έχει βγάλει δίμετρη, τρίμετρη ψησταριά, έχει φτιάξει και ένα λοφίσκο κάτω από ένα πεύκο, έχει βάλει και μια αιώρα και δεν τον ενοχλεί κανένας.
        Τα λέω όλα αυτά γιατί μας παίρνει όλους η μπάλα στο κομμάτι αυτό. Λέει παιδιά, πρέπει να το πούμε στα ίσα, υπάρχει ενδεχομένως δόλος, κάτι γίνεται και μας παίρνει όλους η μπάλα. Ας αποφασίσουμε όλοι μαζί τι πρέπει να κάνουμε.
Για το ρεύμα που ήθελα να πω, με ενημέρωσε ο κύριος Αντιδήμαρχος σήμερα και θα συμφωνήσω μαζί του, νομίζω θα τα πει εκείνος.
Για το νερό στις ντουζιέρες, τρέχει ασύστολα. Τα τετρακόσια ευρώ που έδωσαν έξτρα νομίζω ότι δεν θα καλύψουν το νερό που χαλάνε, που έχουν βάλει από μια ντουζιέρα ο καθένας. Αν πάτε και κάνετε βόλτα δεν σταματάει να τρέχει όλη μέρα το νερό. Και δεν τους ενδιαφέρει γιατί δεν έχει ρολόι. Εγώ, σου λέει, πλήρωσα το τίμημα και τέλος.
Έχουν αναπτύξει τραπεζοκαθίσματα. Ρητά απαγορεύεται από την νομοθεσία και όταν πήγατε και μοιράσατε τασάκια, δεν μπόρεσα να έρθω, νομίζω ότι τα είδατε. Λέει για ξαπλώστρες και ομπρέλες. Για τραπεζοκαθίσματα δεν συζητάει.
        Ένα άλλο, το είχαμε συζητήσει και μας το λένε πολύ, είναι τα πανό που λένε «Περίπτερα αναψυχής». Σίγουρα αυτός ο άνθρωπος μας βοήθησε, βοηθάει τον Δήμο, θα βάλει τις ντουζιέρες δωρεάν, αλλά να το δούμε γιατί ο λουόμενος όταν βλέπει περίπτερο αναψυχής Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος παραπλανιέται. Νομίζει ότι είναι του Δήμου. Και αν δεν έχουν σωστές υπηρεσίες οι συγκεκριμένοι εμείς τα ακούμε. Δεν συζητάμε να μην βάλει το πανό. Ας λείπει αυτό. Ας το κάνουμε εδώ, ό,τι απόφαση πάρουμε.
        Για τις καντίνες, στο άρθρο 11 που έχουν υπογράψει λέει:  «Σε περίπτωση που διαπιστωθεί υπέρβαση της άδειας λειτουργίας ή των όρων διακήρυξης από τα αρμόδια όργανα ο Δήμος έχει το δικαίωμα ανάκλησης της άδειας και δύναται να προβεί σε όλα από τον νόμο απορρέοντα δικαιώματά του». Να διαβάσω μόνο αυτό το άρθρο, να μην πούμε τα υπόλοιπα άρθρα που παρανομούν.
        Για τα καταστήματα, εγώ είμαι υπέρ γενικώς των καταστημάτων και όχι των καντινών. Τις καντίνες τις θεωρώ κομήτες, που έρχονται δυο μήνες που έχει την δουλειά να τους πάρει το φαΐ από το στόμα και οι καταστηματάρχες φυλάνε Θερμοπύλες δώδεκα μήνες. Τον χειμώνα δεν υπάρχει άνθρωπος. Το ξέρουν οι καταστηματάρχες. Θέλουμε λίγο σύνεση και από αυτούς όμως. Βάζουν περισσότερα τετραγωνικά από αυτά που δηλώνουν. Ας το κάνουν σαββατοκύριακα  που έχουν δουλειά να βγάλουν μεροκάματο. Κανείς δεν θα έλεγε όχι. Τα βάζουν κάθε μέρα, γεμίζουν τις παραλίες και οι ξαπλώστρες είναι άδειες.
Όταν είχαμε βγει τετράδα αν θυμάστε κύριε Πρόεδρε, εγώ εσείς, ο κύριος Μάρκου και ο κύριος Γκιουλέκας, είχαμε βρει προβολείς με ρεύμα που ερχόταν σε κάποια καταστήματα στην παραλία για να φωτίζουν και ακόμα δεν έχουμε δει εδώ και δυο μήνες από που παίρνουν αυτό το ρεύμα. Το μόνο που έβγαζε εναέριο καλώδιο ήταν ένα κατάστημα. Τα υπόλοιπα ήταν υπόγεια και δεν ξέραμε που ενώνουν. Σκαμμένος ο δρόμος δεν είναι. Που πάει αυτό το καλώδιο; Από πού παίρνουν ρεύμα; Μήπως παίρνουν δημοτικό ρεύμα;
        Να απαντήσω και για τα φουσκωτά, γιατί το έψαξα, που βάζει ο Ιππόκαμπος, γιατί πήγα και με τα παιδιά μου να το δω. Είναι θέμα του Λιμενικού. Εμείς έχουμε ευθύνη για τον χώρο που του δίνουμε στην παραλία. Ό,τι είναι μέσα, οι προϋποθέσεις, θέλουν ναυαγοσώστη, τον οποίο και τον έχει. Γιατί είμαι ευαίσθητος σε ότι έχει να κάνε με παιδιά και θεωρώ ότι δεν έχει πρόβλημα. Σίγουρα του έκανε το Λιμενικό μια… γιατί είχε βάλει σημαδούρες, τις αφαίρεσε τις σημαδούρες. Αυτός το ήθελε ίσως σαν μαγαζί για να ξέρει ποιοι μπαίνουν με ένα βραχιολάκι, επειδή βάζει μια είσοδο. Δεν είχε πρόβλημα.
        Έχουμε ένα θέμα και τελειώνω, κατάστημα στον παραλιακό χώρο στην δική μας πλευρά, επί πολλά χρόνια, παίρνει τον χώρο μέσα στο παραλιακό πάρκο και το χρησιμοποιεί και όχι μόνο το χρησιμοποιεί, μιλάμε για το κιόσκι.

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΚΤΟΣ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟΥ

ΛΑΜΠΡΟΥ: Το Ηλιοτρόπιο. Δεν έχω πρόβλημα να το πω. Με αποτέλεσμα και να θέλει να πάει ένας να κάτσει στο τσιμεντάκι, είναι τόσο θρασύς που τους διώχνουν. Λέει ότι είναι δικό τους. Αν το έχετε παραχωρήσει καλώς, αλλά νομίζω ότι δεν παραχωρείται αυτό το κομμάτι.
Αυτά θεωρώ ότι είναι τα προβλήματα. Πιστεύω να κάλυψα πολλά. Σε κάποια βρήκα λύσεις που σας τις λέω. Να το συζητήσουμε όλοι μαζί και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε πραγματικά όλοι μαζί, να λύσουμε όσα μπορούμε.
Για τον θόρυβο που λέει ο συνάδελφος, ο κύριος Μάρκου, τα καταστήματα και οι καντίνες κάτω, τουλάχιστον κάτω στην παραλία, εγώ προσωπικά, επειδή κυκλοφορώ μέρα-νύχτα, με ξέρετε, δεν έχω δει να παίζουν στην διαπασών. Στο κάτω κομμάτι. Στο μέσα είναι άλλο θέμα. Συζητάμε σήμερα για την παραλία.
Ευχαριστώ κύριε Πρόεδρε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Η κυρία Μωραΐτη.

ΜΩΡΑΪΤΗ: Ευχαριστώ Πρόεδρε. Είναι τεράστιο το θέμα. Η παραλία δεν είναι μόνο η αμμουδιά κατ’ έμενα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Συγγνώμη που σας διακόπτω. Θα ήθελα από το Σώμα να μην επαναλαμβάνουμε όλοι τα ίδια πράγματα. Κάπως, λίγο να το μαζέψουμε.

ΜΩΡΑΪΤΗ: Θα προσπαθήσω.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Παρακαλώ.

ΜΩΡΑΪΤΗ: Έχεις δίκιο που είπες ότι δεν υπάρχει εισήγηση. Ναι, δεν υπάρχει εισήγηση. Είναι λάθος και των τεσσάρων που υπογράψαμε να έρθει το θέμα. Στον βωμό θεωρώ της σοβαρότητας δεν συνεννοηθήκαμε σωστά.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Το δέχτηκα. Θα μπορούσα να το δεχτώ χωρίς να το φέρετε καθόλου έτσι.

ΜΩΡΑΪΤΗ: Αφήστε με σας παρακαλώ να τοποθετηθώ.
Σίγουρα είναι σοβαρά προβλήματα αυτά που ανέφερε ο Παναγιώτης ο Λάμπρου, δεν έχω καμία αντίρρηση, όμως έχουμε και σοβαρότερα, όπως τα λύματα που καταλήγουν εκεί που κάνουμε μπάνιο. Απ’ ότι ξέρω έχουν γίνει κάποιες κινήσεις από τον Δήμο, προσπαθεί να βρει μια λύση, από πού προέρχονται κτλ, όμως δεν παύει ένα είναι ένα πρόβλημα και αυτό είναι σοβαρό θέμα.
Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ηχορύπανσης, κακά τα ψέματα. Εγώ προσωπικά το έχω διαπιστώσει. Δεν θέλω όμως και μια νεκρή πόλη. Θέλω όμως μια πόλη που οι επιχειρηματίες της να λειτουργούν σύμφωνα με τον νόμο. Λίγο καλή θέληση από τον Δήμο και τους κατοίκους, λίγο παραπάνω καλή θέληση από τους επιχειρηματίες, πρέπει να βρεθεί μια λύση. Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι δυστυχώς δεν μπορούν να κοιμηθούν καν την νύχτα. Θεωρώ ότι μπορεί να βρεθεί μια λύση.
 Να δούμε τι έχουν κάνει οι άλλοι Δήμοι γύρω, πως το έχουν διαχειριστεί; Τί έχει κάνει η Ραφήνα; Τί έχει κάνει Σαρωνικός; Εγώ ήδη ας πούμε έχω καταθέσει στον Σαρωνικό να μου δοθεί μια μελέτη που είχε γίνει παλιά και πως λύθηκε το πρόβλημα τους. Τί έχει κάνει η Νέα Μάκρη, τί έχει κάνει ο Άγιος Ανδρέας; Μπορεί να μην ξέρουμε ακόμα πώς να το διαχειριστούμε. Δεν το θεωρώ κακό αυτό. Ούτε εγώ θα ήξερα. Να πάρουμε μια ιδέα, να πάρουμε μια κατεύθυνση. Δεν μπορούμε να το αφήνουμε αυτό το πράγμα να διαιωνίζεται. Είναι χρόνια αυτό που συμβαίνει και το ξέρουμε όλοι.
        Και εκτός από αυτό, δίνουμε άδειες παντού. Ναι, οκ, βάσει της τελευταίας ΚΥΑ που βγήκε οι προεγκρίσεις που δίνουμε δεν μας ζητάνε π.χ. χρήση γης. Όμως ηθικά θεωρώ όλοι πρέπει να εξετάζουμε που αναπτύσσουμε την πόλη μας, τί λέει το Γενικό Πολεοδομικό, που είναι εμπορικό κέντρο. Είναι εδώ, είναι στο κέντρο, είναι στην Βραυρώνα, είναι στον Άγιο Νικόλαο; Πάμε να δούμε και να ξεκινήσει να αναπτύσσεται η πόλη εκεί, εκεί που επιτρέπεται ήδη.
        Φυσικά οι καντίνες έχουν καταντήσει μπαράκια. Πακτωμένες. Δίπλα από την καντίνα που λέει ο Παναγιώτης ο Λάμπρου, το έχουμε αναφέρει σε προηγούμενο Συμβούλιο, υπάρχει μια κατασκευή, ξύλινη. Γιατί; Τί έχει γίνει; Ξέρω, είπες ότι δεν μπορείς να απαντήσεις σε αυτό το Συμβούλιο, είναι λογικό, το δέχομαι, όμως οφείλω να το αναφέρω ξανά. Πρόταση μου. Όχι καντίνες μέσα στην Β1. Υπάρχουν μαγαζιά που έχουν βγάλει ομπρέλες χωρίς να έχουν καν προβολή. Υπάρχουν. Τα ξέρουμε, τα βλέπουμε. Τί κάνουμε γι’ αυτά;
Επίσης εννοείται ότι όταν αναφέρθηκα στα λύματα, δεν αναφέρομαι μόνο σε κάποια καταστήματα που πιθανά κατευθύνονται από εκείνους μόνο στη θάλασσα. Είναι και πάρα πολλές κατοικίες, σε όλη την έκταση της Αρτέμιδος. Και στα δεκατέσσερα χιλιόμετρα παραλία. Πρέπει να το δούμε.
Είναι πάρα πολλά τα θέματα. Έχει κλειστεί από κάποιες επιχειρήσεις χώρος της παραλίας για να μπορούν να κάνουν θαλάσσια σπορ. Δεκτό. Με ποια απόφαση; Από ποιον δόθηκε η απόφαση; Ναι, θέλω την ανάπτυξη στην πόλη μου, την θέλω όμως σωστά.
        Επίσης ενημερώθηκα σήμερα κιόλας, δεν πρόλαβα να πάω να το δω, ότι στον Άγιο Νικόλαο ανοίγει ένα νέο κατάστημα, μετά το παλιό Κοχύλι, δεν θυμάμαι πως λέγεται, ανοίγει ένα νέο κατάστημα. Εκεί υπήρχε ένα μικρό καλντερίμι. Τώρα έχει διαπλατυνθεί. Γνωρίζει ο Δήμος γι’ αυτή την διαπλάτυνση ή είναι αυθαίρετη επέμβαση του ιδιοκτήτη; Δεν είναι δρόμος εκεί. Αν δεν κάνω λάθος, σας λέω δεν έχω προλάβει να το δω. Να τα δούμε και αυτά.
Η πρόταση που έχω να κάνω σήμερα είναι να εντοπίσουμε καταρχήν ποια είναι τα προβλήματα. Και τα πολύ σοβαρά και τα λιγότερο σοβαρά. Να τα εντοπίσουμε, να τα καταγράψουμε, να προετοιμαστούμε όλοι και να πάρουμε σε επόμενο Συμβούλιο ή επόμενα Συμβούλια, γιατί είναι τόσα πολλά που θεωρώ ότι δεν αρκεί μόνο ένα, γνωμοδοτικές αποφάσεις, για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Γιατί αυτός είναι ο ρόλος του Τοπικού Συμβουλίου, καλώς ή κακώς.
        Αυτά είχα να πω. Αν μου έρθει κάτι στην δευτερολογία μου, θα τοποθετηθώ πάλι. Απλά με ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να τα εξετάσουμε όλα. Και τα πολύ σοβαρά και τα λιγότερο σοβαρά.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Θα ήθελα να διακόψω λίγο, για τα πρακτικά και μόνο, να πω ότι σήμερα μας τιμάει με την παρουσία του ο κύριος Πέτρος Πουλάκης, ο Αντιδήμαρχος τον οποίο δεν τον ανέφερα στην αρχή και μόλις προσήλθε στην αίθουσα ο πρώην Δήμαρχος Αρτέμιδος, ο κύριος Κασίμης. Επίσης είναι κοντά μας ο Δημοτικός Σύμβουλος, ο κύριος Μποτζιολής. Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ.

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΕΚΤΟΣ ΜΙΚΡΟΦΩΝΩΝ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Και οι Πρόεδροι κάνουν λάθη. Και οι πρόεδροι κύριε Κασίμη, πείτε στον κύριο Αντιδήμαρχο, δεν είναι αλάνθαστοι.
        Ευχαριστούμε πάρα πολύ την κυρία Μωραΐτη. Η τοποθέτηση της έμενα με βρίσκει συμφωνώ, όσον αφορά τα πολλά θέματα και το θέμα της καταγραφής.
Ο κύριος Γκιουλέκας θέλει τον λόγο.

ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ: Εγώ δεν έχω πολλά να προσθέσω. Με κάλυψαν κάθετα οι προλαλήσαντες. Θέλω μόνο στον τομέα των ευχαριστιών, που είπε ο κύριος Λάμπρου, για τα τασάκια κτλ, να προσθέσω ότι σήμερα στην παραλία αυτή, από την Παναγίτσα που είναι εδώ κοντά, μέχρι το παλιό λιμανάκι, καθαρίστηκε η άμμος, δεν έφυγαν όμως τα φύκια. Δεν πήραν δηλαδή τίποτα από τα φύκια. Μόνο την άμμο την δούλεψαν λίγο, πήγαινε-έλα, για να στρώσει και τίποτα παραπάνω. Και εν πάση περιπτώσει αυτό φάνηκε σήμερα.
 Ευχαριστώ πολύ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο κύριος Φύτρος θέλει να πει κάτι;

ΦΥΤΡΟΣ: Με κάλυψαν οι συνάδελφοί μου για τα προβλήματα αυτά που υπάρχουν. Στο θέμα της καθαριότητας είμαι ευχαριστημένος με τα δεδομένα που υπάρχουν. Πρέπει να πω ένα μπράβο στον κύριο Πουλάκη, δεν μπορώ να το κρύψω, ένα βράδυ που βγήκα έξω από το μαγαζί δυο η ώρα τον είδα με το μηχανάκι πίσω απ το γκρέιτερ που καθάριζε την παραλία. Μπράβο του.
        Στο θέμα των επαγγελματιών πιστεύω, κι εγώ επαγγελματίας είμαι, ότι ο Δήμος πρέπει να μας πιέσει λίγο, τουλάχιστον για τα έξι μέτρα μπροστά από τις ξαπλώστρες, για να μπορούν να παιρνάνε και τα γκρέιτερ να καθαρίζουν, να μπορεί και να περνάει κι ο κόσμος.       
        Αυτά ήθελα να πω.

ΛΑΜΠΡΟΥ: Κύριε Πρόεδρε μια ερώτηση. Καλέστηκε σήμερα το Σωματείο Επαγγελματιών;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δεν υπάρχει Σωματείο Επαγγελματιών. Πήγα στην κυρία Φακή προσωπικά, μου είπε ότι δεν ισχύει. Εγώ ειδοποίησα βεβαίως κάποιους να έρθουν, από εκεί και πέρα δεν ήρθαν. Δεν ισχύει το Σωματείο των Επαγγελματιών δυστυχώς.
        Άλλος κύριος έχει να κάνει κάποια τοποθέτηση παρακαλώ; Οι εισηγητές μας είπαν αυτά που έπρεπε να μας πουν. Ο κύριος Μπαλόπητος παρακαλώ.

ΜΠΑΛΟΠΗΤΟΣ: Μια πρόταση για κάδους, για την παραλία. Μπορούμε να πάρουμε από τα σχολεία που είναι κλειστά. Γιατί έχουμε πρόβλημα να προμηθευτούμε κάδους. Μια άλλη πρόταση, μάλλον μια άλλη σκέψη για τις καντίνες, οι ντουζιέρες αυτές, ήδη ο Δήμος έχει ντουζιέρες χωρίς υδρόμετρα. Οι καντίνες χρεώθηκαν τις ντουζιέρες που έχουν βάλει. Τις έχουν χρεωθεί με 400€.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: 480€.

ΜΠΑΛΟΠΗΤΟΣ: Συν ότι είναι δίπλα και άλλη μια ντουζιέρα που δεν έχει διακόπτη. Ο σπόνσορας που έβαλε αυτή την ξύλινη κατασκευή έχει φροντίσει να έχει ένα πεντάλ, που ανοίγει το νερό πατώντας μόνο και δεν τρέχει ούτε μια σταγόνα. Αν είχε αφεθεί λίγο ωστόσο θα είχε φτιάξει και τα υπόλοιπα έτσι. Τέλος πάντων, για κάποιους λόγους δεν πετύχαμε.
        Ψησταριά στην καντίνα την μεσαία εγώ δεν είδα. Αν την είδε κάποιος να την φωτογραφίσει. Και στην μεσαία καντίνα, επειδή έχει γίνει ο πόλεμος εκεί, έχει φωτορυθμικά λαμπάκια; Κάτι τέτοιο άκουσα. Κύριε Λάμπρου εσείς το είπατε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μετά κύριε Λάμπρου.

ΜΠΑΛΟΠΗΤΟΣ: Και τα πανό στην καντίνα. Νομίζω ότι η πρώτη καντίνα από την πλευρά που είναι το τέρμα είναι μια αηδία. Αν είχε μπει το πανό θα ήταν κάτι πιο όμορφο. Ή πιέζουμε να βάλει ένα πανό ή αυτό που έχει κάνει είναι μόνο…
        Εγώ αυτά θέλω. Όλα τα άλλα της παραλίας είναι… όποιος πληρώνει να έχει παραλία, ο ποιος δεν πληρώνει να μην πάρει παραλία και αυτό είναι το επείγον που έχει γίνει ανεξέλεγκτο. Επείγον αυτό.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Άλλος συνάδελφος παρακαλώ; Ο κύριος Μάρκου.

ΜΑΡΚΟΥ: Ευχαριστώ. Θα επανέλθω πάλι στο θέμα των νερών των καντινών. Με κάλυψε ήδη ο συνάδελφος. Με έναν υδρομετρητή ενδιάμεσο θα μπορούσε να είχε λυθεί το πρόβλημα και όχι κατ’ αποκοπή με τετρακόσια ευρώ, όπου εκεί γίνεται κοσμογονία λόγω της ζέστης και λόγω των επισκεπτών και αν θέλετε, τον κύριο που έχει την καντίνα, δεν τον πολυσκοτίζει κιόλας, δεν το πληρώνει από την τσέπη του. Και επειδή με το νερό έχουμε σοβαρά προβλήματα οικονομικά, νομίζω ότι προλαβαίνουμε ακόμα, έστω και με έξοδα του Δήμου να μπουν τέσσερα υδρόμετρα να τελειώνει η ιστορία και ας γίνει συμψηφισμός με τα τετρακόσια ευρώ.
 Επίσης ο συνάδελφος, ο κύριος Λάμπρου, μίλησε για τους παραλιακούς κάδους. Δεν υπάρχουν παραλιακοί κάδοι. Οι κάδοι τουλάχιστον του κομματιού από τον Άλμπατρο μέχρι και την διασταύρωση έχουν μεταφερθεί στην οδό Αμφιτρίτης, όπου έχει γίνει η χωματερή της Αρτέμιδος. Υπήρχε ένας κάδος στο κατάστημα του κυρίου Λάμπρου κοντά, ενδιάμεσα, τον πήραν. Υπήρχε άλλος κάδος στην πλατεία, τον πήραν και αυτόν. Όλους αυτούς τους κάδους τους έχουν μαζέψει κατά σύμπτωση στην Αμφιτρίτης και μάλιστα στο σπίτι μου, αλλά τι να πω, λέω παιδιά αφήστε τρεις κάδους, πάρτε τους άλλους, τέσσερις έστω.
        Επίσης για τα τζετ σκι, είναι αρμοδιότητα μεν του λιμεναρχείου αλλά συμμετέχει στην λιμενική επιτροπή και εκπρόσωπος του Δήμου μας, ο κύριος Γεωργάκης, άρα πιστεύω ότι μπορεί να λυθεί το πρόβλημα άνετα και γρήγορα από εκεί.
Έρχομαι στο θέμα του πανό, το οποίο έχει είναι σε δύο καντίνες, δεν ξέρω αν υπάρχει και άλλη και έχει το θυρεό της Ελληνικής Δημοκρατίας, Δήμος Σπάτων Αρτέμιδος κτλ. Δεν νομίζω ότι είναι απαραίτητο να μπει ο Θυρεός πάνω και η ονομασία του Δήμου. Ας βάλει κάποιο διακοσμητικό, όπως έχει μια καντίνα από αυτές νομίζω… έχει κάποιο τζετ σκι, κάτι φωτογραφίες, αλλά όχι όμως να φτάσουμε σε σημείο να βάζουμε το θυρεό της Ελληνικής Δημοκρατίας και την ονομασία του Δήμου στην καντίνα πάνω.

ΜΠΑΛΟΠΗΤΟΣ: Το σήμα του Δήμου είναι αυτό. Δεν το ξέρετε;

ΜΑΡΚΟΥ: Το σήμα του Δήμου δεν είναι ο θυρεός.

ΜΠΑΛΟΠΗΤΟΣ: Τί είναι;

ΜΑΡΚΟΥ: Δεν θα… Πιστεύω ότι αυτό πρέπει να βγει αμέσως, γιατί η καντίνα είναι νοικιασμένη, ιδιοκτήτη και αφήνει να εννοηθεί το πανό ότι έχει σχέση με τον Δήμο και ειδικότερα ο θυρεός της Ελληνικής Δημοκρατίας να φύγει από πάνω.
        Επίσης μιλήσαμε για τα τετραγωνικά των καταστημάτων, όσον αφορά την παραλία. Ελπίζω να μην γίνει και φέτος ότι έγινε τις προηγούμενες χρονιές πιο πίσω. Έρχονται οι καταστηματάρχες τον Αύγουστο, υπέβαλλαν ένσταση και λέει ναι, εσείς μου καταμετρήσατε εκατό τετραγωνικά, εγώ είχα πενήντα. Είχαν ξηλώσει τις ομπρέλες, ορισμένοι φυσικά και πλήρωσαν για πενήντα, ενώ είχαν εκατόν πενήντα πιάσει. Ορισμένοι οι οποίοι έχουν καταστήματα πιστεύω το γνωρίζουν αυτό.
        Για την μουσική. Ουτοπία. Καθόμαστε απόψε και συζητάμε τί; Για την μουσική που έχει ενοχλήσει τετράγωνα και τετράγωνα, ακόμα και την βορινέζα και δεν μπορεί να ησυχάσει ο κόσμος; Τί το συζητάμε απόψε; Εμείς δεν δώσαμε τις άδειες; Τις άδειες τις δώσαμε εμείς και συνεχίζουμε να δίνουμε. Και όταν έρχεται συγκριμένο κατάστημα και θα το πω, το Σιλιβάνι και λέει ο μηχανικός ο οποίος έχει δώσει την δήλωση, χωρίς να έχει κάνει καμία μελέτη, που η μελέτη αυτή πρέπει να κατατεθεί και εν συνέχεια να εγκριθεί, γιατί σκέτη μελέτη δεν λέει τίποτα, θα βάλουμε λέει πέντε μεγάφωνα στα πεύκα. Δια όνομα του Θεού. Και μας φέρνει δηλώσεις έξι τετραγώνων μακριά και καλά κάνει ο άνθρωπος, την δουλειά του θέλει να κάνει, με αποτέλεσμα οι γείτονές του να είναι σε δικαστική διένεξη και εμείς να εγκρίνουμε μεγάφωνα και μουσική έξω. Όχι κύριοι. Εγώ και εγώ επιχείρηση αν θέλετε, και επί προσωπικού. Αν φύγουν οι ενοικιαστές μου καταστράφηκα εγώ. Λοιπόν δεν πρέπει να σταματήσει αυτό το θέμα με την κατάχρηση της μουσικής έξω; Και αν θέλετε απαγορεύεται ρητά η μικροφωνική εγκατάσταση. Κάθε βράδυ γίνεται ο κακός χαμός. Που θα φτάσει αυτό;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Άλλος συνάδελφος παρακαλώ; Ο κύριος Κατσούλης λοιπόν.
ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: Θα ήθελα να αναφερθώ προς τον κύριο Λάμπρου. Πολύ καλές  οι παρατηρήσεις που έκανε. Έχω την αίσθηση όμως ότι αν υπήρχε μια συνεργασία νωρίτερα για τα θέματα αυτά, ίσως είχαμε δώσει και εμείς περισσότερες πληροφορίες και ίσως είχαμε συγκεντρώσει περισσότερα θέματα.
Αυτά βέβαια στα οποία αναφέρθηκε είναι όντως θέματα σοβαρά, όμως αυτά τα θέματα τα οποία ανέφερε, για τα σκυλιά, για τους αλλοδαπούς κτλ, αυτά συμβαίνουν κατ’ εμέ, γιατί υπάρχει μια ασυδοσία γενικά στην περιοχή μας, την οποία εγώ την τεκμηριώνω ότι λόγω της συγχωνεύσεως που έγινε με τους δυο Δήμους δεν μπορεί να συντονιστεί ακόμα ο καινούριος Δήμος για να μπορέσει να ελέγξει την όλη κατάσταση. Θέλω να πιστεύω ότι υπάρχει πρόθεση εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής να υπάρξει βελτίωση. Όμως δεν έχει γίνει και έχουμε συμμετοχή εμείς σαν Τοπικό Συμβούλιο και έχουμε συμμέτοχη γιατί ναι μεν θέλαμε να αναπτυχτεί η περιοχή, αλλά ξεκινήσαμε λανθασμένα εμείς. Τα λάθη ποια ήταν; Επηρέασαν πάρα πολύ θέλω να πιστεύω οι λανθασμένες επιλογές μας. Ποιες; Των αποφάσεων. Των εγκρίσεων. Διότι ξεκινήσαμε από την αρχή και παίρναμε λάθος αποφάσεις.
Θα έπρεπε λοιπόν από την αρχή να προσέχουμε τις αποφάσεις μας. Δεν το προσέξαμε. Πολλές φόρες σας το επισήμανα για τις λανθασμένες και παράνομες αποφάσεις που έχουμε λάβει, διότι να έχετε υπόψη σας ότι εάν γίνει κάποιος έλεγχος σε μας, με βάση τις αποφάσεις που έχουμε πάρει, ουαί και αλίμονό μας.
        Αυτή λοιπόν η ασυδοσία η οποία υπάρχει στον χώρο μας έχει φέρει αυτά τα αποτελέσματα. Για την ηχορύπανση, κάθομαι στην Χαμολιά και ακούω την μουσική της Λούτσας. Αν είναι ποτέ δυνατόν. Πόσω μάλλον λοιπόν οι περίοικοι που ζουν γύρω από αυτά τα μαγαζιά.
Όσον αφορά για τις καντίνες που είπατε, επισημαίνω πάλι την αυθαιρεσία, εδώ έχω φωτογραφία από το γήπεδο μια καντίνα, η οποία έχει διαρρήξει το ρολόι του γηπέδου και έχει πάρει ρεύμα από εκεί.
        Στη συνέχεια θα επισημάνω το εξής. Είχα πει από πέρυσι να συστήσουμε μια επιτροπή εμείς, σαν Τοπικό Συμβούλιο. Να την εισηγηθούμε στην Δημοτική Αρχή, η οποία επιτροπή θα έχει την επιμέλεια της παραλίας κατά το διάστημα των καλοκαιρινών μηνών. Και την καλή λειτουργία και φυσικά και την καθαριότητα. Δεν ξέρω γιατί δεν περπάτησε. Και επανέρχομαι και πάλι σήμερα στο ίδιο θέμα, χωρίς να ρίξω ευθύνες σε κανέναν, αν και γνωρίζω βέβαια τις ευθύνες που πρέπει να δοθούν, να συστήσουμε και να προτείνουμε πάλι μια επιτροπή, όποιος θέλει και να μπορέσουμε να την προωθήσουμε προς την Διοίκηση για να οριστούν και τα άτομα, όσοι θέλουν, να παρακολουθούμε αυτό το φαινόμενο. Με την συνδρομή πάντα της Δημοτικής Αστυνομίας, όχι μόνοι μας, γιατί εδώ άρχισαν να με απειλούν. Εδώ απείλησαν ότι με έδειραν, γιατί εξαφανίστηκα μια εβδομάδα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Στο θέμα μας.

ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: Όχι Πρόεδρε, γιατί έχει γίνει για τρίτη φορά αυτό. Πέρυσι λοιπόν όταν φέρατε ένα θεματάκι εδώ πέρα, σας κακοφάνηκε και αμέσως τρέξατε να βγάλετε φευ βολάν γιατί σας κατηγόρησαν.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Εγώ έβγαλα φευ βολάν;

ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: Όχι εσείς. Σας ενόχλησε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Πείτε μου τι είναι αυτό.

ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: Το ξέρει η κυρία Σαρρή αυτό.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Α, αυτό που καταγγείλαμε. Το καταγγείλαμε όλοι μαζί. Α, στο ίντερνετ.

ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: Εμένα γιατί δεν πέρασα μια μουσική ένα βράδυ, μόλις έφυγα από εδώ με απείλησαν.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Να το καταγγείλετε στο Συμβούλιο.

ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: Το κατήγγειλα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ωραία.

ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: Και το έχω καταγγείλει και στο Ειρηνοδικείο Κορωπίου. Και έχω πάει και άλλες δυο φόρες στο Ειρηνοδικείο Κορωπίου για τους κυρίους αυτούς οι οποίοι με απειλούν.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ωραία. Όταν σας απειλεί κάποιος πρέπει να το καταγγέλλετε και να το γράφουμε και στα πρακτικά ποιοι είναι.

ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: Αυτό ξέρετε γιατί συμβαίνει; Γιατί παίρνουμε μια απόφαση και λέμε: Ναι, εγώ συμφωνώ σε αυτό το μαγαζί, παρ’ ότι είναι παράνομο κτλ και εσείς λέτε ναι. Όχι εσείς προσωπικά, γενικά ορισμένοι και περνάει. Και έρχεται λοιπόν ο κύριος αυτός και μου λέει: «Γιατί ρε δεν το πέρασες;»
 Το καταλάβατε; Θα έπρεπε λοιπόν σαν Τοπικό Συμβούλιο να έχουμε περισσότερη σύμπνοια, μια κατανόηση και πάρα πολύ προσοχή στο τι αποφαινόμαστε. Εγώ λυπάμαι που θα το πω,  μέχρι σήμερα μπορεί να συμμετέχω, να έχω συμμετάσχει σε παράνομες αποφάσεις, μέχρι εδώ. Τέρμα. Στο εξής, μέχρι της λήξεως της θητείας μας, όποια απόφαση κατά την άποψή μου την θεωρήσω εγώ παράνομη, επιφυλάσσομαι να γίνεται και επίσημα σε καταγγελία.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μάλιστα. Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον κύριο Κατσούλη. Παρακαλώ, η κυρία Σαρρή θέλει τον λόγο;

ΣΑΡΡΗ: Ένα λεπτό να πω γι’ αυτό.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μην απευθύνεστε στον κύριο Κατσούλη, στο Προεδρείο παρακαλώ.

ΣΑΡΡΗ: Αυτό ήταν αναρτημένο στο ίντερνετ και έλεγε για κάποιους, για μένα, για τον κύριο Φακή, δεν θυμάμαι, για κάποιους άλλους και στον κύριο Λάμπρου που μας έλεγαν ότι τα παίρνουμε και μας λοιδορούσαν συνάμα και είπαμε ότι θα κάνουμε αγωγή. Και είμαστε και αγράμματοι έλεγε, εννοείται.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Εντάξει κύριε Κατσούλη. Παρακαλώ. Έχω να επισημάνω, αφού μιλήσατε όλοι και πριν σας ξαναδώσω τον λόγο, δυο πραγματάκια.
Σε ό,τι αφορά την μουσική, μέχρι τώρα καμία άδεια δεν έχουμε δώσει για μουσική η οποία να είναι παράνομη. Διαβεβαιώνω το Σώμα ότι σύμφωνα με τις εισηγήσεις, σύμφωνα με τις διατάξεις και σύμφωνα με τα σχέδια που έχουν έρθει, θεωρώ εγώ, αν έχει κάποιος συνάδελφος αντίρρηση να το πει μόνος του, δεν έχουμε δώσει καμία παράνομη άδεια. Για την μουσική λοιπόν αρμόδιο είναι το οικείο αστυνομικό τμήμα. Σύμφωνα με τον νόμο θα μπορούσε να είναι η Δημοτική Αστυνομία αν είχε δύναμη άνω των πενήντα ατόμων. Δυστυχώς δεν την έχει και η αστυνομία έχει όλη την αρμοδιότητα για την μουσική. Δηλαδή εκείνη καταγγέλλει, εκείνη κάνει τις μηνύσεις και αφού τις κάνει τις στέλνει στον Δήμο για τα περαιτέρω.
        Δεύτερον, αρμόδια για ενέργειες στον αιγιαλό είναι μόνο η Κτηματική Υπηρεσία, η οποία κάνει τις ενέργειες που πρέπει ύστερα από καταγγελίες, είτε δίκες μας, είτε πολιτών, είτε οποιουδήποτε και μετά ενημερώνει τον Δήμο για τις συνέπειες ή για το τι πρέπει να πράξει. Έχω εδώ ένα έγγραφο για κάποια παρανομία στην παραλία, είναι παλιά, αν θέλετε την διαβάζω. Κάναμε εμείς τις ενέργειες σαν Δήμος το 2006, ποιος ήταν το 2006 Αντιδήμαρχος; Και από το 206 ήρθε προχθές για την κατεδάφιση αυτού που ζήτησε ο Δήμος.
ΜΑΡΚΟΥ: Ποιο είναι;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Θα σας το δώσω μετά να το δείτε. Δεν υπάρχει λόγος τώρα να το διαβάσω. Δεν το είπα γι’ αυτό συγκεκριμένα, το είπα για να καταλάβετε τι συμβαίνει. Δεν το κρύβω:
«Με το ανωτέρω σχετικό έγγραφο η Υπηρεσία μας προέβη σε αυτοψία και έλεγχο στις 13/6/0212 στην παραλία όπου διαπιστώθηκαν τα εξής:
Έμπροσθεν του καταστήματος Άλμπατρος, φερόμενης ιδιοκτησίας Μάζη Χριστοδούλου δεν υπάρχουν αυθαίρετες κατασκευές. Για την αυθαίρετη ξύλινη κατασκευή έμπροσθεν του καταστήματος Παρά θιν’ αλός, κατάστημα κλειστό, πρώην Δυο, η Υπηρεσία μας έχει εκδώσει το υπ’ αριθ. 2/2/2006 πρωτόκολλο κατεδάφισης, το οποίο έχει αποσταλεί με τη υπ’ αριθ. τάδε στην Περιφέρεια Αττική για εκτέλεση.
Όπως μας ενημέρωση η Δημοτική Αστυνομία Σπάτων Αρτέμιδος υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια των πολιτών λόγω εκτενούς φθοράς κλπ κλπ, το ίδιο διαπίστωσε και η Υπηρεσία μας με την επιτόπου αυτοψία. Ως εκ τούτου η υπηρεσία μας δεν έχει αντίρρηση για την κατεδάφιση».
 Από το 2006. Άρα ο Δήμος κάνει ενέργειες για τις αυθαίρετες κατασκευές κτλ. Σας ενημερώνω λοιπόν ότι κι εγώ με επιστολή μου με πρωτόκολλο, σαν Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου και σαν μέλος του Σώματος έχω κάνει τις κατάλληλες ενέργειες σε όλα τα επίσημα όργανα. Και στο Λιμεναρχείο έχω στείλει επιστολές και μου έχουν απαντήσει και τηλεφωνικά έχω μιλήσει με τον λιμενάρχη. Προχθές μίλησα. Μου είπε ότι θα τα κοιτάξει όλα, με τα τζετ σκι κτλ και θα με ενημερώσει, παρ’ όλο που είχε ενημερώσει και τον Δήμαρχο, παρ’ όλο που ο Δήμαρχος είχε εκτενή αναφορά στα ζητήματα αυτά με τον λιμενάρχη και επισήμως και με τον αστυνομικό Διευθυντή του έθεσα τα προβλήματα της ηχορύπανσης κτλ και για ό,τι μηνύσεις έρχονται ο Δήμαρχος θα κάνει τις κατάλληλες ενέργειες αμέσως.
        Έχω αυτή την εντολή από τον Δήμαρχο σήμερα να σας το αναφέρω και το γνωρίζω κιόλας. Αυτά ήθελα να πω για ό,τι έχει σχέση με τις ενέργειες στον αιγιαλό.
        Τώρα, για τις άδειες παραχώρησης απλής χρήσης στον αιγιαλό που έχουμε δώσει εμείς όπως σας είπα, σύμφωνα με τα έγγραφα που μας έχει στείλει η Υπηρεσία, καμία παράνομη άδεια μουσικής δεν έχουμε δώσει. Καμία απολύτως. Διασταυρωμένο. Για την παραχώρηση λοιπόν απλής χρήσης αιγιαλού είμαστε σε διαδικασία ακόμα ελέγχου και αυτό συνέβη φέτος γιατί έγινε άγονος ο διαγωνισμός που είχαμε κάνει για τους ναυαγοσώστες, άργησαν λοιπόν να δώσουμε τις άδειες που έπρεπε να δώσουμε στα καταστήματα, ανεξέλεγκτα ο καθένας θεώρησε και έκανε ό,τι έκανε. Δεν έχω πάει για έλεγχο εγώ να δω, απλώς απαντάω σε αυτά που τεθήκαν. Και αργήσαμε να κοιτάξουν οι υπηρεσίες να ελέγξουν τι άδειες δώσαμε στον αιγιαλό. Να είστε σίγουροι όμως ότι σε λίγες μέρες θα υπάρξουν και διοικητικές και ποινικές κυρώσεις από τις υπηρεσίες που θα βγουν για έλεγχο.
        Αυτά είχα να πω. Πριν την δευτερολογία θα ζητήσω από τους κυρίους παριστάμενους δημότες, οποίος θέλει να πάρει τον λόγο να θέσει όποια ερωτήματα νομίζει. Στο τέλος ο κύριος Αντιδήμαρχος θα μας λύσει τις απορίες.
Ο κύριος Μιχαλόπουλος, ο πατριώτης μου έχει τον λόγο.

ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ: Με την παρουσία μου εδώ μου γεννήθηκε ένα ερώτημα και αυτό θέλω να απευθύνω. Νομίζετε αν παρακολουθούσε αυτό το Συμβούλιο το σύνολο των δημοτών του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος θα είχε ακροαματικότητα ή αυτοί που θα το έβλεπαν, έστω σε μια οθόνη, θα έβριζαν και θα την πέταγαν την τηλεόραση;
Αυτό το λέω σαν κριτήριο για το τι συζητάτε εδώ σε μια πόλη που είναι μπάχαλο και προσπαθείτε, την γνώμη μου λέω, με κάποιες λεπτομέρειες και κάποιες επιμέρους απαντήσεις και κάποιες επιμέρους δικαιολογίες να μην πάρετε θέση σε αυτό που γίνεται στην πόλη. Ο καθένας κάνει ό,τι θέλει, ο καθένας κλείνει, ανοίγει… και εσείς εδώ δικαιολογείτε λέγοντας ότι δεν είναι του Δήμου, είναι της ΚΕΔΚΕ κτλ.
Είστε Δημοτική Αρχή, έχετε ορκιστεί να εξυπηρετείτε τον πολίτη. Ο πολίτης μας φώναζε προεκλογικά να πάμε να δούμε την παραλία που δεν μπορεί να περάσει. Δυο χρόνια εξουσίας της Δημοτικής Αρχής που στηρίζω και θα στηρίζω, ο πολίτης πάλι δεν μπορεί να περάσει. Η παραλία είναι πιο μπάχαλο και εσείς αντί να πάρετε θέση και να ζητήσετε από το Δημοτικό Συμβούλιο, να απαιτήσετε πράγματα, προσπαθείτε να δικαιολογήσετε την άποψη σας, την θέση σας, δεν ξέρω τι. Η πόλη είναι ένα μπάχαλο, σε όλα. Στα πεζοδρόμια της, στην παραλία της.
Πέρυσι είχε ειπωθεί μια κουβέντα ότι θα κληθούν όλοι οι μαγαζάτορες τον Μάρτιο για να μπει μια τάξη σε αυτό το χάος. Δεν έγινε και έμαθα ότι ο Δήμαρχος απειλήθηκε κιόλας όταν πήγε μια βόλτα και είπε μαζέψτε τις ξαπλώστρες. Πρέπει να κλείσουν μαγαζιά τώρα, όχι τον Οκτώβρη. Αυτό μπορεί να αντίκειται στην λογική σας ή στον τρόπο διοίκησης που ασκείτε, πρέπει να δώσετε όμως το παράδειγμα και να πείτε ότι ο δημότης είναι αυτός που δικαιούται να έχει ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία, να έχει ελεύθερη πρόσβαση στα πεζοδρόμια, να έχει καθαρή πόλη κτλ κτλ. Από αυτόν εκλεχτήκατε για να κάνατε την ζωή του πιο εύκολη, όχι να την κάνετε πιο δύσκολη.
Και γι’ αυτά δεν ακούω τίποτα. Άκουσα ότι έρχονται οι Αθηναίοι και κάνουν μπάνιο. Και; Σε όλη την Ελλάδα πάνε ο Αθηναίοι και κάνουν μπάνιο και τους εξυπηρετούν. Και κάθεσαι σε ένα νησί σε ένα  μαγαζί και δεν ακούς τη μουσική του διπλανού μαγαζιού. Και δουλεύει η καθαριότητα από την μια μέχρι τις έξι, τις επτά το πρωί και μετά δεν φαίνεται κανένας και οι πόλεις είναι καθαρές.
Και η παραλία… δεν τολμάει κανένας να πει… γιατί λέει θα έρθει ο Δήμος και θα μου κόψει το κεφάλι.  Εσείς εδώ πέρα δεν κάνετε αυτό που ο δημότης περιμένει. Εγώ αυτό λέω. Και μετά θα πρέπει να τον παρακαλάμε στις εκλογές, να μας λέει γιατί σας ψήφισα πριν τέσσερα χρόνια;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ευχαριστούμε πολύ κύριε Μιχαλόπουλε.

ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ: Ευχαριστώ κι εγώ.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο κύριος Μαυρίκης έχει τον λόγο.

ΜΑΥΡΙΚΗΣ: Καλησπέρα σας. Ονομάζομαι Χρήστος Μαυρίκης, είμαι μόνιμος κάτοικος Σπάτων από το 2007. Από το 1962 έχω εκτάσεις διάφορες στην Λούτσα. Θέλω να αναφερθώ στην καντίνα που βρίσκεται στο τέρμα των λεωφορείων, στην αριστερή πλευρά, την πρώτη καντίνα. Αυτό το καρακιτσαριό, που απορώ πως έχετε επιτρέψει να λειτούργει αυτό το πράγμα εκεί, υποβιβάζει κατάφορα το βιοτικό μας επίπεδο.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Έχετε συγκεκριμένες προτάσεις;

ΜΑΥΡΙΚΗΣ: Βεβαίως. Πρώτα πρώτα θα καταθέσω αίτηση από εβδομάδα προκειμένου να πληροφορηθώ ποιος είναι ο υπεύθυνος που επέτρεψε την λειτουργία αυτής της καντίνας και δεύτερον να πληροφορηθώ τις προδιαγραφές που δίνει ο Δήμος προκειμένου να λειτουργήσουν οι καντίνες. Αυτή την αηδία αν την είχα κάνει μέσα στο κτήμα μου σίγουρα θα είχα δεχτεί παρατήρηση, πόσω μάλλον σε δημόσιο χώρο. Αυτός ο άνθρωπος προσπαθεί μόνο να πάρει τα χρήματα τα δικά μας, χωρίς να προσφέρει τίποτα. Έχει βάλει πέντε κλαδιά πάνω για ομπρέλες, οι οποίες ομπρέλες παρέχουν ίσκιο μόνο όταν κάθεται κάποιος άνθρωπος όρθιος. Έχει δεκαπέντε διαφορετικά είδη ξαπλώστρας, ένα κάλυμμα πίσω από την καντίνα και υποβαθμίζει τελείως το βιοτικό μας επίπεδο.
 Δεν μπορούμε να το ανεχτούμε αυτό το πράγμα. Θα περιμένουμε να διορθωθεί αυτή η κατάσταση, αλλιώς θα προσφύγω με αγωγή κατά του Δήμου και κατά παντός υπευθύνου. Δεν είναι δυνατόν ο Δήμος να κάνει ανοικτούς διαγωνισμούς για τις καντίνες, να εισπράττει ένα σωρό χιλιάρικα και να μην έχει προδιαγραφές για τις καντίνες και το κυριότερο να μην παρέχει ένα ρολόι ρεύματος γι’ αυτούς τους τρεις μήνες, διότι εμείς που πηγαίνουμε και καθόμαστε στις καντίνες θέλουμε να πιούμε και ένα κρύο νερό. Ακούω τους συμβούλους σας που όλοι ενδιαφέρονται γιατί κλέβουν το ρεύμα, γιατί κάνουν beach party, για όλα αυτά, αλλά δεν τους έχετε καμία παροχή, ούτε και προς εμάς βεβαίως. Δηλαδή ο μοναδικός σκοπός είναι να μας παίρνουν τα χρήματα και να τελειώνει η υπόθεση;
Και επιπλέον θέλω να πω για κάτι που αναφέρθηκε, για τις φωτιές που ανάβουν τα βραδιά, πράγματι Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή τα βράδια όλοι η Λούτσα καίγεται. Ψήνουν ατελείωτα μέσα στο χώμα. Μετά από τρία, τέσσερα χρόνια δεν θα πατάμε σε άμμο, αλλά σε κάρβουνα. Θα μπορούσε η Δημοτική Αστυνομία να βγει, όχι να τους απαγορέψει να ψήνουν, αλλά να ψήνουν μέσα σε ένα δοχείο μέσα, σε έναν τενεκέ εν πάση περιπτώσει, κάπου, το οποίο να το παίρνουν όταν φεύγουν και να κόψει και μερικές κλήσεις. Δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό το πράγμα. Αυτά ήθελα να πω.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ευχαριστώ πολύ. Να πω δυο λόγια στον κύριο Μαυρίκη, να απαντήσω σε μερικά θέματα που έθεσε.
Όσον αφορά για τις παροχές, στη προκήρυξη διαγωνισμού δεν είχε προσφερθεί ποτέ ούτε ρεύμα, ούτε τίποτα για τις καντίνες, Το ξέρουν αυτοί. Από φέτος όμως με αίτηση τους ο Δήμος θα τους προσφέρει, θα σας τα πει και ο κύριος Αντιδήμαρχος αυτά, ρεύμα. Νερό το ακούσατε ότι τους προσφέρουμε. Βεβαίως θα δούμε εκείνη την καντίνα τι προβλήματα έχει.

ΜΑΥΡΙΚΗΣ: Επειδή εκεί που υπάρχουν ντουζιέρες πέφτει πολύ νερό, απορροφάται το περισσότερο, αλλά γίνεται κάποια λάσπη, θα μπορούσε ο Δήμος να φυτέψει από πέντε, έξι αλμυρίκια και σε δυο χρόνια να έχουμε ένα δέντρο πράσινο, πολύ μεγάλο, το οποίο δεν χρειάζεται τίποτα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο κύριος Καψάλης έχει τον λόγο. Παρακαλώ κύριε Μάρκου.

ΜΑΡΚΟΥ: Να απαντήσω στον κύριο Μαυρίκη.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αν αρχίσουν να απαντούν όλοι στον κύριο Μαυρίκη τι θα γίνει; Θα απαντήσετε. Σημειώστε, μπορεί να θέλετε να απαντήσετε και στον κύριο Καψάλη.

ΚΑΨΑΛΗΣ: Λέγομαι Καψάλης, είμαι γέννημα θρέμμα στην Λούτσα, από το 1960, εδώ γεννήθηκα. Βασικά ήθελα να σταθώ στον κύριο Λάμπρου.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μιλάτε ως πολίτης, ως καταστηματάρχης, ως τί;

ΚΑΨΑΛΗΣ: Ως πολίτης. Ξεκίνησε η συζήτηση και έδωσε συγχαρητήρια στον κύριο Πουλάκη γι’ αυτά τα τασάκια τα χάρτινα που μοιράστηκαν στην παραλία. Συγχαρητήρια στον κύριο Πουλάκη και από μένα. Δεύτερο θέμα κάποιο άλλο, τρίτο θέμα λέει τα σκυλιά, τέταρτο θέμα οι ιδιοκτήτες των σκυλιών και άφησε τελευταίο θέμα, αν είναι δυνατόν, τους πνιγμούς και το αν υπάρχουν άνθρωποι που να επιτηρούν τους ανθρώπους που κάνουν μπάνιο.  Αυτό απογοήτευσε έμενα, δεν είναι το πρώτο θέμα τα τασάκια και τα συγχαρητήρια και πέμπτο θέμα είναι ότι πνίγηκαν οι άνθρωποι. Πόσους πνιγμούς είχαμε; Είπατε τέσσερις, πέντε πνιγμοί και το έχετε πέμπτο θέμα στη συζήτησή σας; Αν είναι δυνατόν δηλαδή.
        Και να σας πω και κάτι άλλο; Δεν έχω δει και κανέναν ναυαγοσώστη εκεί που πηγαίνω εγώ. Κανέναν. Και πηγαίνω κάθε μέρα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Που πηγαίνετε για μπάνιο;

ΚΑΨΑΛΗΣ: Στον Άγιο Σπυρίδωνα. Κανέναν ναυαγοσώστη. Και υπάρχει ο πύργος, ο οποίος Πύργος είναι ξηλωμένος. Δεν έχει ούτε καν σκάλα. Πως ανεβαίνει αυτός ο ναυαγοσώστης, για πείτε μου έμενα. Πως ανέβαινε ο ναυαγοσώστης πάνω; Εγώ είμαι εκεί κάθε μέρα;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Είναι σπασμένη η σκάλα;
ΚΑΨΑΛΗΣ: Δεν υπάρχει. Τον έσπασαν από πέρυσι και πήραν κάποια ξύλα, δεν ξέρω ποιοι και τα έκαψαν, όπως πήραν και έκαψαν τις αλλαξιέρες.
        Πριν τρεισήμισι μήνες είχα μια συνάντηση με τον Δήμαρχο. Εγώ έχω μια βιομηχανία και έκανα κάτι γιατί αγαπώ την Λούτσα και τίποτα παραπάνω. Δεν με ενδιαφέρει να ασχοληθώ με τα κοινά και δεν θα ασχοληθώ ποτέ. Είναι πρώτη φορά στην ζωή μου που βρίσκομαι σε τέτοιο Συμβούλιο. Δεν ήξερα πως είναι και έχω και ένα σχετικό τρακ. Είχα μια συνάντηση με τον Δήμο. Είχα φέρει τον χειμώνα έναν αρχιτέκτονα και φωτογραφήσαμε την παραλία, εκεί στον Άγιο Σπυρίδωνα, γιατί μου αρέσει να πηγαίνω στις καντίνες και να σας πω γιατί μου αρέσει να πηγαίνω στις καντίνες; Γιατί την μπύρα την έχει δυο ευρώ, ενώ τα άλλα μαγαζιά την έχουν πέντε ευρώ, το τοστ το έχουν τεσσεράμισι ευρώ, η καντίνα το έχει ενάμιση ευρώ και όπως καταλαβαίνετε ο κόσμος της Λούτσας πρέπει να έχει προσιτές τιμές και να είναι σε ανθρώπινες συνθήκες.
        Πήγα στον Δήμο και κάναμε μια δουλειά όλο τον χειμώνα και παρουσίασα, όχι επίσημα, ανεπίσημα να το πω, κάποιες μακέτες, τις οποίες τις παρέδωσα στον Δήμο. Τις έδωσα στον κύριο Μπαλόπητο. Έφτασαν στα χέρια σας κύριε Πουλάκη οι μακέτες αυτές; Και θέλω να πω πως όταν ξεκινάει η παραλία, η αρχική δηλαδή, υπάρχει μια φωτογραφία που είναι κάπως έτσι. Τί σημαίνει αυτό; Ότι είναι πεντακάθαρη μια παραλία της Λούτσας, έτσι δεν είναι; Έκανα μια μακέτα και λέω όταν θα κάνετε διαγωνισμό για να δώσετε τις καντίνες, αυτός που θα λαβε μέρος πρέπει να του πείτε ότι για να νοικιάζει καντίνα είναι δέκα όροι π.χ. Ο πρώτος όρος είναι να βάλουν αυτές τις ομπρέλες που είναι ξύλινες, να είναι καλαίσθητες, να είναι ωραίες. Ο δεύτερος τρόπος να μείνει σε κάποια τετραγωνικά. Να του παρέχετε φυσικά ρεύμα, να του παρέχετε κάποιες αλλαξιέρες, κάποιες ντουζιέρες και φυσικά χημικές τουαλέτες για τους ανθρώπους. Δεν υπάρχουν χημικές τουαλέτες. Πέρυσι είχατε, φέτος δεν έχετε. Το ξέρετε αυτό; Δεν άκουσα τίποτα όμως.
ΠΟΥΛΑΚΗΣ: Ποτέ δεν υπήρχαν τουαλέτες.

ΚΑΨΑΛΗΣ: Πέρυσι υπήρχαν κύριε Πουλάκη.

ΠΟΥΛΑΚΗΣ: Μόνο πέρυσι.

ΚΑΨΑΛΗΣ: Εγώ σας λέω για πέρυσι.

ΚΑΣΙΜΗΣ: Το 2003, το 2004, το 2005 και το 2006…

ΚΑΨΑΛΗΣ: Να μας φέρει τα τιμολόγια.

ΚΑΨΑΛΗΣ: Κοιτάξτε κύριε Πουλάκη, εγώ δεν έρχομαι  σε αντιπαράθεση.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κύριε Καψάλη σε μένα θα απευθύνεστε.

ΚΑΨΑΛΗΣ: Και είπα, επειδή πήγα και στον πλειστηριασμό και είδα όλους αυτούς τους καντινιέρηδες, δεν ξέρω βέβαια κατά πόσο ζητάτε ποινικό μητρώο από αυτούς τους ανθρώπους και πως τις δίνετε τις καντίνες έτσι, τους είδα όλους κουβαρντάδες. Ξεκίναγε με τρία χιλιάρικα η καντίνα, άκουσα δεκαέξι. Ξεκίναγε με οκτώ, έφτανε δεκαεννέα, αλλά με κανέναν όρο. Με κανέναν όρο. Δεν ήξερα εγώ τι γινόταν.
Τέλος πάντων, προσφέρθηκα εγώ και είπα σαν εταιρία μπορώ να προσφέρω το εξής. Θα κάνω δυο αλλαξιέρες, οι οποίες ήδη υπάρχουν σε μια καντίνα και είναι αυτές εδώ αυτή την στιγμή. Είναι για χρήση του κόσμου. Ντουζιέρες, τις οποίες έδωσα στον κύριο Μπαλόπητο και έβαλε ειδικό μηχανισμό που πατιέται μόνο με το πόδι και δεν χάνεται καθόλου νερό, εκτός από το ντουζ που πρόκειται να κάνει. Εδώ πέρα είναι οι μακέτες που είχα δώσει στον Δήμαρχο. Εδώ πέρα είναι η μακέτα που έχω προτείνει, δηλαδή να είναι καλαίσθητα, ανθρώπινα πράγματα. Και εδώ το ίδιο. Εδώ πέρα είναι από ψηλά.
Δηλαδή ένας που θέλει να λάβει μέρος και είναι διατιθέμενος να δώσει είκοσι και τριάντα χιλιάρικα, ας δώσει και πέντε χιλιάδες να βάλει όμορφες ομπρέλες, όμορφες ξαπλώστρες και ο κόσμος που θα πάει εκεί να περάσει ευχάριστα. Και προτιμήσαμε οι καντίνες να είναι από πίσω έτσι, όπως φαίνεται σε αυτή την μακέτα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Παρακαλώ, πείτε μας ακριβώς τι θέλετε.

ΚΑΨΑΛΗΣ: Δεν καταλάβατε τι θέλω να σας πω; Αν δεν καταλάβατε να φύγω.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Όχι. Τί βιομηχανία…

ΚΑΨΑΛΗΣ: Έχει σημασία τι βιομηχανία έχω; Είμαι επιχειρηματίας, αυτό το κόστος ήταν σαράντα χιλιάδες ευρώ και τα έκανα δωρεά εγώ στον Δήμο. Πάρα πολύ απλά. Το οποίο δεν δέχτηκε κανένας τίποτα. Το μόνο που δέχτηκε, η μοναδική που έδωσα, το δελτίο αποστολής στον κύριο Πουλάκη, το οποίο το έκανα δωρεά, και επιπλέον έχω παραχωρήσει δυο τουαλέτες. Η μια τουαλέτα είναι για άτομα με ειδικές ανάγκες. Το ξέρετε αυτό κύριε; Αφού είπατε τόσα πολλά για τις καντίνες, γιατί δεν είπατε για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, που πάτε και παρατηρείτε αυτή την καντίνα; Γιατί έτυχε και το έβαλα εκεί. Και άλλη μια τουαλέτα για το κοινό. Και είναι όλα έξοδα μου, της εταιρίας μου. Και όμως αυτό δεν το…

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αυτό δεν το γνωρίζαμε όλοι.

ΚΑΨΑΛΗΣ: Σας το λέω για να το γνωρίζετε. Απεναντίας ήθελα να πω, αντί η καντίνα που βλέπετε να είναι αυτό εδώ, έβαλα από μόνος μου, μπορεί να είναι λάθος μου και ζητώ συγγνώμη, αυτό εδώ το πανό. Ο κύριος είπε ότι στην αφίσα λέει τζετ σκι. Δεν έχει τζετ σκι. Σερφ έχει. Δεν ξέρω αν πειράζει το σερφ. Τα οποία ξηλώθηκαν, δεν ξέρω γιατί, δεν είχα άδεια κτλ. Μίλησα με τον κύριο Πουλάκη και μου λέει κύριε Καψάλη είναι προτιμότερο να βγάλουμε σε όλους, για να το βάλουν όλοι, να μην έχει κανένας παράπονο. Και με χαρά έβγαλα σε όλους. Η μια καντίνα κύριε Πουλάκη, δεν ξέρω αν το ξέρετε, θέλει λέει χίλια ευρώ για να το βάλει, ειδάλλως δεν το βάζει.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ποια καντίνα είναι αυτή;

ΚΑΨΑΛΗΣ: Αυτή, η πρώτη καντίνα που λένε εκεί. Αυτά τα έκανα δωρεά εγώ στον Δήμο.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Καταλάβαμε κύριε.

ΚΑΨΑΛΗΣ: Και η πρόταση μου ισχύει και για του χρόνου, αλλά πρέπει να έχω χρόνο για να κάτσω να τα φτιάξω. Σας ευχαριστώ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ κύριε Καψάλη. Ο κύριος Πουλάκης έχει τον λόγο.

ΠΟΥΛΑΚΗΣ: Θα ξεκινήσω από το τέλος, με τον κύριο Καψάλη. Πράγματι, όπως τα είπε είναι. Δεν γνωρίζω μόνο κύριε Καψάλη το θέμα που είπατε, ότι θέλει χίλια ευρώ. Είναι όπως τα είπατε κατά τα άλλα. Αφαιρέθηκε…

ΚΑΨΑΛΗΣ: Σας έστειλα το δελτίο επιστολής δωρεά στον Δήμο, ο ένας το έβαλε και ο άλλος δεν το έβαλε. Και λέω γιατί δεν το βάζει αυτός ο άνθρωπος; Και λέει ζήτησε ένα χιλιάρικο για να το βάλει. Έτσι μου είπαν. Μπορεί να είναι και ψέματα, αλλά δεν το έχει βάλει.

ΠΟΥΛΑΚΗΣ: Αυτό δεν το γνωρίζω. Θα το δούμε αύριο. Και πιστεύω ότι, όπως σωστά είπατε στο τέλος και του χρόνου θα συνεχίσετε να βάλετε, πιστεύω να έχουμε μια συνεργασία για πολλά χρόνια ακόμα να ομορφαίναμε τις παραλίες σαν Δημοτική Αρχή.
        Να πάμε στα ερωτήματα που έκανε ο κύριος Λάμπρου. Αν κάτι ξεχάσω στο τέλος να μου το πείτε. Σχετικά με τους ναυαγοσώστες για το ωράριο. Αυτό κύριοι συνάδελφοι, κύριε Πρόεδρε, δεν μπορεί να γίνει, βάσει κανονισμού. Το ωράριο για τους ναυαγοσώστες είναι συγκριμένο. Δεύτερον, σε ελέγχους που έχουν γίνει από το λιμεναρχείο, τουλάχιστον δυο φόρες τον μήνα που γίνονται, υποχρεωτικά, οι σκοπιές δουλεύουν κανονικότατα, στο ωράριο τους. Είναι στελεχωμένες. Πράγματι λείπει μια σκάλα στην πρώτη σκοπιά, στο τέρμα των λεωφορείων. Έχουν υποδειχτεί από το Λιμεναρχείο, από Επιτροπή, το που θα μπουν οι ναυαγοσώστες, βάσει πληθυσμού λουομένων. Δεν μπορεί να μπουν αυθαίρετα, όπου θέλει ο καθένας. Είναι από το Λιμεναρχείο. Η σκάλα που λείπει έχει αντικατασταθεί με μια χειροκίνητη, που ανεβαίνει το παιδί και κατεβαίνει το βράδυ που σχολάει.

ΚΑΨΑΛΗΣ: Κύριε Πουλάκη πέρυσι υπήρχαν, φέτος δεν έχω δει κανέναν.

ΠΟΥΛΑΚΗΣ: Οι ναυαγοσώστες κύριε Καψάλη είναι εκεί από τις 10:30μ.μ. κάθε μέρα. Είναι επτά ναυαγοσώστες, εγώ τους βλέπω καθημερινά, συν ένας επόπτης.

ΜΑΥΡΙΚΗΣ ΕΚΤΟΣ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟΥ

ΠΟΥΛΑΚΗΣ: Κύριε Μαυρίκη δεν σας διέκοψα όταν εσείς μιλήσατε. Ότι θέλετε στο τέλος. Στο τέλος να μου κάνετε όποια ερώτηση θέλετε.

ΜΑΥΡΙΚΗΣ: Πληροφορία θέλω να σας δώσω.
ΠΟΥΛΑΚΗΣ: Στο τέλος θα μου την δώσετε τη πληροφορία. Θα πρέπει επίσης να γνωρίζουμε ότι βάσει των οικονομικών που περνάει η χώρα είμαστε από τους λίγους δήμους που έχουν πάρει ναυαγοσώστες. Από τους λίγους δήμους που έχουν παραλιακό χώρο και έχουν πάρει ναυαγοσώστες.
        Για το ρεύμα, που αναφερθήκατε προηγουμένως, πράγματι ήρθαν οι ενδιαφερόμενοι και έκαναν μια αίτηση χτες προς τη Οικονομική Επιτροπή, που ζητούν να πάρουν ρεύμα από το γήπεδο του μπάσκετ, να προπληρώσουν το ρεύμα, δεν ξέρω με τι αντίτιμο έχουν συμφωνήσει και νομίζω ότι δεν υπάρχει αντίρρηση, αν και η προκήρυξη του διαγωνισμού δεν αναφέρει μέσα για ηλεκτροδότηση, είναι ξεκάθαρο αυτό. Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος που να έχει αντίρρηση να πάρουν οι άνθρωποι ρεύμα και να λειτουργήσουν καλύτερα και πιο ανθρώπινα.
        Πηγαίνω στο θέμα του Ιππόκαμπου που είπε ο κύριος Λάμπρου που είχε περιφράξει την θάλασσα. Νομίζω ότι ήταν ένα θέμα τριών ημερών που κανείς από τους χιλιάδες κατοίκους δεν το είχε δει, πάρα μόνο η Δημοτική Αρχή. Ο κύριος Σόλος είχε περιφράξει την θάλασσα, είχε βάλει μέσα δυο πλωτές εξέδρες και ζητούσε πέντε ευρώ την είσοδο. Αυτό λοιπόν έφυγε αμέσως. Οι πλωτές εξέδρες υπάρχουν, με την μόνη διαφορά ότι δεν υπάρχει καμία περιφρούρηση, καμία περίφραξη στον θαλάσσιο χώρο μέσα. Είναι «ελευθέρας βοσκής». Για να τελειώνουμε.
        Αναφέρθηκε η Ιωάννα η Μωραΐτη σχετικά με κάτι λύματα. Θα σας πληροφορήσω ότι το περασμένο Σάββατο στο Ζούγκλα, στον αέρα, ο κύριος Χριστοδουλάκης, ο Πρόεδρος του ΠΑΚΟΕ αναφέρθηκε και μας είπε ότι η παραλία της Αρτέμιδος είναι λεύκη σημαία και ότι υπάρχει μόνο ένα σημείο στην περιοχή Ηλιοτρόπιο. Πήγαμε την Τρίτη, μαζί με τον Πρόεδρο του ΠΑΚΟΕ και τον δημοσιογράφο, κάποιος κύριος Μαζάνης ήταν, κάναμε επιτόπια αυτοψία και με τις τεχνικές υπηρεσίες και ήταν ο αγωγός ομβρίων που υπάρχει δίπλα από το ρέμα. Αυτό εννοούσε ότι ήταν η μπλε σημαία, για το ότι πάνε όμβρια στην θάλασσα.
        Σχετικά με τον καθαρισμό στην παραλία κύριε Γκιουλέκα, έγινε χτες το βράδυ στις δώδεκα η ώρα, γιατί πλέον οι παραλίες είναι γεμάτες από τις έξι η ώρα το πρωί, έως τις δυο τα ξημερώματα. Έγινε χτες το βράδυ στις δώδεκα η ώρα. Αύριο το πρωί ο όγκος των φυκιών που έχει μαζευτεί θα έχει φύγει από εκεί.
Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια ερώτηση που δεν έχω απαντήσει. Αν θέλετε κάτι, στην διάθεση σας.

ΚΑΨΑΛΗΣ: Να πω κάτι που ξέχασα. Του χρόνου, πρώτα ο Θεός, όταν θα γίνει ο διαγωνισμός για τις καντίνες, γιατί είμαι υπέρ τη καντίνας λόγω κόστους, τα μαγαζιά είναι εξωφρενικά, στους όρους που θα βάλετε μέσα να μπει ανά μια καντίνα να μπει μίσος ναυαγοσώστης. Δηλαδή στις δυο καντίνες θα πρέπει να πληρώνουν οι ίδιοι τον ναυαγοσώστη και όχι  ο Δήμος. Να αναλάβουν αυτοί την ευθύνη.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Νομικά δεν στέκει. Δεν γίνεται.

ΚΑΨΑΛΗΣ: Σας είπα κάτι απλό. Στο διαγωνισμό βάζανε, βάζανε, και τώρα λέει έφτασε μεγάλο το κόστος της καντίνας και δεν βγαίνουν.

ΠΟΥΛΑΚΗΣ: Δεν ξέρω αν το είπα στην αρχή, να διευκρινίσω ότι πράγματι ο κύριος Καψάλης με το που αφαιρέθηκε το πανό, ήταν παρών και ο κύριος Λάμπρου και έγινε μια λεκτική αψιμαχία στην κουβέντα, πράγματι αφαιρέθηκε, δεσμεύτηκε ότι θα φέρει πανό για τις τρεις καντίνες. Πράγματι ο άνθρωπος τα έφερε. Ακούω τώρα ότι η συγκεκριμένη δεν θέλει να το βάλει. Θα το λύσουμε το θέμα αυτό αύριο κύριε Καψάλη. Θα λυθεί αύριο.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κύριε Πουλάκη τελειώσατε; Η κυρία Γκάμα έχει τον λόγο.

ΓΚΑΜΑ: Θα ήθελα να αναφερθώ στα θέματα που αναφέρατε σχετικά με την καθαριότητα και την ηχορύπανση στην παραλία. Όσο για την καθαριότητα, έκπληκτη άκουσα από τον κύριο Πουλάκη ότι ένα πρόβλημα υπήρχε με έναν αγωγό και τελικά δεν υπήρχε. Όχι επιστήμονες να έρθουν, μια βόλτα να κάνετε έξι η ώρα το πρωί που πηγαίνω εγώ για μπάνιο, εξίμιση, επτά η ώρα, από το σημείο του σπιτιού μου αν ξέρετε, στον πεζόδρομο, μέχρι το crazy chicken, θα κρατήσετε την μύτη σας. Αντί να αναπνέετε θάλασσα αναπνέουμε τα λύματα. Και ειδικοί να έρθουν θα τα διαπιστώσουν αμέσως.
        Το δεύτερο θέμα είναι της ηχορύπανσης. Ήταν ωραίες οι εισηγήσεις και της κυρίας Μωραΐτης και οι επισημάνσεις του κυρίου Μάρκου και του κυρίου Κατσούλη. Θέλω να παρατηρήσω κάτι. Ωραία ήταν αυτά που είπε ο κύριος Λάμπρου, όμως θα μου επιτρέψει να του πω ότι είναι λίγο αστείο να αναφέρεται στους τσιγγάνους που βάζουν ένα μεγάφωνο, την στιγμή που υποφέρουμε κάθε βράδυ. Τώρα βγείτε και θα δείτε τι ακούτε. Δεν μπορεί να κοιμηθεί ο κόσμος.
Τώρα για τις άδειες που δίνετε, θέλω να παρατηρήσω κάτι. Δεν πρέπει να δίνετε άδειες σε εξωτερικό χώρο και καλό είναι, θα μου επιτρέψετε να σας πω, η εισήγηση δεν είναι δεσμευτική για σας από τον κύριο Ιωαννίδη ή την υπηρεσία. Είναι εισήγηση. Καλό είναι να υπάρχει και μια συνεργασία με τον νομικό σύμβουλο του Δήμου, γιατί μουσική σε εξωτερικό χώρο δεν επιτρέπεται. Στην ουσία και υποβαθμίζεται και η περιοχή και ούτε και οι καταστηματάρχες κάνουν καλή δουλειά. Πολλές φόρες έχουμε φύγει από τις ξαπλώστρες επειδή βαράει ντάπα, ντούπα ο ιδιοκτήτης και δεν μπορούμε να διαβάσουμε το περιοδικό μας, το βιβλίο μας, να ηρεμήσουμε, να μιλήσουμε, να ακούσουμε το κύμα στο κάτω κάτω.
        Η παραλία δεν είναι σε καλή κατάσταση. Να μην εκφραστώ διαφορετικά. Είναι μια τεράστια ακτογραμμή και είναι παρατημένη. Έχει προβλήματα επίσης καθαριότητας. Έχει να καθαριστεί η παραλία, η άμμος… νομίζω μια φορά παλιά που έγινε το αθλητικό, επί Κασίμη.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κάθε μέρα καθαρίζεται, κάθε εβδομάδα.

ΓΚΑΜΑ: Η άμμος με το σουρωτήρι δεν έχει καθαριστεί.

ΠΟΥΛΑΚΗΣ: Μάλλον δεν μένετε στην Αρτέμιδα.

ΓΚΑΜΑ: Εντάξει, εσείς ξέρετε που κατοικώ.

ΓΚΑΜΑ: Με το σουρωτήρι…
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αυτό το πράγμα κάνει. Κοσκινίζει συνέχεια.

ΓΚΑΜΑ: Πατάμε ακόμα συνέχεια σύριγγες και διάφορα.
Επίσης δεν μαζεύει κανείς, τουλάχιστον μπροστά μου, που έχω ένα πεδίο τεράστιο από την βεράντα μου, τα κουφάρια που αφήνει όποιος φεύγει. Μένουν εκεί για δεκαετίας. Δηλαδή μπροστά υπάρχει από την εποχή που έγινε το αθλητικό καλοκαίρι, επί δημαρχίας Κασίμη, υπάρχει πεσμένο ένα δωματιάκι που ήταν αποδυτήρια. Ξύλα παρατημένα από ξαπλώστρες σπασμένα. Όσοι έχουν φύγει, δεν μαζεύει κανείς τίποτα.
Θα ήθελα να θέσω και ένα άλλο θέμα, το οποίο ίσως φαίνεται πολυτέλεια, αλλά έχει να κάνει με τη καλαισθησία. Δηλαδή δίνεται άδειες για ένα μαγαζί. Στοιχειωδώς θα πρέπει να συστήνετε και να επιβάλετε στον καθένα να έχει ξαπλώστρες όμοιες, να μην βάζει οποιοδήποτε αντικείμενο που είναι στην δική του αντίληψη και αισθητική, που όμως βλάπτει όλους. Δηλαδή έχει σημασία η παραλία από σημαίες, λάβαρα για μπύρες, παγωτά, μπάρα και αυτοσχέδια, ο καθένας ό,τι νομίζει κάνει.
 Επίσης έχει γεμίσει παράνομα με γήπεδα αυτοσχέδια. Ο καθένας για να φέρει πελάτες στήνει γήπεδο. Αυτό απαγορεύεται. Τα γήπεδα, τα φιλέ, όλα αυτά.
Τώρα άκουσα τελευταία ότι υπάρχει και αυτό το σπορ, να ψήνουν στην παραλία.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Και εμείς το κάναμε στα νιάτα μας, μην…
ΓΚΑΜΑ: Θα μου επιτρέψετε να πω να προσέχουμε λίγο τους κοινοχρήστους χώρους. Και επίσης θα ήθελα να πω ότι εκτιμώ τις προσπάθειες που κάνουν μεμονωμένοι σύμβουλοι και πολίτες εδώ να βάλουμε τούτο, να βάλουμε εκείνο, όμως όσο και να είναι καλοπροαίρετες μια παραλία σαν της Αρτέμιδος, που είναι μοναδική ίσως στην Αττική, χρειάζεται έναν σχεδιασμό προσεκτικότερο. Δηλαδή δεν μπορεί ο καθένας κατά το δοκούν, εδώ θα βάλω ένα αποδυτήριο, εδώ θα βάλω τούτο, εδώ θα βάλω εκείνο. Άλλες εποχές θα μπορούσε να γίνει ένας διαγωνισμός. Καταλαβαίνω ότι είναι η εποχή δύσκολη τώρα για το κονδύλι αυτό στον Δήμο. Όμως τυχαίνει να γνωρίζω ότι ο Σύλλογος Μηχανικών έχει υποβάλλει στον Δήμο ένα αίτημα βοήθειας προς τον Δήμο, συνδρομής, χωρίς κανένα κόστος. Δηλαδή ο Σύλλογος έχει πολεοδόμους, χωροτάκτες, αρχιτέκτονες, οι οποίοι και διαμένουν και δουλεύουν εδώ και θέλουν να προσφέρουν την βοήθεια αυτή. Να μπορεί να γίνει μια επέμβαση και από ανθρώπους ειδικούς και όχι ο καθένας να αυτοσχεδιάζει, εδώ θα βάλουμε τούτο, εδώ θα βάλουμε εκείνο.
Παράδειγμα, στην περιοχή μου υπάρχει ένα πρόβλημα με την άμμο. Παλιότερα είχε τοποθετηθεί ένας ξύλινος φράκτης. Θα μου επιτρέψετε να πω είναι και ακαλαίσθητος και παράνομος και δουλειά δεν κάνει, εκτός αν τον υψώσουμε δέκα μέτρα. Οποιοσδήποτε κάπως ειδικότερος θα έκανε αυτό που κάνουν στους αρχαιολογικούς χώρους. Ένα φυτό θα εμπόδιζε…

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κατανοητό. Αυτό είναι ένα πρόβλημα όντως. Θα το δούμε αυτό και θα το ξανακουβεντιάσουμε. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Θέλει κάποιος από τους Τοπικούς Συμβούλους να δευτερολογήσει; Ο κύριος Φακής που δεν μίλησε πρώτα καθόλου.

ΛΑΜΠΡΟΥ ΕΚΤΟΣ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟΥ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ένα λεπτό. Πως θέλετε να συνεχιστεί η διαδικασία; Συμφωνώ με την πρόταση της κυρίας Μωραΐτη, δεν μπορούμε σήμερα να πάρουμε καμία απόφαση, δεν μπορούμε να γράψουμε ένα εισηγητικό προς τον Δήμο. Κάποια άλλη στιγμή θα πρέπει να κάνουμε ένα εισηγητικό, να έρθει εδώ με τα προβλήματα, και να ψηφίσουμε τις προτάσεις. Μια, δυο, τρεις, τέσσερις. Αυτό νομίζω ότι πρέπει να γίνει.

ΛΑΜΠΡΟΥ: Εγώ θεωρώ ότι μόνο και που ξεκινήσαμε τη συζήτηση είναι εποικοδομητικό. Να καταγράψουμε τα προβλήματα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δηλαδή τι να κάνω, να στείλω τα πρακτικά πάνω όπως είναι;

ΛΑΜΠΡΟΥ: Όχι. Να απαντήσω;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Βεβαίως. Απαντήστε κύριε Λάμπρου. Να πάρει ο κύριος Φακής τον λόγο μετά από εσάς. Κύριε Λάμπρου σε όποιον θέλετε να απαντήσετε;

ΛΑΜΠΡΟΥ: Δυο, τρία πραγματάκια, δεν θα σας καθυστερήσω.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Γρήγορα όμως, γιατί τρία πραγματάκια δικά σας είναι μια ώρα.

ΛΑΜΠΡΟΥ: Θα συμφωνήσω με τον κύριο Πουλάκη για το θέμα της ηλεκτροδότησης. Το να έχουν γεννήτρια, αφού δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα, να μπορεί να τους παραχωρήσει ο Δήμος έστω νομότυπα, να μπορεί να πληρωθεί το ρεύμα…

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σε πέντε μέρες θα είναι έτοιμο το θέμα αυτό. Λύνεται.

ΛΑΜΠΡΟΥ: Όσον αφορά το θέμα των ατόμων με ειδικές ανάγκες, που αναφέρθηκε από τον κύριο Καψάλη, αν άκουσε από την αρχή, είπα ότι τα προβλήματα είναι αρκετά, κάποια μου έχουν ξεφύγει. Είναι σοβαρό το θέμα, πράγματι μου ξέφυγε αυτό. Πρέπει να δούμε, υπάρχουν και ειδικές γλίστρες που μπορούν να τοποθετηθούν για να μπορούν να κάνουν τα ΑΜΕΑ μπάνιο. Με το καροτσάκι τον πάει μέσα στην θάλασσα και τον βγάζει. Έχει δίκιο. Ενώ το είχα ψάξει το θέμα, το είχα ξεχάσει.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αυτό μας ευαισθητοποιεί όλους. Σκέφτηκα και εγώ ότι δεν το θέσαμε. Όμως του χρόνου θα προσπαθήσουμε να το λύσουμε αυτό, να κάνουμε τουλάχιστον μια γλίστρα.

ΛΑΜΠΡΟΥ: Επειδή ως επάγγελμα είκοσι ένα χρόνια είμαι διασώστης και είμαι στο κομμάτι της υγείας ευαίσθητος, ίσως δεν άκουσε ο κύριος Καψάλης ένα κομμάτι, ότι ξεκίνησα από τα μικρότερα προβλήματα και τους πνιγμούς τους άφησα στο τέλος ως το πιο σημαντικό και γι’ αυτό το άφησα στο τέλος και το είπα κιόλας.
        Όσον αφορά για δυο άρθρα…

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δεν χρειάζεται να απαντήσετε σε όλα κύριε Λάμπρου.

ΛΑΜΠΡΟΥ: Για τις άδειες μουσικής. Ας πάμε εκεί και τελειώνω. Εμείς δίνουμε, θα το επαναλάβω και ψηφίζουμε ναι ή όχι, σύμφωνα με αυτά που μας φέρνουν. Δεν είμαστε ελεγκτικός μηχανισμός. Δεν βγαίνουμε με ηχόμετρα να μετράμε. Αν εμείς ψηφίζουμε 80 ντεσιμπέλ και αυτοί βάζουν εκατόν πενήντα, δεν φταίμε εμείς. Ας κάνουν οι υπηρεσίες την δουλειά τους.
Σήμερα για το Συμβούλιο αυτό και θλίβομαι, συγκεκριμένο μπλοκ γράφει ότι είμαστε και οι έντεκα αγράμματοι. Γράφει καθαρά και απορώ αν δεν το έχει δει ο Διοικητής, ότι το αστυνομικό τμήμα της Αρτέμιδος τα παίρνει. Καταλαβαίνετε την σοβαρότητα του θέματος;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Να του το επισημάνουμε.

ΛΑΜΠΡΟΥ: Εσείς είστε πρόεδρος.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δεν το είδα εγώ. Να του το επισημάνετε εσείς που το είδατε.

ΛΑΜΠΡΟΥ: Έγραφαν ότι τα παίρνουν οι εδώ, ο Κατσούλης, ο Φύτρος, η Σαρρή. Όλοι τα παίρνουν στο τέλος και η πόλη είναι άναρχη.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Εντάξει κύριε Λάμπρου. Άλλος κύριος θέλει τον λόγο; Ο κύριος Φακής έχει τον λόγο.

ΦΑΚΗΣ: Ευχαριστώ κύριε Πρόεδρε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Παράλειψη μου, έχει ζητήσει εδώ και ώρα ο κύριος Σαρώφ τον λόγο.

ΣΑΡΩΦ: Επειδή είμαι ένας από αυτούς που αισθάνομαι ότι έχω συμβάλει πάρα πολύ σε αυτό που έχει διαμορφωθεί στην παραλία, είμαι δηλαδή ένας από αυτούς που σε συνεργασία με την εκάστοτε διοίκηση του Δήμου φτιάξαμε όλο αυτό το πράγμα που υπάρχει σήμερα στην παραλία, νιώθω και κάποιες ενοχές, διότι πραγματικά άλλο πράγμα θέλαμε να φτιάξουμε και άλλο πράγμα τελικά κάναμε. Υπάρχει ένα χάλι τεράστιο, το οποίο έχει να κάνει και με την ηχορύπανση, έχει να κάνει και με την κατάληψη του χώρου, έχει να κάνει με την καθαριότητα, έχει να κάνει με όλα.
        Δυο πράγματα έχει να κάνει η Δημοτική Αρχή, που κατά την γνώμη μου φέτος το παιχνίδι το έχασε. Δηλαδή έχουμε δέκα Ιουλίου σήμερα, σε σαράντα μέρες τελειώνει η καλοκαιρινή περίοδος, άρα το φετινό καλοκαίρι το χάσαμε. Δυο πράγματα έχει να κάνει. Να αποφασίσει τι θα κάνει για του χρόνου. Θα συνεχιστεί αυτό το χαλί; Και κατά την γνώμη έχει δυο επιλογές. Η μια επιλογή είναι να πει στην ΚΥΔ, δηλαδή στο Υπουργείο Οικονομικών, όχι ευχαριστώ δεν θα πάρω. Κρατείστε την εσείς τη παραλία, να έρχομαι εγώ να σας επιβάλω πρόστιμα. Το δεύτερο πράγμα που μπορεί να κάνει είναι να την πάρει την παραλία, αλλά να τηρήσει τους κανόνες επακριβώς. Δηλαδή να θέσει τέτοιους κανόνες και να τους εφαρμόσει που να είναι υπερβολικά αυστηρός και δίκαιος απέναντι σε όλους.
Επειδή αυτό είναι το πρόβλημα μας μέχρι σήμερα, διότι ναι μεν θέλουμε να λειτουργήσει η παραλία, αλλά τελικά η παραλία ανήκει σε όλους, δεν ανήκει σε κάποιους καταστηματάρχες ή σε κάποιους καντινιέρηδες. Η παραλία ανήκει σε όλο τον ελληνικό λαό και επειδή αυτό δεν μπορέσαμε να το πετύχουμε, κάτι πρέπει να κάνουμε. Άρα λοιπόν το δικό σας το Συμβούλιο, που έχει καθαρά γνωμοδοτικό χαρακτήρα, κατά την γνώμη μου αυτή τη απόφαση πρέπει να πάρει. Να προτείνει στην κεντρική διοίκηση, δηλαδή στην διοίκηση του Δήμου, τέτοια πρόταση, ούτως ώστε να αποφασίσει ο Δήμος τι θα κάνει του χρόνου με όλη αυτή τη κατάσταση.
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μάλιστα. Ευχαριστώ πάρα πολύ τον κύριο Σαρώφ. Θεωρώ ότι είναι μέσα στο πνεύμα αυτού που είπα προηγουμένως. Δηλαδή η πρόταση που κάνω είναι να καταγράψουμε τα προβλήματα, να ξανακουβεντιάσουμε και να κάνουμε σύσσωμη την πρόταση προς την διοίκηση για του χρόνου. Αυτό είπα και εγώ και η πρόταση μου είναι αυτή.
        Ο κύριος Φακής έχει τον λόγο.

ΦΑΚΗΣ: Ευχαριστώ κύριε Πρόεδρε. Καταρχήν θέλω να ευχαριστήσω τους δυο δημότες που παρευρίσκονται εδώ, τον κύριο Μαυρίκη και τον κύριο Καψάλη, που βλέπω ότι δεν ήρθαν για να διαμαρτυρηθούν, ήρθαν γιατί θέλουν πράγματι να βοηθήσουν αυτό τον τόπο, αυτή την πόλη, αυτό τον δήμο, αυτή την παραλία και νομίζω ότι όλοι που βρισκόμαστε εδώ έχουμε τον ίδιο σκοπό. Θέλουμε όλοι να βοηθήσουμε.
Αν υποθέσουμε όμως ότι υπήρχε ένας άγνωστος που άκουσε πρώτη φορά το Συμβουλίο, θα έλεγε καλά τι γίνεται; Ο Δήμος δεν κάνει τίποτα τόσα χρόνια;
Είπαμε πάρα πολλά, όλα ήταν θετικά, όλα ήταν σε καλό δρόμο, όμως δεν έχουμε αντιληφτεί ότι σε δυο τρία χρόνια δεν έχει φανταστεί κανένας μας τι πρόβλημα θα υπάρξει στην παραλία κάτω. Τί θέλω να πω με αυτό; Πριν λίγα χρόνια, ίσως είκοσι, το λεωφορείο έκανε τέρμα στη Πλατεία Κοπελάκη, ερχόντουσαν πενήντα λεωφορεία την ημέρα, από πενήντα άτομα, δυόμισι χιλιάδες κόσμος για μπάνιο και κάποια λίγα αυτοκίνητα και αυτό ήταν. Τώρα έρχονται σε καθημερινή βάση τουλάχιστον δέκα χιλιάδες αυτοκίνητα. Έχει βοηθήσει πάρα πολύ ο δρόμος ο καινούριος που έγινε από τα Σπάτα μέχρι κάτω και μπορεί σε δυο ή τρία χρόνια να έχουμε διπλάσιο ή τριπλάσιο αριθμό λουομένων. Αλλά και κατοίκων περιστασιακών για το καλοκαίρι. Γιατί αυτή την στιγμή είναι πολλά σπίτι κλειστά. Αυτά θα ανοίξουν κάποια στιγμή.
Οπότε τι κάνουμε σε αυτό; Είπε ο κύριος Σαρώφ να βάλει κανόνες ο Δήμος, ναι, αλλά πως; Έχουμε εδώ ένα πράγμα και θα του βάλουμε έναν κανόνα, έχουμε άλλο ένα μαγαζί και του βάζουμε έναν κανόνα; Όχι. Η Δημοτική Αρχή έχει αποφασίσει κάποια πράγματα, τα οποία ίσως πολλοί δεν τα ξέρουν, τα έμαθα εγώ σήμερα. Τα πληροφορήθηκα από αρμόδιο αντιδήμαρχο. Στα προσεχή δυο με τρία Δημοτικά Συμβούλια θα ανατεθεί μια μελέτη για ολική αξιοποίηση της παραλίας. Θα γίνει μια μελέτη λοιπόν που θα λέει πως ακριβώς μπορεί να φτιαχτεί η παραλία. Να χαραχτούν νέα πράγματα, νέες πλατείες, όπου μπορούν να γίνουν πεζόδρομοι, όπου μπορούν να μπουν οι καντινιέρηδες, καλαίσθητα, ομοιόμορφα. Οι καντινιέρηδες, επειδή κάποιοι αναφέρθηκαν, όπως ο κύρος Λάμπρου, που ήταν αρνητικός, χρειάζονται στη παραλία, ειδικά στα σημεία που δεν έχει πλησίον καταστήματα και επειδή έχουν φτηνές τιμές.
        Ένα δεύτερο που θα κάνει η Δημοτική Αρχή είναι στο τέλος της φετινής σεζόν να ξηλωθούν όλες αυτές οι κατασκευές. Ομπρέλες, όπεν μπαρ, κιόσκια κτλ. Αυτά θα ξηλωθούν.
        Τρίτον, θα δοθεί επιστολή στα καταστήματα που είναι δεξιά από τη διασταύρωση κάποια στιγμή μάλλον να δουλέψουν και το καλοκαίρι του 2013 και μετά θα ξηλωθούν και αυτά, όπως και ο φάρος κάτω, ξέρετε στην πλατεία Βενιζέλου. Γίνεται μια μελέτη για την ανάπλαση του φάρου, για τη πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου, που δεν ξέρουμε κατά πόσο θα προλάβει να υλοποιηθεί.
Είπαν κάποιοι για λάθος αποφάσεις που πήραμε. Εμείς δεν παίρνουμε σαν τοπικό καμία λάθος απόφαση. Έχουμε αυτή την ΚΥΑ, την 21220/1-11-2011, που λέει προεγκρίνουμε και πάνω οι υπηρεσίες του Δήμου εγκρίνουν την άδεια αν τελικά είναι εντάξει, αν είναι νόμιμος, αν είναι σύννομος κτλ.
        Για το θέμα των αδειών μουσικής. Όταν επιβάλει η ΑΕΠΙ στον καταστηματάρχη, του λέει βγάλε άδεια μουσικής και πλήρωσε μου τόσα, και πρέπει ο άνθρωπος να βγάλει άδεια μουσικής, εμείς πρέπει να του την δίνουμε. Από εκεί και πέρα αν αυτός ηχορυπαίνει… γιατί εδώ λένε άλλοι ηχορυπαίνουν, άλλοι λένε δεν ηχορυπαίνουν. Εγώ δεν ξέρω τι συμβαίνει από τα δυο. Εγώ με τα αυτιά μου δεν έχω ακούσει ηχορύπανση προσωπικά δεν ξέρω τι νύχτα αργά τι γίνεται. Κοιμάμαι και κατά τις δυο.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μένεις και μακριά.

ΦΑΚΗΣ: Κατεβαίνω κάτω, δεν με ενοχλεί. Αν κάνει ηχορύπανση κάποιος δεν φταίει ο Δήμος. Δεν φταίει ούτε το Τοπικό Συμβούλιο που μας τα είπε και ο κύριος Μιχαλόπουλος και έφυγε, γιατί αυτή είναι η δουλειά του. Πετάει λάσπη και φεύγει. Το έχει κάνει πάρα πολλές φόρες. Και ανήκει και στην παράταξη. Ντροπή του. Δεν φταίει ο Δήμος εάν ηχορυπαίνει κάποιος, όπως δεν φταίει ο Δήμος αν κάποιος κάνει μια ληστεία ή άλλος κάνει την πρέζα του. Δεν φταίει ο Δήμος. Φταίνε οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους, που στην προκειμένη περίπτωση είναι το αστυνομικό τμήμα εδώ, το οποίο αν απ’ ότι ειπώθηκε χρηματίζεται, εγώ δεν θέλω να το πιστεύω, αλλά χρηματίζεται δεν χρηματίζεται, το θέμα είναι να κάνει την δουλειά του.

ΛΑΜΠΡΟΥ: Εγώ είπα τι γράφτηκε.

ΦΑΚΗΣ: Με κάλυψαν όλα αυτά που είπαν για τα σκυλιά, για τους ναυαγοσώστες, ναι, αλλά είναι πολύ μικρά προβλήματα σε σχέση με αυτά που θα αντιμετωπίσουμε μετά από δυο, τρία χρόνια. Γι’ αυτό θέλει μια γενική επίθεση, να το πω έτσι, να κάνουμε, πως θα βοηθήσουμε εμείς σαν τοπικό την Δημοτική Αρχή για την παραλία και πρέπει εδώ να συμφωνήσω με τον κύριο Κατσούλη, πρέπει να προτείνουμε στον Δήμαρχο μια επιτροπή η οποία θα αποτελείται, κατά την γνώση μου, από ένα ή δυο άτομα από την Δημοτική Αστυνομία, από έναν υπάλληλο της Τεχνικής Υπηρεσίας, από δυο του Τοπικού Συμβουλίου της συμπολίτευσης, έναν της μείζονος και έναν της ελάσσονος αντιπολίτευσης. Μια επιτροπή που θα τα ελέγχει όλα αυτά. Γιατί δεν μπορεί ούτε η Δημοτική Αστυνομία να κάνει τίποτα, ούτε η Τεχνική Υπηρεσία δεν προλαβαίνει. Η παραλία είναι δώδεκα χιλιόμετρα. Θα πρέπει να υπάρχει μια επιτροπή που θα καταγραφεί τα πάντα. Και ποιοί πλήρωσαν και ποιοι δεν πλήρωσαν.
 Ευχαριστώ που με ακούσατε.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Άλλος συνάδελφος θέλει τον λόγο; Ο κύριος Μάρκου.

ΜΑΡΚΟΥ: Καταρχάς ο κύριος Μιχαλόπουλος ο οποίος απεχώρησε κύριε Πρόεδρε, είπε πέντε πράγματα μεταξύ των οποίων κάποια από αυτά ήταν πάρα πολύ ενδιαφέροντα, όσο και αν μας είναι ενοχλητικά.
Ο κύριος Μαυρίκης δεν ξέρω αν είναι εδώ αυτή τη στιγμή. Ήθελα να υπενθυμίσω το εξής. Μιλήσαμε για ρεύμα για τις καντίνες. Οι καντίνες πρέπει με την δύση του ηλίου, σύμφωνα με τον νόμο, να κλείνουν, άρα δεν τίθεται θέμα ηλεκτροδότησης.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Και τα παγωτά; Τα ψυγεία;

ΜΑΡΚΟΥ: Μιλάω για τον φωτισμό. Λέω ότι πρέπει να κλείνουν οι καντίνες το βράδυ, πράγμα που δεν γίνεται και γίνεται αυτό το όργιο το βραδινό.
        Η κυρία Γκάμα, που πέρυσι δημιουργήθηκαν προβλήματα, μας δημιούργησε, της δημιουργησαμε, τώρα τι έγινε δεν ξέρω, εν πάση περιπτώσει είπε και αυτή τις απόψεις του. Ο συνάδελφος ο κύριος Λάμπρου στην δευτερολογία του είπε ότι όλες οι άδειες είναι νόμιμες. Αν κατάλαβα και ο αγαπητός κύριος Φακής…

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Το ίδιο είπε.

ΜΑΡΚΟΥ: Το ίδιο είπε; Άλλο από παρανομία δεν έχουμε κάνει τίποτα εδώ μέσα. Διότι, εξηγώ, μην μιλήσετε ένα λεπτό. Έτοιμος είστε. Εξηγώ ότι παίρνουμε δηλώσεις του Ν. 105 ότι δεν ενοχλούνται και το είπα και προηγουμένως.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δεν τις θέλει ο νόμος πια.

ΜΑΡΚΟΥ: Τις προβλέπει ο νόμος;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Τώρα δεν τις προβλέπει, αλλά αν τις φέρει καλό είναι.

ΜΑΡΚΟΥ: Δεν είναι καλό να πάρω εγώ την ευθύνη.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μα δεν τις προβλέπει.

ΜΑΡΚΟΥ: Ας κάνουμε ότι προβλέπει ο νόμος, για να μην τρώμε με το κατσαρόλι στον Κορυδαλλό.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Έχετε να μας πείτε τίποτα άλλο για την παραλία;
ΜΑΡΚΟΥ: Αυτό που μου λέτε τώρα δεν το είπατε στους προλαλήσαντες.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ας μην κάνουμε παρατηρήσεις στα όσα είπε ο καθένας. Πάμε στις προτάσεις, να δούμε αν μπορούμε να κάνουμε καμιά πρόταση. Τώρα, αν αρχίσουμε να λέμε τι είπε ο ένας, τι είπε ο άλλος, ο καθένας θα κρίνει.

ΜΑΡΚΟΥ: Αυτά να τα λέγατε στους προλαλήσαντες και όχι σε μένα. Θα με αφήσετε να μιλήσω ή το έχετε κατ’ επάγγελμα και καθ’ έξιν να με διακόπτετε; Τόσο πολύ ενοχλητικός είμαι; Αν είμαι ενοχλητικός εντάξει.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Πείτε ό,τι θέλετε.

ΜΑΡΚΟΥ: Από εκεί και πέρα όταν παίρνουμε τις υπεύθυνες δηλώσεις είναι παράνομο. Η απόφαση του Υπουργού είναι παράνομη και αυτή και κακώς ασχολούμεθα και την εφαρμόζουμε. Είμεθα υποχρεωμένοι ως δημόσιοι υπάλληλοι, είμεθα υπάλληλοι του δημοσίου αυτή την στιγμή, μην το ξεχνάμε αυτό.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δεν είμαι υπάλληλος κανενός.

ΜΑΡΚΟΥ: Αυτά να τα πείτε όταν έρθει η ώρα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Υπάλληλος του δημοσίου είμαι; Κανενός δεν είμαι.

ΜΑΡΚΟΥ: Υπόκειστε στην δημοσιοϋπαλληλική νομοθεσία. Έτσι;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κύριε Μάρκου ένα λεπτό. Παράλειψη μου μεγάλη να πω πως είναι εδώ ο σύντροφος μου και Δημοτικός Σύμβουλος επί σειρά ετών, ο κύριος Τσαντήλας.
        Κύριε Μάρκου συνεχίστε.

ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: Το ότι είναι σύντροφος σας τι το επισημάνατε;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Είναι σύντροφος.

ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: Φέρετε την κομματική χροιά;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Βέβαια.

ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: Γιατί;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Γιατί να μην φέρω; Μου το απαγορεύει…

ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: Επειδή είστε αξιωματική αντιπολίτευση φέρετε την κομματική σας χροιά;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Το απαγορεύει το Σύνταγμα; Δεν κατάλαβα.

ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: Όταν ήσασταν 4,5% δεν τα λέγατε.

ΜΑΡΚΟΥ: Μην γίνουμε παιδική χαρά κύριε Πρόεδρε. Να τελειώσω;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο κύριος Μάρκου έχει τον λόγο.

ΜΑΡΚΟΥ: Μιλήσατε για επιστολές στις υπηρεσίες που κάνατε. Έχετε κάνει τέτοια πράγματα;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Βέβαια. Και στο Λιμενικό και στην Αστυνομία.

ΜΑΡΚΟΥ: Που είναι;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Τί που είναι;

ΜΑΡΚΟΥ: Τα φέρατε στο Σώμα να ενημερώσετε κτλ;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Να ενημερώσει ο Πρόεδρος τη Δημοτικής Κοινότητας; Άλλο ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου και άλλο ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας. Έχω και αρμοδιότητες ως Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας.

ΜΑΡΚΟΥ: Κύριε Πρόεδρε δεν έχετε καταλάβει ακόμα ποιες είναι οι υποχρεώσεις σας.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Θα καταλάβω. Κοντεύει ο χρόνος. Σε δυο χρόνια προλαβαίνω.

ΜΑΡΚΟΥ: Μετατρέψατε το Συμβούλιο σε παιδική χαρά απόψε και λυπάμαι.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Τώρα τι να κάνω; Αν μου λέτε αυτά που μου λέτε τι να κάνω εγώ; Για ένα λεπτό έχει τον λόγο η κυρία Μωραΐτη.

ΜΩΡΑΪΤΗ: Δώστε μου δυο, παντρεύομαι την Παρασκευή. Δώρο γάμου.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κυρία Μωραΐτη ένα λεπτό για να προλάβετε να πάτε να ετοιμαστείτε.

ΜΩΡΑΪΤΗ: Εντάξει Πρόεδρε. Θα προσπαθήσω να απαντήσω σε όλα. Άδειες μουσικής. 
Η τοποθέτηση του κυρίου Φακή δεν με βρίσκει αντίθετη, όμως θεωρώ ότι πρέπει να καταθέσω την άποψη μου. Μπορούμε να μη δίνουμε άδειες μουσικής. Είναι λοιπόν πολιτική απόφαση για μένα. Είναι αυτό που είπα πριν. Που θέλουμε την ανάπτυξη της πόλης μας; Σε όλη την Λούτσα; Μπορεί η ΚΥΑ να μας καλύπτει λοιπόν και έτσι ψηφίζουμε μέχρι τώρα, να μην εξετάζουμε χρήσεις γης, αλλά πρέπει να πάρουμε και κάποιες ευθύνες όλοι μας. Μιλάω για όλους μας. Δεν μιλάω για την Διοίκηση του Δήμου. Σαφώς λοιπόν πρέπει να τα βάλουμε κάτω και να δούμε που θέλουμε τελικά να αναπτυχτεί αυτή η πόλη, που να είναι συγκεντρωμένα τα μαγαζιά, τα κέντρα διασκέδασης. Που;
        Επόμενο. Άκουσα ότι γίνεται μια μελέτη για ανάπλαση της παραλίας. Φοβερό. Μου αρέσει πάρα πολύ. Αυτή η μελέτη θα περιλαμβάνει και την χάραξη του αιγιαλού;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Όλη την μελέτη.

ΜΩΡΑΪΤΗ: Το εύχομαι. Γιατί ξέρετε πολύ καλά ότι από εκεί ξεκινάνε πάρα πολλά προβλήματα και όχι απλά μια ανάπλαση κατά τόπους.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ανάπλαση θα γίνει στην Πλατεία Ελευθέριου Βενιζέλου. Μελέτη θα γίνει για την παραλία.

ΜΩΡΑΪΤΗ: Θα έρθω και εκεί. Η Πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου αυτή την στιγμή στο γενικό πολεοδομικό σχέδιο αναφέρεται ως δημοτική πλαζ. Δεν υπάρχει πλατεία. Λοιπόν, μήπως πρέπει να εξετάσουμε να δούμε τι είναι αυτό που υπάρχει ήδη στο σχέδιο και αν αυτό που υπάρχει μας προσφέρει κάτι παραπάνω στην πόλη μας να πάμε βάσει αυτού;
Ο μελετητής λοιπόν θα μπορούσε να έχει κάποιες συντεταγμένες που θα μπορούσε να κινηθεί. Δική μας απόφαση το τι θα προτείνουμε ξαναλέω, και κατ’ επέκταση φυσικά το Δημοτικό Συμβούλιο. Θα μπορούσε αυτή η ανάπλαση λοιπόν, που αν γίνει αυτό κομμάτι, η δημοτική πλαζ, όπως αναφέρουν τα σχέδια, μπορούμε αν κάνουμε τοπικές πράξεις εφαρμογής σε αλλα σημεία, να δημιουργηθούν πλατείες και κοινόχρηστοι χώροι, που αυτή την στιγμή είναι καταπατημένα. Ή καταπατημένα ή μπαζότοποι. Τοπικές πράξεις εφαρμογής.
Για τις παραχωρήσεις παραλίας και τις άδειες μουσικής. Συγχωρέστε με που δεν θυμάμαι ποιος ανέφερε τι, ειπώθηκαν πολλά ενδιαφέροντα. Αν θυμάμαι είχαμε πάρει μια απόφαση ή δυο ή τρεις φόρες σε κάθε θέμα που έρχεται να υπάρχει υπογεγραμμένη εισήγηση από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, η οποία να μας ενημερώνει, ναι μεν δεν είναι υποχρεωτικό, δεν μας υποχρεώνει ο αντίστοιχος νόμος, αλλά να ενημερωνόμαστε αν αυτός ο άνθρωπος έχει καταβάλει τα λεφτά στον Δήμο. Δεν το ακολουθήσαμε ποτέ. Γκρινιάξαμε αρκετοί, είδαμε ότι δεν γίνεται δουλειά, πήγαμε παρακάτω. Μήπως πρέπει να το ξαναεξετάσουμε αυτό, μπας και μπορέσουμε να συμμαζέψουμε λίγο το τσαντίρι που έχει γίνει;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κυρία Μωραΐτη ένα λεπτό. Βάζετε σοβαρά θέματα διοικητικά. Σήμερα δεν μπούμε να κουβεντιάσουμε για όλα αυτά τα διοικητικά θέματα. Ένα παράδειγμα να σας πω. Δεν το επιτρέπει ο νόμος να το ζητάμε, γιατί αν ο άλλος είναι στα δικαστήρια και είναι για διακανονισμό τι θα κάνουμε εμείς;

ΜΩΡΑΪΤΗ: Πρόεδρε αυτή την στιγμή εμείς όμως μιλάμε για πιθανά διαφυγόντα κέρδη του Δήμου. Ο νόμος δεν μας υποχρεώνει να τα ζητάμε, έχουμε κάθε δικαίωμα σαν Σύμβουλοι να είμαστε ενήμεροι. Αυτή είναι η άποψη μου.
Και να πω και το τελευταίο που θέλω να πω, χαίρομαι που το αποτέλεσμα για το κομμάτι της Λούτσας, της αριστερής τουλάχιστον, ήταν η λευκή σημαία, εκτός από το κομμάτι που ανέφερε ο Αντιδήμαρχος, ο κύριος Πουλάκης, όμως υπάρχει και η Βραυρώνα, η οποία είναι μια παρατημένη περιοχή, παντελώς, σε όλα τα επίπεδα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ενημερώνω το Συμβούλιο ότι πρέπει να αποχωρήσω επειγόντως.

ΜΩΡΑΪΤΗ: Ολοκλήρωσα.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Συγγνώμη. Ενημερώνω το Συμβούλιο ότι πρέπει να φύγω. Θα κρατήσει ο Αντιπρόεδρος την θέση μου. Η πρόταση μου είναι να μην ψηφίσουμε τίποτα σήμερα, να καταγράψουμε τα προβλήματα, να επικοινωνήσουμε με τις τεχνικές υπηρεσίες, να δούμε τι μελέτη έχουν, να την πάρουμε να την μελετήσουμε και εμείς, να προσθέσουμε ό,τι έχουμε να προσθέσουμε και να κάνουμε την πρόταση μας επισήμως. Αυτή είναι η πρόταση μου. Αν την δεχτείτε να την βάλετε προς ψήφιση.
Ευχαριστώ πολύ. Συγγνώμη, πρέπει να φύγω επειγόντως.

ΚΑΨΑΛΗΣ: Μια ερώτηση τελευταία μπορώ να κάνω;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Παρακαλώ.

ΚΑΨΑΛΗΣ: Ο δημοτικός αστυνόμος μπορεί να συλλάβει; Μπροστά στα μάτια μου πριν δέκα μέρες ένας αστυνομικός κυνήγαγε έναν μαύρο.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΕΚΤΟΣ ΜΙΚΡΟΦΩΝΩΝ
ΧΡΕΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΦΥΤΡΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΚΑΨΑΛΗΣ: Στο Άγιο Σπυρίδωνα πριν δέκα μέρες ένα αυτοκίνητο της Δημοτικής Αστυνομίας με ένα χοντρούλη με μούσι και μια κοπέλα μέσα κυνηγούσαν έναν μαύρο, που είχε ένα κουτάκι, δεν είχε πάνω από δέκα γυαλιά. Έτρεχε ο μαύρος στην παραλία, αυτός έτρεχε με το αυτοκίνητο. Να μην σας τα πολυλογώ κάποια στιγμή πρέπει να πήγαινε με ογδόντα χιλιόμετρα, το αμάξι εκεί που κάνει το αυλάκι το χειμώνα, το σπάει το αμάξι. Τρέχω, τον σταματάω. Έγινε τέσσερις πέντε φόρες αυτό το πράγμα. Τέλος πάντων, συλλαμβάνει τον μαύρο, του παίρνει τα γυαλιά, άνοιξε το πορτμπαγκάζ και τα έβαλε μέσα.
 Τρέχω εγώ και πιάνω τον αστυνομικό και του λέω άκου να σου πω κάτι: Αυτός εδώ δουλεύει και θα βγάλει πέντε ευρώ για να πάει να πάρει ένα σουβλάκι να πει να ζήσει. Αυτή την στιγμή του στερείς τα γυαλιά και αναγκαστικά δεν έχει ούτε χρήματα να πάρει το λεωφορείο να πάει στην Αθήνα, αλλά και ούτε και να φάει, άρα το βράδυ θα έρθει στο σπίτι μου και θα μου το ανοίξει, άρα κινδυνεύουμε εμείς. Η απάντηση του εκείνη την στιγμή ήταν ότι κάνει ό,τι θέλει και αν έρθει το βράδυ και μου ανοίξει το σπίτι να φωνάξω τότε την αστυνομία να τον συλλάβει. Και τον έβαλε μέσα τον άνθρωπο, του έβαλε και τις ασφάλειες πίσω του αυτοκινήτου και έφυγε με την κοπέλα.
Μπορώ να τον αναγνωρίσω, ξέρω ποιος είναι και αυτό γίνεται επανειλημμένως.


ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Θέλει κάποιος σύμβουλος να απαντήσει; Η Δημοτική Αστυνομία έχει το δικαίωμα να συλλάβει και έχει ρητή εντολή για το παραεμπόριο. Έχει ρητή εντολή από την Κυβέρνηση, ούτε καν από τον Δήμο, να σταματήσει το παραεμπόριο και να κατάσχει κιόλας.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Δεν συλλαμβάνει.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Έχει δικαίωμα να κατάσχει το υλικό που έχει και υπάρχει ρητή εντολή για το παραεμπόριο. Σύλληψη δεν μπορεί να κάνει, συγγνώμη.
Ο κύριος Κατσούλης έχει ζητήσει τον λόγο. Εν τω μεταξύ έχει αποχωρήσει ο κύριος Ρήγας, το δήλωσε πριν και αποχωρεί και ο κύριος Φακής.

ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: Όσον αφορά για την ηχορύπανση, ειπώθηκε ότι δεν ακούνε τίποτα. Λυπηρό. Μάλλον θα βάζουν ωτοασπίδες τα βράδια και δεν ακούνε τίποτα αυτοί που είπαν ότι δεν ακούν. Η κατάσταση είναι απελπιστική.
 Όσον αφορά για τις παράνομες αποφάσεις που έχουμε πει ότι έχουμε δώσει, έχουμε δώσει στο Crystal παράταση ωραρίου μουσικής.
        Όσον αφορά για τις εισηγήσεις που στείλατε την άλλη φορά πίσω, για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας, εσκεμμένα εστάλησαν πίσω και το καταγγέλλω. Όσον αφορά για την μουσική, που είχαμε πει και την άλλη φορά, έχουμε το δικαίωμα να δώσουμε μουσική, είχα πει για την Palazzo ένα χρόνο, δώσατε τρία χρόνια.
        Όσον αφορά για τις καντίνες, αναφέρεται μεν  στην διακήρυξη ότι μπορεί να το δώσουμε, αλλά όχι να υπάρχει τέτοια ασύστολη κατανάλωση, που στο τέλος τα χρήματα που εισέπραξε ο Δήμος δεν θα φτάσουν για το νερό που έχουμε καταναλώσει. 
        Για το ρεύμα, έγινε δολιοφθορά στο ρολόι του γηπέδου, άλλωστε σας το έδειξα και στην φωτογραφία και έπαιρνε ρεύμα η καντίνα. Ρεύμα, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, δεν έχουμε το δικαίωμα να δώσουμε σαν Δήμος, γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει προείσπραξη και έχουμε από τα αποτελέσματα παρελθόντων ετών ότι έπαιρναν ρεύμα με την ανοχή του Δήμου και στο τέλος έφευγαν και το ρεύμα το πλήρωνε ο Δήμος.
        Ανέφερε ο κύριος Πουλάκης ότι τα όμβρια βγαίνουν στο Ηλιοτρόπιο. Τα όμβρια λοιπόν δεν βγαίνουν στο Ηλιοτρόπιο, βγαίνουν πίσω από το Τρόλεϊ, γιατί ο αγωγός των οβριών υδάτων έρχεται από την Ιωάννου Προδρόμου.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Άρα κακώς έδωσαν μπλε σημαία εκεί.

ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: Κακώς δόθηκε η σημαία εκεί. Ορισμένα σημειώματα που έχει κάνει ο Πρόεδρος και ορισμένες αποφάσεις, δεν τα προωθεί ο Πρόεδρος και γι’ αυτό δεν γίνεται τίποτα.
Έχω και μια επιστολή του Συλλόγου του Αγίου Νικολάου για τα αιτήματα για την ηχορύπανση και γενικά γι’ αλλα θέματα, που την έχει δώσει ο Σύλλογος με αριθμό πρωτοκόλλου και δεν προωθήθηκε και δεν πήγε πουθενά.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Από τον Σύλλογο του Αγίου Νικολάου;

ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: Από τον Σύλλογο του Αγίου Νικολάου.
ΜΠΑΛΟΠΗΤΟΣ: Από ποτέ έγινε αυτό; Γιατί εγώ έχω μια άλλη άποψη. Όταν δεν δίναμε τις άδειες μουσικής πέρυσι ο σύλλογος μας είχε καταγγείλει. Φέτος πότε το έκανε;

ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: Προχθές, την Κυριακή, ήμουν στο Συμβούλιο του Συλλόγου του Αγίου Νικολάου και μου έδωσαν την επιστολή, δεν την έχω αυτή την στιγμή, πρωτοκολλημένη εδώ και πολύ καιρό, με τα αιτήματα αυτά και δεν υπάρχει πουθενά. Το μόνο που ξέραμε ήταν να γυρίσουμε πίσω του Μπουτάκη γιατί έτσι μας εξυπηρετούσε. Προς το παρόν αυτά έχω να πω και επιφυλάσσομαι.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Κύριε Κατσούλη για την υπόθεση του κυρίου Μπουτάκη που εστάλη πίσω, επειδή αναφέρατε ότι έγινε εσκεμμένα και επειδή εγώ είδα την ημερομηνία…

ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: Όχι από εσάς.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Αυτό θα ήθελα να ξεκαθαριστεί.

ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: Όχι από εσάς.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Ευχαριστώ πολύ.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Η κυρία Σαρρή θέλει να δευτερολογήσει.

ΣΑΡΡΗ: Με όλα αυτά τα θέματα που τεθήκαν σήμερα είμαι σύμφωνη με όλους τους συναδέλφους. Το μόνο που δεν είπαμε, για το ωράριο της μουσικής των καταστημάτων, που είναι μέχρι το πρωί. Μιλάω για την παράταση ωραρίου. Στην παραλία δεν είναι και μέσα τα μαγαζιά, μέσα οι ξαπλώστρες που μπαίνουν, εκτός των έξι μέτρων; Πρέπει να τα θέσουμε όλα αυτά και να τα τοποθετήσουμε σωστά.
Ευχαριστώ.
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο κύριος Μάρκου.

ΜΑΡΚΟΥ: Με δυο κουβέντες μόνο γιατί πέρασε και η ώρα. Πρέπει να υιοθετήσουμε όλοι, επειδή είναι στην κρίση του καθενός μας να ψηφίζει  για μεγάφωνα έξω, παράταση ωραρίου και επειδή είχαμε πει με τον Πρόεδρο στον αρμόδιο υπάλληλο, τον κύριο Ιωαννίδη και το είχε κάνει δεκτό, σε κάθε εισήγηση που έρχεται να έχει συμπεριλάβει τις μηνύσεις, αν είναι οικονομικά ενήμερος, όχι αν χρεωστάει, αν είναι ενήμερος, κανένα από αυτά δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα.
Έχουμε κάνει την περιοχή του κέντρου κόλαση. Κυριολεκτώ. Όποιος θέλει να τον φιλοξενήσω ας έρθει και μάλιστα θα πρότεινα και  λόγω διακοπών να πάρω εγώ το σπίτι του και να έρθει να κάτσει στο δικό μου. Αν τα καταφέρει… πάλι καλά.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Πρωινό προσφέρετε;

ΜΑΡΚΟΥ: Όχι. Για να επανέλθω στο θέμα, είναι πάρα πολύ σημαντικό. Ο κόσμος βρίζει, φωνάζει και κάπου ξεφεύγει και λέγονται και πράγματα που δεν πρέπει να ειπωθούν, περί χρηματισμών κτλ. Εν πάση περιπτώσει όμως, πρέπει να διακόψουμε, αυτή είναι η γνώμη μου, να χορηγούμε άδειες για μεγάφωνα πάνω στα πεύκα, όπως ήταν στην περίπτωση στο Σιλιβάνι, και όχι μόνο αυτή, και άλλες.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κάντε κάνα θέμα να το φέρετε με εισήγηση.

ΜΑΡΚΟΥ: Τί εισήγηση;

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Με εισήγηση, κανονικό θέμα. Πώς φέραμε αυτό σήμερα;

ΜΑΡΚΟΥ: Απόψε δεν κάναμε τίποτα άλλο από ευχολόγια και να μουντζώνουμε το πρόσωπο μας στον καθρέφτη. Εμείς δώσαμε τις άδειες, εμείς δώσαμε μέχρι πρωίας, εμείς δώσαμε να είναι έξω τα μεγάφωνα και τώρα τι συζητάμε απόψε;

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Το προετοιμάζουμε.

ΜΑΡΚΟΥ: Πιστεύω ότι το Τοπικό Συμβούλιο δεν λειτουργεί καθόλου και επίσης λειτουργεί παράνομα εκατό τοις εκατό. Τα αποτελέσματα της παρανομίας του Τοπικού Συμβουλίου, των αποφάσεων, θα τα δείτε πάρα πολύ σύντομα και εύχομαι να μην είναι οδυνηρά.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ξέρετε τι γίνεται όμως; Μόνο ο Πρόεδρος φέρνει θέματα ή αν φέρει κανένα θέμα η αντιπολίτευση. Όλοι πρέπει να φέρνουν θέματα προς εισήγηση, να υπάρχουν θέματα στο Συμβούλιο.

ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: Επισημαίνω για μια φορά ακόμα την ανευθυνότητα μας και το ότι δεν δίνουμε σημασία στο ότι μας έχει ψηφίσει ο κόσμος για να έρθουμε να λύσουμε προβλήματα και σηκωνόμαστε και τα παρατάμε και φεύγουμε. Κόψτε το Συμβούλιο λοιπόν, γιατί δεν αξίζουμε να είμαστε εδώ.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο κύριος Λάμπρου σήμερα είχε την ευαισθησία που φέραμε αυτό το θέμα και ο κύριος Καψάλης του είπε κιόλας γιατί φέρνεις το πρώτο θέμα έτσι και φέρνεις τελευταίο το άλλο. Ο άνθρωπος είχε την ευαισθησία μας έφερε το θέμα εδώ πέρα.

ΜΑΡΚΟΥ: Πρόεδρε αυτό που ήθελα να πω είναι απλό. Ο κύριος Καψάλης είναι ένας κάτοικος ο οποίος ίσως ψήφισε εσάς, έμενα, τον κύριο Λάμπρου, οποιονδήποτε. Έχει απόλυτο δίκιο ό,τι και να πει. Έπρεπε εδώ να λειτουργούμε διαφορετικά. Είναι ντροπή και αίσχος η λειτουργία μας αυτή την στιγμή.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δίκιο έχει σίγουρα, δεν το συζητάμε. Θέλει να δευτερολογήσει ο κύριος Λάμπρου.

ΛΑΜΠΡΟΥ: Ένα λεπτό, να το κλείσουμε.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΕΚΤΟΣ ΜΙΚΡΟΦΩΝΩΝ

ΛΑΜΠΡΟΥ: Ως εισηγητής να κλείσω το θέμα. Νομίζω ότι ήταν σημαντικό το ότι έστω καταγράψαμε τα προβλήματα και αποφασίσαμε όλοι ότι υφίστανται τα προβλήματα. Δεν κρύβονται πλέον.
Νομίζω η πρόταση είναι φέτος, τουλάχιστον αφού έγιναν αυτά, να πιέσουμε με τις υπηρεσίες, όσο μπορεί η Δημοτική Αστυνομία, το Λιμενικό και η Αστυνομία, που αυτοί επιβάλουν τον νόμο και την τάξη, εμείς αποφάσεις παίρνουμε, όσο μπορούν να κρατηθούν σε ανεκτά επίπεδα και έχουμε ένα χρόνο περιθώριο, γιατί τώρα δεν μπορούμε να πάρουμε μέτρα, έχουμε ένα χρόνο περιθώριο τα σοβαρά ζητήματα του χρόνου, η συμπολίτευση τουλάχιστον, εγώ από την αντιπολίτευση είμαι θετικός στο κομμάτι αυτό, να μην επαναληφτούν. Να πάρουμε μέτρα δραστικά, ώστε να μην γίνει αυτός ο χαμός.
Ευχαριστώ πολύ.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο κύριος Μάρκου έχει τον λόγο.

ΜΑΡΚΟΥ: Από την ώρα που φέρατε το θέμα εδώ μέσα έγινε ένα ευχολόγιο πέρα για πέρα, ανεπίτρεπτο, γιατί εδώ μας εξέλεξαν όχι για ευχολόγια, έτσι δεν είναι; Αυτό θέλω να πιστεύω.

ΛΑΜΠΡΟΥ: Εγώ σε πολλά προβλήματα που εξέθεσα έβαλα δίπλα και λύσεις. Δεν είμαι συμπολίτευση, δεν μπορώ να πάρω εγώ απόφαση. Εγώ φέρνω προτάσεις και αν μπορεί να τις υλοποιήσει η συμπολίτευση…

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο κύριος Μπαλόπητος.
ΜΠΑΛΟΠΗΤΟΣ: Άκουσα για κάποια καταστήματα που δεν έχουν  προβολή στην παραλία και έχουν ομπρέλες και ξαπλώστρες. Αν πάρουμε νόμιμα τον χώρο το πολύ τέσσερα μαγαζιά να είναι που έχουν προβολή σε παραλία. Μόνο τέσσερα πρέπει να έχουν. Όλα τα αλλα έχουν το πάρκο, που σημαίνει ότι δεν δικαιούνται καν. Ας μην το φτάσουμε στα άκρα, ας κρατήσουμε μια ισορροπία για την ώρα.
Ένα άλλο για το νερό. Εδώ και πολλά χρόνια είναι δώδεκα σύνολο οι ντουζιέρες που λειτουργούσαν ανεξέλεγκτα χωρίς διακόπτες και χωρίς καντίνες. Ανεξέλεγκτα. Υπήρχε νερό στην παραλία.

ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: Να το συνεχίσουμε έτσι;

ΜΠΑΛΟΠΗΤΟΣ: Τώρα που χρεώθηκε στις καντίνες τί μας πειράζει;

ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: 400€ η κάθε καντίνα;

ΜΠΑΛΟΠΗΤΟΣ: Πριν δεν έδιναν καθόλου;

ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: Πρέπει να συνεχίσουμε έτσι, να διαιωνίζεται η κατάσταση;

ΜΠΑΛΟΠΗΤΟΣ: Μισό λεπτό. Όταν έγιναν οι πρώτες καντίνες υπήρχε ρεύμα σε όλες τις καντίνες. Ακόμα υπάρχουν οι κολόνες.

ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ ΕΚΤΟΣ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟΥ

ΜΠΑΛΟΠΗΤΟΣ: Ήταν θέμα της ΔΕΑΔΑ. Τώρα εμείς αλλάξαμε όλα τα δεδομένα. Επί στύλου μπορούν να πάρουν οι καντίνες ρεύμα. Εμείς δεν έχουμε πάρει τη πρωτοβουλία. Εμείς δεν την έχουμε πάρει.

ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ ΕΚΤΟΣ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟΥ

ΜΠΑΛΟΠΗΤΟΣ: Τότε καθόλου καντίνες.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Θα το ξαναφέρουμε το θέμα κάποια άλλη φορά. Λύεται η Συνεδρίαση.

35 σχόλια:

  1. Διαβάζοντας τα πρακτικά ο οποιοσδήποτε νοήμων δημότης προφανώς το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να συμφωνήσει με τον κο Μάρκου στο ότι η λειτουργία του συμβουλίου είναι απαράδεκτη.
    Απαράδεκτος είναι και ο πρόεδρός του που κάνει τα πάντα για να αυξήσει την εκλογική του πελατεία με τον "Μωρηά" και τα σκυλογαβγίσματά του.
    Μέσα από τα πρακτικά δίδεται άμεσα η απάντηση στο ερώτημα του blog για ποιό λόγο έγινε το έκτατο συμβούλιο: για να πάρει άδεια το μαγαζί που ήθελε να ανοίξει το Σάββατο! Η διευκρίνηση αφορά σε αυτούς που πίστεψαν ότι κάτι καλό θα μπορούσε να γίνει.
    Επίσης αν κάποιος ξέρει έναν ΩΡΛ γιατρό να τον συστήσει στους συμβούλους που δεν διαπιστώνουν ηχορρύπανση στη Λούτσα!!!!! Η αξιοπρέπεια δεν περισεύει σ'αυτό το συμβούλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλα κρασια....ΜΕΣΟΓΕΙΤΙΚΑ
    Ο προεδρος αυτοικανοποιειται,για τα αξιωματα που κατεχει,και καλει. Ας αρχισουν οι χοροι ,και θα βρουμε αλοιωτικα στεκια επαρχιωτικα....



    ΝΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΛΑ, ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΑΝΤΑΜΩΝΟΥΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΣΑΛΩΝΟΥΝΕ
    ΑΔΕΙΕΣ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝΕ ,ΜΑΓΑΖΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝΕ
    ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΟΥΦΑΝΟΥΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΚΑΝΟΥΝΕ
    ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΦΑΣΙΑ
    ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΟΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ
    ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΑΛΛΟ.....ΓΑΛΑΞΙΑ....

    Παραφθορα απο τραγουδι του ΣΑββοπουλου

    Μενω ΑΝΑΥΔΟΣ μπροστα σε τετοιο.....σωμα...
    και απο φωνη .....ΚΟΡΜΑΡΑ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ακου εκει κουμπαρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ!!! ΤΕΛΕΙΟ!!! ΝΑ ΕΡΘΟΥΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΣΠΑΤΑΝΑΙΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝΕ ...Α ΡΕ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΓΙΟΥΧΑ!!!ΡΕ ΤΙ ΜΑΣ ΠΕΡΑΣΑΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕ!ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ. ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΣΑ ΠΩ ,ΕΞΕΛΕΓΗΝ ΚΙ ΕΓΩ ΠΡΟΕΔΡΟΣ "ΣΤΑ ΚΑΒΟΥΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ" ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. xaxaxaxa 9.47...εγώ είμαι πρόεδρος για την " προστασία σουπιών(πολύ μελάνι),χταποδιών ,θαλάσσιων λιονταριών,και στα φαλαινοειδή " του δήμου μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θέλω κι εγώ προεδρίνα να γίνω...θα προστατεύω τους "πύργους στην άμμο ",που χτίζει η δημοτική εξουσία !!!Θα προστατεύω την προχειρότητα, την ακαταστασία, την βρωμιά,την ασυδοσία, την ασυνειδησία, την εγκληματική καταστροφή της ωραιότερης αττικής παραλίας...ΓΕΛΙΟ Ή ΚΛΑΜΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. H καντινα με το πανο δημος σπατων θα ηθελα να μαθω με ποιον ακριβως τροπο βοηθησε??? τον δημο???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. χααχα τι γελιο,εκει με που ο αλλος εθετε σοβαρα θεματα και τον διακοπτει η προεδραρα >Κύριε Μάρκου ένα λεπτό. Παράλειψη μου μεγάλη να πω πως είναι εδώ ο σύντροφος μου και Δημοτικός Σύμβουλος επί σειρά ετών, ο κύριος Τσαντήλας.
    Κύριε Μάρκου συνεχίστε.

    Α Σ Χ Ε Τ Ο χαχαχαχαχαχαχααχαα ΧΑΧΑΧΧΑ και μετα λεει ο αλλος τους γραφουμε οτι ειναι αγραμματοι!αχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ειμαι προεδρος
    ειμαι προεδρος
    ειμαι προεδρος
    δεν ειμαι υπαλληλος
    δεν ειμαι υπαλληλος
    δεν ειμαι υπαλληλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΑ HIGHT LIGHTS ,ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
    ΝΑ ΜΗΝ ΡΟΛΑΡΟΥΜΕ ΤΟΣΗ ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ....ΤΙΠΟΤΑ.
    Για ΘΒ.Εδω ολοκληρος πρωυθπουργος απλως...ΠΡΟΗΔΡΕΥΕ,και εμεις ψαχνουμε ψυλλους,στα αχυρα με τα αχυρενια κεφαλια των αχυρανθρωπων.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @Αριστογειτων:
    Δεν εχει χαι λαιτ αυτο ειναι απο μονο του ενα ποιημα!!!
    "Το αλαλουμ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οι δύο τοπικοί σύμβουλοι Π. ΛΑΜΠΡΟΥ, από την παράταξη Κασίμη και Ν. ΦΑΚΗΣ. από την παράταξη του Δημάρχου, δεν έχουν διαπιστώσει ηχορύπανση από τα παραλιακά μαγαζιά!
    Συγγνώμη, ο κ. Λάμπρου διεπίστωσε ρύπανση και ηχορύπανση μόνο από ......τσιγγάνους!!!

    Ιδού:

    Π. ΛΑΜΠΡΟΥ:

    Για τον θόρυβο που λέει ο συνάδελφος, ο κύριος Μάρκου, τα καταστήματα και οι καντίνες κάτω, τουλάχιστον κάτω στην παραλία, εγώ προσωπικά, επειδή κυκλοφορώ μέρα-νύχτα, με ξέρετε, ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΤΗ ΔΙΑΠΑΣΩΝ. Στο κάτω κομμάτι. Στο μέσα είναι άλλο θέμα. Συζητάμε σήμερα για την παραλία.

    ...Έρχονται αθίγγανοι, οι οποίοι πουλάνε την πραμάτεια τους και κατασκηνώνουν στο κομμάτι Αγίου Σπυρίδωνα μέχρι το τέρμα, με αποτέλεσμα να ρυπαίνουν, να αφοδεύουν και στην παραλία και στην θάλασσα, να μην τους κυνηγάει κανένας, να ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΑ ΜΕΓΑΦΩΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΤΟΥΣ, ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΗΧΕΙΑ ΒΑΖΟΥΝ, μέχρι το πρωί.



    Ν. ΦΑΚΗΣ:

    ΕΓΩ ΜΕ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΗΧΟΡΥΠΑΝΣΗ προσωπικά δεν ξέρω τη νύχτα αργά τι γίνεται. Κοιμάμαι και κατά τις δυο.

    ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μένεις και μακριά.

    ΚΑΤΕΒΑΙΝΩ ΚΑΤΩ, ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ. ΑΝ ΚΑΝΕΙ ΗΧΟΡΥΠΑΝΣΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ. Δεν φταίει ούτε το Τοπικό Συμβούλιο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννης -Αγγελική23 Ιουλίου 2012 στις 7:21 μ.μ.

      Πιθανόν κάποιοι αιρετοί να μην έχουν αντιληφθεί τη νυχτερινή τρέλλα με τα μαγαζιά στη διαπασών, π.χ. λόγω βαρηκοϊας, ή απλώς να μην έτυχε, ας το δεχτούμε κι αυτό.
      Το γεγονός ότι οι ψηφοφόροι τους διαμαρτύρονται, ότι άλλοι συνάδελφοί τους στα συμβούλια το βροντοφωνάζουν, ότι έχουν ξεκινήσει καταγγελίες και δικαστήρια από δημότες εναντίον του Δήμου, που σίγουρα τους κοινοποιούνται, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΔΕ ΦΙΛΟΤΙΜΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ; Αυτό δεν είναι το καθήκον τους; Λίγο φιλότιμο, λίγο; Λίγο φιλότιμο;

      Διαγραφή
    2. ε,ναι ο Λαμπρου και ο Φακης ακουνε απο το τρανζιστορ τα αμερικανικα!

      Διαγραφή
  13. Το να είναι κάποιος αγράμματος δεν είναι πρόβλημα. Το να πάσχει όμως κάποιος από τόσο βαρειά μορφή ανοησίας είναι πρόβλημα.
    Ένας αγράμματος μπορεί να έχει κρίση, βούληση και να καταλάβει κάτι που του εξηγούν.
    Ένας ανόητος δεν μπορεί να κάνει τίποτε από όλα αυτά και η οποιαδήποτε σπουδή δεν του είναι σε τίποτε χρήσιμη.
    Η ρήση του Αϊνστάιν ότι το σύμπαν μπορεί να έχει όρια, η βλακεία όμως όχι, επαληθεύεται πλήρως στο τοπικό συμβούλιο της πόλης μας. Πραγματικά είναι να απορεί κανείς πώς χωρά τόση βλακεία μέσα σε μια μικρή αίθουσα συνεδριάσεων!!
    Αλήθεια ο πρόεδρος του συμβουλίου, που νοιώθει υπερήφανος για τους τίτλους του στο "Μωρηά" θα φροντίσει για τον καθαρισμό της πόλης από τα πανώ και τις αφίσες;
    Πάντως μέσα από τα πρακτικά το μόνο που σίγουρα βγαίνει είναι η χαρά της νύφης, πρέπει να το έχει μεγάλο καημό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΘΑΥΜΑ ΘΑΥΜΑ,Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ,ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΕΙ (ΜΕΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ)ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΠΑΣΩΝ.Φυσικο ειναι να μην ακουει τιποτα,τα ματια ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ....ΑΥΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣ.Αυτος ακουει με τα ματια και βλεπει με τα αυτια ....αθιγγανους....ΕΠΙΣΗΣ, ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ.Στο κατω κομματι και στο ..μεσα κοματι..... ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΘΙΓΓΑΝΟΙ ΚΑΙ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΠΡΑΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥΣ....ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΡΩΙ.........
    Αυτος ειναι ο πρωτος....σοφος .....

    ΠΑΜΕ ΣΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ.αυτος τουλαχιστον ακουει με τα αυτια.ΟΜΩΣ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ,οποτε μετα δεν ακουει τιποτα.ΛΟΓΩ ΒΑΘΕΟΣ ΥΠΝΟΥ ΠΡΟΦΑΝΩΣ.

    Και φυσικα δεν φταιει κανενας.........
    ΣΩΣΤΟΣ .ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΒΑΛΑΝ ΕΚΕΙ ΝΑ ΒΑΣΑΝΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΑΣ ,ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ,ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ,ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ.Εγω ελεγα ,εναν τυχαιο με κληρο να πιανανε στο δρομο ,ΜΕ ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΡΕ ΑΔΕΡΦΕ ,ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ,θα ηταν πολυ καλυτερος.ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΕΙΡΜΟ ΣΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΑΠΛΗ ΛΟΓΙΚΗ.

    ΒΡΕ ΤΙ ΠΑΘΑΜΕ......Εχει δικιο ο 6 20.ΠΟΥ ΧΩΡΑΕΙ ΤΟΣΗ ΒΛΑΚΕΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΑΙΘΟΥΣΑ,ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΡΗΞΗ ΚΑΙ ΘΑ ΣΚΟΡΠΙΣΕΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΩ ,μπορει να μολυνθουμε ολοι μας ,ΑΝ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΕΒΑΤΑ.......ΚΡΑΤΕΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ,ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κυριε Λαμπρου,μιας και διαβαζετε το μπλογκ,ηθελα να μου πειτε,απο ολα οσα γινονται στη Λουτσα,μπραβο για τα χαρτινα τασακια που μυρασαν στα παρανομα μαγαζια βρηκατε να πειτε?
    Τι να πω ρε παιδια,η μας δουλευουν η ειναι ηλιθιοι!
    Πολλοι εγκεφαλοι μαζεμενοι σε εναν χωρο,προσεξτε μην βραχυκυκλωσετε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. το φοβερο δε του συμβουλιου,ηταν που αναφερανε ενα σωρο προβληματα και χαιρονται που απλως τα αναφερανε! για να τα λυσουν?εχει ο θεος βρε!!! μη σκασουμε κιολας,εχουμε και δουλειες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Λαμπρου : Στα δημοτικά ιατρεία έχουν έρθει άτομα τσιμπημένα από τσιμπούρια από την παραλία. Στην παραλία κυκλοφορούν σκυλιά αδέσποτα και βέβαια κάποιοι φέρνουν και τα δικά τους. Στο θέμα των σκυλιών, επειδή το έψαξα, έχω εδώ όλους τους νόμους, το να έχουμε μαζί μας τον σκύλο και να περπατάμε στην παραλία, επιτρέπεται από τον Ν. 3170/2003, ο όποιος μιλάει για όλους τους υπαίθριους χώρους, που σημαίνει και στην παραλία. Βέβαια πρέπει να ακολουθούμε τις γενικές οδηγίες. Δεμένος, να μαζεύουμε τις ακαθαρσίες, που δεν το κάνει κανένας ιδιοκτήτης, και να είναι εμβολιασμένος.

    Κυριε Λαμπρου,την ευθυνη των αδεσποτων την εχει ο δημος.
    Το προβλημα της παραλιας ειναι οι λουομενοι που ερχονται με τους σκυλους τους στην παραλια?απο αυτους τους σκυλους σιγουρα δεν κολλατε τα τσιμπουρια...
    Βασικα,εχετε χασει το μετρο.Τα προβληματα δεν μπορουν να λυθουν ετσι ολα μαζι χωρις μια ταξη,ή μαλλον να συζητηθουν,γιατι εσεις μιλατε,δεν ακουτε και δεν λυνετε...
    Βασικα ακουγεται γελιο με ολες τις παρανομιες στην παραλια,να μιλατε για τα τσιμπουρια...
    Και λεω,μηπως κι αυτα ερχονται με τους τσιγγανους,μαζι με τις μουσικες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τα αδεσποτα θα την πληρωσουν παλι...τοση βρωμα και ανικανοτητα...εχουμε γεμισει ποντικια ,μυγες,κουνουπια απο τη ΒΡΩΜΑ τα 10 αδεσποτα θα ενοχοποιηθουν και κατα τα ειωθοτα ΘΑ ΕΞΟΝΤΩΘΟΥΝ!κι ομως σ'αλλους χρειαζονται φολες κι οχι στα δυστυχα ζωα.....ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!

      Διαγραφή
  18. ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑσε παρακαλω 11 37....ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΑ ΖΩΑ που μας δινουν το γαλα το κρεας...απα πα ΤΑ ΓΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΑ,ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΚΑΙ ΚΟΥΦΟΙ ΚΑΙ ΤΥΦΛΟΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΧΟΝΤΡΑ.Τα καυμενα τα γιδια δεν κανουν τετοια πραγματα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εχεις δικιο Αριστογειτων...κι εγω ηθελα να τους χαρακτηρισω ..γουρουνια και διστασα...ειναι βλεπεις πολυ πιο ...συμπαθητικα τα συγκεκριμενα τετραποδα απο τα συγκεκριμενα διποδα....την καλημερα μου

      Διαγραφή
  19. Όμως, πρέπει να πούμε ότι σε αυτή τη συνεδρίαση που συζητούσε ένα τόσο σοβαρό θέμα, απουσιάζαμε εμείς οι δημότες και είναι τεράστιο λάθος. Είδα, ότι μίλησαν 4 δημότες και απ'αυτούς μόνο 2 διαμαρτυρήθηκαν για την όλη κατάσταση της παραλίας και πραγματικά τα είπαν πολύ σωστά οι άνθρωποι. Είδα στα λεγόμενα μιας κυρίας ενοχλήθηκε ο Πουλάκης και τη διέκοπτε διαμαρτυρόμενος, επειδή τον κατηγορούσε για την βρωμιά. Ένας τρίτος ενδιαφερόταν μόνο για το χάλι μιας καντίνας και μόνο. Προφανώς θα είναι κοντά στο σπίτι του και τον ενοχλεί και ο τέταρτος κατάλαβα ότι εμπορευόταν σχετικά είδη εγκαταστάσεων και πήγε εκεί για να δωρήσει, να πουλήσει δεν κατάλαβα ακριβώς.
    Έπρεπε να είμαστε κόσμος εκεί. Είναι ντροπή και σφαλμα που αμελήσαμε να πάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τουλάχιστον δυο δημότες μόνο τους "πήραν τα μούτρα" για το γενικό χάλι. Νομίζω, ότι ό Μιχαλόπουλος από την παράταξη του Δημάρχου, που άψογα τα είπε και μια δημότης με το όνομα Γκάμα, που αν κρίνω από το όνομα, είναι μάλλον η κοπέλλα που είναι η πρόεδρος των μηχανικών Αρτέμιδας και μας σύγχισε και τον σπουδαίο μας αντιδήμαρχο μ' αυτά που του έσουρε...
    Όμως, έπρεπε να μαζευτούμε καμμιά εκατοσταριά να σου πω εγώ αν θα τολμούσανε να πουν ο κάθε Φακής και ο κάθε Λαμπρου, ότι δεν υπάρχει ηχορύπανση από τα κέντρα. Τί θράσος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΚΟΥ Ο ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΣ, ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΤΑ ΞΑΝΑΕΙΠΕ. ΑΚΟΜΗ, Ο ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΕ ΟΤΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΕΓΙΝΑΝ ΦΡΙΧΤΑ ΛΑΘΗ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΜΦΙΒΟΛΟΥ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΟΣ ΘΕΜΑΤΑ. ΕΠΙΣΗΣ Η ΜΩΡΑΪΤΗ ΕΙΧΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ.
    ΟΙ ΑΛΛΟΙ; ΑΣΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. μπλογκ μου,να ξαναβαλεις συμβουλιο τοπικου αρτεμιδας,μου χαρισες ωρες γελιου!να εισαι καλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. α ρε γλυψιμο...συγχαρητηρια για τα χαρτινα τασακια λεει ο αλλος...αιντε αιντεεεε ΧΑΧΑΧΑΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΝΑ ΤΟ ΒΑΖΕΤΕ ΣΕ ΣΥΝΕΧΕΙΕΣ,ΜΗΝ ΠΑΘΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΟΛΟΣΣΙΑΙΕΣ ΔΟΣΕΙΣ......ΦΑΙΔΡΟΤΗΤΑΣ,λιαν επιεικως.Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΗΜΑ,φαινεται ομως οτι ειναι απαραιτητο προσον.Δεν εξηγειται αλοιως τοση μαζεμενη εκει μεσα.με σταυρωμενα ψηφοδελτια σε αναλφαβητους βγηκανε αυτοι?ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΑΛΦΑΒΗΤΟΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ,ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΟΜΟΙΟΥΣ ΤΟΥΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αριστογειτων η βλακεια ειναι προσον,αν θες να καταλαβεις μια θεση,στην κυβερνηση,στον δημο,να γινεις προεδρος του συλλογου "Μπουμπουλινα",να ποζαρεις με ροζ μπλουζακια ενω μοιραζεις χαρτινα τασακια,εχεις μελλον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ...και πόσο σου πάει το ροζ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. οχι εσενα αριστογειτωνα,σε αλλες τρελιαρες φουστιτσες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θερμοκρασία και Άνεμοι στην παραλία της Αρτέμιδας